Futbolcu
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
-
Hayatınızda Hiç Bir Çocuğa İsim Koydunuz mu?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bitişik yazilan hicbir değil ki basliktaki :e2: A. bak bakim buraya. Kpssde falan cikar mazallah doğrusunu ogreneyim sjxnshiç bir değildir o, hiç bir olsa duramazssın
bkz: hiçbir
bkz: herhangi bir
bkz: anlatım bozukluğu
bkz: arkadaşlarım bana aynştayn diyor
Bitişik yazilan hicbir değil ki basliktaki :e2: A. bak bakim buraya. Kpssde falan cikar mazallah doğrusunu ogreneyim sjxns
Ama buradaki bir sayi sifati. Bir çocuğa isim koydunuz mu olarak soruluyor? Hicbir olumsuz anlama sahip hicbir çocuğa isim koymadim diyerek cevap verilebilir mesela. Şey gibi geldi bu bana.Hiçbir bitişik yazılıyor. TDK ne diyorsa o. .d
Ama buradaki bir sayi sifati. Bir çocuğa isim koydunuz mu olarak soruluyor? Hicbir olumsuz anlama sahip hicbir çocuğa isim koymadim diyerek cevap verilebilir mesela. Şey gibi geldi bu bana.
Birgün ben de zengin olacagim.
Bir gün önce geldiler.
Bence siz yanlis biliyorsunuz banane ya sjxnsnd. Turkceci arkadasima soracagim bir de bi sn.![]()
Aklimda belli bir günü belirtmiyorsa eğer bitişik gibi kalmis o da mi yanlis, öf :ıO bitişik yazdığın bir gün neden bitişik?
Hiç kelimesini zaman zarfı manasında kullanırsan ayırabilirsin. Ama hiçbir kelimesi bitişik yazılıyor. Ben bilmem TDK ne derse o doğrudur benim için.
Bitişik yazilan hicbir değil ki basliktaki :e2: @A. bak bakim buraya. Kpssde falan cikar mazallah doğrusunu ogreneyim sjxns
-aynştayn mode on-
karşında her ne kadar Türkçe öğretmeni yoksa da anlatım bozukluğunda ordinaryüs seviyesinde bir forumcu var :/
hiçbir her zaman HİÇBİR diye yazılır :/
-aynştayn mode off-
aslında şöyle bir durum var @A.
Ash, haklı. Ama neye göre? konuyu açan dangozun düzgün bir Türkçesi olmadığı için. Yoksa soru şöyle sorulunca Ash'in demek istediği ortaya çıkıyor:
Hayatınızda bir çocuğa hiç isim koydunuz mu?g
Ama tabi konuyu açan dangoz lambur lumbur yazdığı için forumda, ben o cümle dizilişine göre anlatım bozukluğu dedim.