Hayatı zevkli hale getirmek

Konu sahibi son olarak 2992 gün önce görüldü
Boş boş oturmamak. Bir hobi edinmek ve bolca gezmek yeni insanlar tanımak ..

Yemek yapmak.
Etrafında ki insanlarla uyumlu ilişkiler kurmak
Sevdiğin işi yapmak gibi..

keyif almak için uğrasmak ve caba göstermek için yapılan detaylardir.

Bardağa dolu tarafından bakmayı ilke edinmek

Hayat kendi hayatınızı kurduğunuz andan itibaren başlar.

Ben boş boş oturmayı seviyorum sanırım :d

Elinizden bir şey gelmeyecek konulara çok fazla kafa yormamak gerekiyor. Keyif aldığınız işlere yönelmek ve size iyi gelen insanlarla zaman geçirmek ister istemez bakış açınızı olumlu yönde değiştirecektir.

Minimalist düşünce ve yaşam tarzıyla yapılabilir. Tabii biraz da insanın kafasının içinde böyle şeyler.

sevdiklerinizle birlikte olmak

Her şeyi gidişine bırakın. Su akar yolunu bulur.

Sevmediğin şeyleri sevmeye çalışmak gib aktiviteler olabilir.

Taban dopamin seviyesini yüksek tutmak. Bu genel olarak hayattan zevk almamızı sağlar ama biraz zahmetli. kolay haz veren, bizde bağımlılık yaratan şeylerden uzak kalmamız gerekiyor. bu da bir süreliğine cehennemi yaşamak demek.

Hobi edinmek.

Başka türlü hiçbir çözümü yok bu işin. Bu hayattan zevk almak isteyen insanın bir hobisi olmalı. Aktif yapmasa bile ilgilendiği, takip ettiği bir hobi muhakkak olmalı.

Bazen ortam değiştirmek ya da yeni bir şeyler katmak hayatına…

Yalnız olmak Allah’a mahsustur. O nedenle çevrendeki en küçük şeylerle bile vakit geçirmektir. Doyumsuz olmamak, elde olana tevekkül etmek en büyük mutluluğu getirir.

Bir boğa burcu keyifli anlar için yaratılmıştır.Keyifli anlar yaratmak için anı yaşamak veya ani keyifli anlara döndürmek benim işim.En iyi terapim manzarası güzel bir yerde dostlarla hasbihal etmek.

Buraya biraz içimi dökmek istiyorum hayatın aslında zevkli bir yani kalmadı.
Herşey kötüye gidiyor doğrusu ve bunlara dahi alıştık savaş kan ruhsal sorunlar dünyayı ele geçirdi yakında ise tamamen bir çöküş yolda gibi dünyanın sonuna gelirken bazen tek teselli bu karanlıkta tek bir kişinin olmadığını bilmek belki de.
Herkes yorgun herkes hasta herkes dipte ama hergün güneş doğuyor :)
ise..hala umut vardır değil mi..

Yaptıklarımdan bazıları:
- Bulaşık makinesini yerleştirirken her gruptan 3 ya da 5 tane almak. Mesela üst raftan 3 bardak, alt raftan 3 tabak, kasikliktan 3 kaşık gibi.

- Odaları toplarken her odadan bir yeri düzenleyip diğerine geçmek ve hepsi bitene kadar evin içinde mekik dokumak.

- İse giderken her gün farklı bir sokağı kullanmak.

- Yürürken belirlediğim mesafedeki herkesi geçmek.

Ayyy bir sürü sacmasapan şey var....: ))

Geri