Hayatında yaptığın en cesurca şey nedir ?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Cesaret bazen safi aptallıktan insanda vücut buluyor.

meliS koNu Be N DeqiLim kOnU Hayatınızda yaptığınız en cesurca şey nedir? sorusu

O kadar çok şey yaptım ki, hangi birinden bahsedeyim. Kahramanlık gibi değil elbette ama kendi yaşamım için, özel hayat, iş hayatı, inanç bazında vs çok genç yaşta hayatımı değiştirecek cüretkar kararlar aldım, geriye dönüp baktığımda sadece “şükürler olsun” diyorum.

kimilerine göre cesaret isteyecek birçok şey yapmışımdır, ama en cesurcası evlenmek olur; onu da henüz gerçekleştiremedim zaten.kjajaja

7-8 sene evvel oturdugumuz apartmanda bir kadin vardi. Esi ve yasli annesi ile yasiyordu.
Bir gun isten eve gelirken yasli kadinin aglayarak merdivende yardim istedigini gordum. Once hirsiz falan girdi zannettim eve ama kizim kizim diye bagiriyordu. Kosarak eve gittim.
Dedim ana ne oldu niye bagriyorsun.
Dedi kizim bayildi uyanmiyor.
Ulan soka girdim o anda , iceri gittim kadin yerde yatiyordu. Boyle kitlenmis kalmis gozler acik. Sonra baktim dudagi patlamis agzinin kenari kan. Yasli teyze zar zor yuruye yuruye geldi ve kadinin yaninda bulunan tahta kasigi alip agzini acmaya calisti. Agzinin etrafinda bulunan kan dis etlerinden gelen kanmis. Teyze o an agzini acmak icin kendi kendisine tahta kasikla agzini acarim umuduyla ugrasmis. Sonra sesleri duyup anam geldi. Ne oluo falan derken eside eve geldi ve kadini yerden kaldirdik. Sonra ilac mi vermisti bir sey mi yapmisti hatirlamiyorum. Sanirim epilepsi nobeti geciriyordu kadincagaz. Neyse ambulansa haber vermistim zaten ambulans geldi o ara biraz kendine gelmisti kadin ve goturduler. Cesurcami bilmiyorum ama yukari nasil ciktim iceri nasil girdim hatirlamiyorum.
Ama yardim etmeye calistigim zor durumlardan biriydi. Teyzeye baya uzulmustum.

Kahvehaneye girip bağırarak racon kestim.

Akabinde kafama okey tahtasıyla vurmaları ve linç etmeye kalkışmaları gerekmezdi yani. Çok abarttılar.

Yaptım mı yaptım, herkes bu riske kalkışamaz.

Yıllar önceydi ki tahmini 12-13 yaşlarındaydım. Köyde olduğumuz için genelde misafirliğe bir başka bir köye gidince yürüyerek gidiyorduk. O zamanlar da ben önde koşarak oynaya oynaya kardeşimle gider annem de arkamızdan yavaş yavaş gelirdi. Aramızdaki mesafe açılmıştı ki arkadan köpek sesi duydum. Anneme köpekler havlayarak koşuyordu. Normalde o köpekler bana saldırsa muhtemelen ya korkudan bayılır ya da amiyane tabirle korkudan altıma kaçırırdım ama anneme saldırınca nasıl bir hayvanlık iç güdüsü geldiyse yol kenarında elime geçen bir sopa ile ağlayarak ve bağırarak köpeklere saldırmış ve baya kovalamıştım. Köpekler de ne hikmetse benden korkup kaçmıştı. Ortalama yarım saat sinirden ağladığımı hatırlıyorum. Belki cesaret belki başka bir şey ama yeminle kendimi tanıyamamıştım.

Geri