Hayat 7’sinde başlar 35’nde biter mi?

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Tabiki bir hayatı,yaşama imkanları olanlar için..
100 milyardan fazla insan gelip geçmiş ama bu kocaman zaman biriminde sadece son 50 yılı gerçek manada insan her şeye ulaşabiliyor,hayatını yaşıyor.Ondan öncesi sadece var olup telef olmuşlar..

Böyle kalıplar ile kendinizi sınırlamanızın ned.... he pardon yabani konusuymuş awksdouıhsdujkfhksjd

Maalesef 35 den sonra acı bir şekilde yaşlandığını hissediosun...

35 ten sonra zamanla kavgan bitiyor dingin bir ruh hali ve kabulleniş başlıyor.
Gençken ki o yolları hatırlıyor ve gözünde büyütüyorsun çünkü bir daha o gücü kendinde asla bulamayacaksin.

Böyle düşünmek hata. Başarıya ulaşmış, milyarder olmuş bir çok insan bunu 40 yaşından sonra gerçekleştirmiş. Bukowski mesela ilginç bir örnek. 50 yaşında şöhrete kavuşuyor. O zamana kadar bar köşelerinde,fabrikalarda sürünüyor postacılık yapıyor. Ama yazmak gibi bir tutkusu var. Uzun yıllar, hiçbir şey elde edemese bile bunu yapmaktan asla vazgeçmiyor.

Bazı şeylerin yaşla ilgisi var ve bazı şeylerin yaşla ilgisi yok. Mental olarak şu anda varoluşumun zirvesindeyim gibi hissediyorum ama fiziksel olarak tabii ki yaş aldım. Ama baksan yirmilerimden daha güzelim:d Yani bu biraz bakış açısı, yaşam tarzı, nasıl bir duyguda olduğunla da ilgili. Biyolojik olarak yaş alıyorsun, bu bir realite. Ama mutlu ve huzurlu insan için hayat ölene kadar gülerek gezerek tozarak, öğrenme ve keşfetme tutkusuyla bazen didinerek ve mücadele ederek severek sevilerek devam eder.

boku yemişiz haberimiz yok

"Bir insan 7'sinde neyse, 70'şinde de o" olacaktı konunun adı sanırım. @Yabani bu sözü hatırlayamamış ve kendisi benzer bir şey uydurmuş.

40'tan sonra insanlara yüksekten bakmaya başlarsınız. Bunu yapmayın, Allah böbürlenenleri sevmez, çarpılırsınız.

eğitim içindir
arada evlenirseniz iyi olur
her şeyi benden beklemeyin yorgunum zaten

7'sinde hayat başlıyor??
Anlıyorum hocam.

Geri