“Hayal gücü her şeydir." Fikrine katılır mısınız ?

Konu sahibi son olarak 976 gün önce görüldü
“Hayal gücü her şeydir." Fikrine katılır mısınız ?​

Ben de hiç yok ne demek oluyor bu

Çok hayallarim vardı. Hiç biri gerçekleşmedi. Belki ben yanlış Hayaller kurdum.

sistemin hayal gucumuzun uzerindeki etkisine dair bir seyler okumustum
calinmis hayal guclerimiz diye
sistem aslinda bizim hayal gucumuze imgeleri zerk ediyor
yani bize bir sablon veriyor, biz hayal kuramiyor sekillendiriyoruz
simdi mevzu uzun hic anarsik anarsik konusasim yok
ama ben cocuklugumdan beri bir cok zor durumla
hayal gucum sayesinde bas edebilmis bir insanim
dolayisi ile hayal gucunun gucune inanirim
golgelerin gucu adina :)

Hayır, ruh hastası olabilme ihtimalinizi de unutmayın.
Tşk

Hayal gucu olmayan seyi oldurabilme sanatidir, uzerine eglebiliyorsan tadindan yenmez, ama olmayan seyi oldurup sonra da kendin de inanirsan orda sikinti buyuktur >)

Birçok gerçek hayallerin yardımıyla olmuştur, her şey hayal gücüne bağlı mıdır tabi ki hayır ama çoğu şeyin önsözüdür.Kırıklarına rağmen hayal etmek insanın varoluş kanıtıdır.
Hayal etmeden olanlara gelirsek, tamamen şans.Başarı da hayal ve şansın karmasıdır sanki.En büyük gerçek de insan.

Hayalgücümüz bizi insan yapan, hayatımızı kolaylaştıran, güzelleştiren temeldir benim düşüncem. Nef' arkadaşımın dediği gibi, birçok gerçek hayalgücü sayesinde olmuştur. Bilgi ile hayalgücünü birleştirdiğimizde hayatımızı kolaylaştıracak, belki de dünyayı değiştirebilecek şeyler ortaya koyabiliriz.

Hayal diye gerçekleşmeyecek hesaplara denir. Hesap yapmak yorucu, hayal kurmak güzel.

hayal ettiğimiz kadar
sevişemiyoruz

Hayal gucu, bilinmeyene dair fikir yurutme sistemidir. Gerek felsefe gerek bilim icin hayal gücü cok kiymetli.
Lakin dikkat edinilmesi gereken nokta
felsefe ve bilimin, ortak duzlemi dusunsellik olsa da
yontemleri farkli.
Bilinmeyene dair fikir yurutme, felsefe icin bulunmaz bir nimet. Cok islevsel.
Bilim insanlari da sikca hayal guclerinin araciligiyla varsayimlarda bulunurlar -atmaca olmayan, uslamlamaya dayanan egitimli varsayimlar.
Bilimde hayal gucunun kapilari felsefe kadar acik degil. Her sey hayal gucudur diyemiyoruz, cunku bilim insanı ozunde ne kadar tutarli bir varsayimda bulunsa dahi matematiksel ispat ve deneysel kanit sunmak zorunda.
Baslangici hayal olsa da noktasini geceklikle koymak sart.
Olsun.
Yine dusler, yasamdan cok da ayri seyler degillerdir.

hayal etmek iyidir
hayalde yaşamak değil

Geri