Hatayı Kendinde Arayan İnsanlar

Konu sahibi son olarak 2913 gün önce görüldü
Bkz: Benim yüzümden

Bkz:Ben nerde yanlış yaptım demek

(bkz:*kendim ettim kendim buldum)

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

saçma sapan konuşmayın koskoca hatayı haritada bulamıyorsun kendinde mi bulacaksın?

Hatayı kendinde aramak tabi ki iyidir fakat abartıldığında, her hatada kendini suçladığında suçluluk duygusu gelişir ki, bunun ilerisinde normale dönmek için ciddi bir yardım almak gerekebilir. Olaylara ikinci, üçüncü göz olarak dışardan bakabilmeli ki objektif olunabilsin. İş kendini suçlamaya gitmeden çözümlenmeli.

Hatayı başkasında arayan insanlardan çok sevdiğim insanlardır.

Bknz: Ruh ve sinir hastalıkları bölümü.

Kriz anında, dönüp de hata bende mi diye arayanlardan d-olsun çevremizdeki insanlar. Güzel bir özellik, muazzam bir üsluptur çünkü bu. Ben, yanlış duymuş olabilirim, Yanlış anlamış olabilir misin?, sanıyorum anlatamadım, tekrar anlatmamı ister misin? üslubunu bazen karşımdakinden duymaktan ve yaşamaktan haz alırım ben. Lakin bunu tamamen abartanlar da var ki, uzak durulasıdır. Hem kendilerine hem de çevresindekilere zarar verirler.

Karşımdaki kişinin hatalı olduğunu bildiğim halde, onunda hatayı önce kendisin de aramasını istediğim durumlarda kullanırım :)

İnsan ne yapıyorsa kendine yapar. Hatayı başkasında aramak kadar bencil bir davranış yoktur .

yapacağım espiriyi livmi yapmış şuan ne yazacağımı bilmiyorum ellerim titriyor

Hatayı hep kendinde ararsan, hata hep sende kalır. :) O halde hata görecelidir. İnsan, aslında hatanın kimde ve nerede olduğunu biliyordur ve gerisi teferruattır. :)

Aslında abartılmazsa bu durum kişi için faydalıdır. Çünkü her zaman kesin olarak kusur karşı tarafta olmayabilir. Zaten bence her durumda muhakkak karşılıklı hatalar vardır. Taraflardan biri belki daha az hatalıdır ama hiç hatalı olmaması çok nadiren görülür. O yüzden biraz kendimize eleştirel gözle bakmamızda fayda var. Ama bu abartılırsa da kişinin depresyona girmesi kaçınılmazdır, kararınca yapılmalı.

sayın kendim
masum değiliz

Hata varsa her yerde ararım. Kendimden başlamak gibi bir prensibim yok üstelik.

Hatay'ı haritada arıyorum ama bulamıyorum, karşıma hep Ege kıyıları çıkıyor, coğrafyam hep kötüydü, dedem Strabon benden iyreniyor olabilir.​

ben biraz mal olduğum için hatayı her zaman kendimde ararım :/
ya kimde arayacaktım?
elektrikli süpürgede arayacak değilim ya :/

Geri