Hayatınızda Hiç Bir Çocuğa İsim Koydunuz mu?

Konu sahibi son olarak 979 gün önce görüldü
Hayatınızda Hiç Bir Çocuğa İsim Koydunuz mu?

hiç bir değildir o, hiç bir olsa duramazssın

bkz: hiçbir
bkz: herhangi bir
bkz: anlatım bozukluğu
bkz: arkadaşlarım bana aynştayn diyor

hiç bir değildir o, hiç bir olsa duramazssın

bkz: hiçbir
bkz: herhangi bir
bkz: anlatım bozukluğu
bkz: arkadaşlarım bana aynştayn diyor
Bitişik yazilan hicbir değil ki basliktaki :e2:
A. bak bakim buraya. Kpssde falan cikar mazallah doğrusunu ogreneyim sjxns

Hiçbir bitişik yazılıyor. TDK ne diyorsa o. .d
Ama buradaki bir sayi sifati. Bir çocuğa isim koydunuz mu olarak soruluyor? Hicbir olumsuz anlama sahip hicbir çocuğa isim koymadim diyerek cevap verilebilir mesela. Şey gibi geldi bu bana.
Birgün ben de zengin olacagim.
Bir gün önce geldiler.

Bence siz yanlis biliyorsunuz banane ya sjxnsnd. Turkceci arkadasima soracagim bir de bi sn. :D

Ama buradaki bir sayi sifati. Bir çocuğa isim koydunuz mu olarak soruluyor? Hicbir olumsuz anlama sahip hicbir çocuğa isim koymadim diyerek cevap verilebilir mesela. Şey gibi geldi bu bana.
Birgün ben de zengin olacagim.
Bir gün önce geldiler.

Bence siz yanlis biliyorsunuz banane ya sjxnsnd. Turkceci arkadasima soracagim bir de bi sn. :D

O bitişik yazdığın bir gün neden bitişik?
Hiç kelimesini zaman zarfı manasında kullanırsan ayırabilirsin. Ama hiçbir kelimesi bitişik yazılıyor. Ben bilmem TDK ne derse o doğrudur benim için.

Benim çok çocuğum oldu ama hemen öldüler. O yüzden isim koyma gereği duymadım

O bitişik yazdığın bir gün neden bitişik?
Hiç kelimesini zaman zarfı manasında kullanırsan ayırabilirsin. Ama hiçbir kelimesi bitişik yazılıyor. Ben bilmem TDK ne derse o doğrudur benim için.
Aklimda belli bir günü belirtmiyorsa eğer bitişik gibi kalmis o da mi yanlis, öf :ı
Hatta sanki bunu bir hoca böyle anlatti yoksa ben kafamdan uyduramam yani.
Zaman gibi buradaki hic o yüzden başlıktaki bana ayri yazilmasi gerekiyor gibi geldi diger turlu sacma olur gibi. TDK da zalah ya ;d

Bitişik yazilan hicbir değil ki basliktaki :e2: @A. bak bakim buraya. Kpssde falan cikar mazallah doğrusunu ogreneyim sjxns

-aynştayn mode on-

karşında her ne kadar Türkçe öğretmeni yoksa da anlatım bozukluğunda ordinaryüs seviyesinde bir forumcu var :/

hiçbir her zaman HİÇBİR diye yazılır :/

-aynştayn mode off-

aslında şöyle bir durum var @A.

Ash, haklı. Ama neye göre? konuyu açan dangozun düzgün bir Türkçesi olmadığı için. Yoksa soru şöyle sorulunca Ash'in demek istediği ortaya çıkıyor:

Hayatınızda bir çocuğa hiç isim koydunuz mu?

Ama tabi konuyu açan dangoz lambur lumbur yazdığı için forumda, ben o cümle dizilişine göre anlatım bozukluğu dedim.

-aynştayn mode on-

karşında her ne kadar Türkçe öğretmeni yoksa da anlatım bozukluğunda ordinaryüs seviyesinde bir forumcu var :/

hiçbir her zaman HİÇBİR diye yazılır :/

-aynştayn mode off-

aslında şöyle bir durum var @A.

Ash, haklı. Ama neye göre? konuyu açan dangozun düzgün bir Türkçesi olmadığı için. Yoksa soru şöyle sorulunca Ash'in demek istediği ortaya çıkıyor:

Hayatınızda bir çocuğa hiç isim koydunuz mu?g

Ama tabi konuyu açan dangoz lambur lumbur yazdığı için forumda, ben o cümle dizilişine göre anlatım bozukluğu dedim.

Senden iyi dangozmu olur ki benim Türkçem bu kadar not vereceksin sen işine bak

Evet ve cok mutlu olmustum ve hala mutluyum :hi:

Hayir ama hepsine feridun diyorum firdevs yoreoglu anisina xd

Geri