Havlayan Köpek Isırmaz

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Havlayan köpek beni ısırdı - buradaki köpek teşbihtir- teşbihte hata olmaz. Köpek yerine it bile diyebiliriz ama buradaki it İngilizcedeki it değil.

Genelde mecaz anlamda kullanılan sözdür. Gerçek anlamda havlayan ve saldıran köpek görüşte tabanlara kuvvet demeyen yoktur :)

Bir gece ben eve dönerken sokak sessizdi baya. İki köpek vardı sanırım ayakkabıdan gelen sese sinir oldular havladılar ne oluyor der gibi. Olduğum yerde durup verdiğim rahatsızlıktan ötürü sakinleşmelerini bekledim tabi sonra yavaş yavaş eve yol aldım. Ama konu yine bu değil napalım lfjbk :aeg:

bizim evi sahiplenen bir arkadaş var böyle. sabahında yemek ver deyip kuyruk sallayan bu arkadaş gece karanlığında çehre değiştirebiliyor. ev sahiplerini ısırmadı henüz ama büyük olaylara karışmışlığı da var. belediye ekipleri de alıştı artık sanırım, rahatsız etmiyorlar onu. hem etseler ne olacak ki? fazla uyanık.

Ön sevişme tadında ilk göz korkusu vermek istiyor ve bundan zevk alıyordur belki ki salt kötülük bazında, plansız yıkımlarda psikopatların oldukça tercih ettiği ve doyasıya haz aldığı bir yöntem.
Çığlık filmi güzel örnektir.

Havlayan da havlamayanda isirir.

Havlayan sadece isircam bak demek ister.

Gerek gerçek anlamda gerekse de mecazi anlamda beni pek güzel ısırdı efendim kim demiş ısırmıyor diye? Travma geçiriyordum köpekler yüzünden nerdeyse.

Gerçek anlamda ısırıyor efenim, tecrübeyle sabit.

Arkadaşlar bakın 1 kamuya değinmek istiyorum, önceki sayfalarda kimse dememiş ama gerçek anlamda ısırıyor, bilin istedim sonra hani bu köpek havlıyordu da neden ısırdı dümbük köpek filan demeyin ayıp. :alkis:

BaZ37g.jpg

Çocukken fena aldandım ben bu söze. Ama ısırırken havlayamıyor. Belki bundan kaynaklanıyor bu yanılgı.

Geri