Hayao Miyazaki'den “How Do You Live?”

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Oscar ödüllü yönetmen Hayao Miyazaki ilk olarak 2017 yılında en sevdiği kitap How Do You Live'ı beyazperde için uyarlamak istediğine değinmişti. 1985 yılında Miyazaki tarafından kurulan Studio Ghibli ise dün Twitter'da filmle ilgili ilk duyurusunu yaptı.

Bir kuş eskiziyle duyurulan uyarlama film, 15 yaşındaki Copper adlı çocuğun amcasının ona bıraktığı günlüğü rehber alarak ruhsal büyümeyi, yoksulluğu ve hayatın anlamını keşfetmek için yolculuğa çıkmasını konu alacak. Film, ilk olarak Japonya'da 14 Temmuz 2023 tarihinde gösterime girecek.

devamı ve tamamı burada ^^

Öz dedem, animeleri sevme sebebimiz, studio ghibli'nin medarı iftiharı

dün gittik buna. üstteki videoda da belirtildiği gibi gösterime girene kadar tek bir poster dışında hiçbir tanıtımı olmadı bu animasyon filminin. kulaktan kulağa yayılacaktı.
miyazaki çok seviyorum, filmlerindeki duygusal derinlik ve anlamsal semboller beni etkiliyor. spirited away etkisi bulamadım, belki de bir kere daha izlemem gerekir, çünkü miyazaki derin bir sanatçı, miyazaki filmleri de birden fazla seyredilmesi gereken filmler.

film, baş edilmesi en zor süreçlerden birini ele alıyor: yas süreci. annesini kaybetmiş bir çocuk. belki de bu süreci ele aldığı için bütün miyazaki filmlerinden daha karanlık bir atmosfere sahip.

tüm miyazaki filmlerinde olduğu gibi yine kötü gibi görünen merhametli, şefkatli ve komik iyi karakterler mevcut. no face’i hatırlayalım.

sevdim, bence miyazakiseverleri memnun eder yine de. sanki miyazaki’nin veda filmi olmuş, zira filmde buna dair emareler vardı yanlış okumadıysam yapımı.

anime ve miyazakiseverler, madem kulaktan kulağa yayılacak bu film, ben de sizinkine fısıldıyorum, bence seyredin. üstad kaç yıl aradan sonra bir şey yapmış, ben görmekten ve izlemekten memnun oldum. hoştu.

Lari’ye birisi demiş ki miyazaki ismini bir cevabında şu kadar kullanamazsın. O demiş ki var mısın iddiasına sjsj

Geri