Hata Ayıklama Modu ve ComboFix.exe

Konu sahibi son olarak 4537 gün önce görüldü
Arkadaşlar büyük bir sorunum var.

Bilgisayara ne oldu birden bire hiçbir şey anlamış değilim. Birden bire yavaşladı ve sürekli bluescreen hatası veriyor. UNMUONT_BOOT.... gibi bir hatadan ve KERNEL_DATA_INPAGE
gibi hatalar veriyor. Şimdi, güvenli modda açmaya çalışıyorum, ancak daha windows çubuğu, logosu gelmeden ya restart çekiyor, yada mavi ekran çıkıyor. Bende bir de hata ayıklama modunu deneyeyim dedim, ancak bu şekilde hiç hata vermeden girdi. Neden güvenli modda açılmadı da hata ayıklama modunda açıldı ? Onu anlamış değilim.. Şu an da zaten hata ayıklama modundan giriyorum.

Birde ComboFix ile taratayım dedim, ama aklıma takılan bir yer var;

Şimdi bu combofix tarıyor, işi bittiğinde de text belgesi veriyor bana. Şimdi benim bu text belgesine bakarak, virüsün yerini bulup temizlemem mi gerekiyor, yoksa o bulup, temizleyip, bana rapor mu veriyor ?

Bu konuda bilgisi olup cevaplayanlara teşekkür ederim :)

Bulup temizleyip rapor veriyor,mavi ekran hatasının bi' çok nedeni olabilir ekran kartın yanmıştır mavi ekran hatası verir,virüs yemişsindir mavi ekran hatası verir.

Avira veya kaspersky yükle combo fix'den sonra,sistemim iyidir kasmaz diyorsan kaspersky iyidir,ama sistemim kötü kasar diyorsan avira'yı yükleyip tarat bide.

Bulup temizleyip rapor veriyor,mavi ekran hatasının bi' çok nedeni olabilir ekran kartın yanmıştır mavi ekran hatası verir,virüs yemişsindir mavi ekran hatası verir.

Avira veya kaspersky yükle combo fix'den sonra,sistemim iyidir kasmaz diyorsan kaspersky iyidir,ama sistemim kötü kasar diyorsan avira'yı yükleyip tarat bide.
Virüs olduğunu düşünüyorum. DataMaN ın bypass videosunu izlerken kapandı birden :)

Şimdi uygulayayım basamakları, en sonunda olup biteni söylemeye gelirim.

Mavi Ekran hatası Anakart yada RAM'den dolayı kaynaklanıyor genelde virüsten dolayı kaynaklandığını düşünmüyorum. Bir program vardı yanılmıyorsam adı aklıma gelmiyor bulabilirsem yazarım mep biliyordur yada harddisk hata ayıklama programı vardı harddisc yada ramden kaytiyornaklanan hatalrı buluyor düzeltiyor du ve hatanın neyden kaynaklı olduğunu söylüyordu.

Mavi Ekran hatası Anakart yada RAM'den dolayı kaynaklanıyor genelde virüsten dolayı kaynaklandığını düşünmüyorum. Bir program vardı yanılmıyorsam adı aklıma gelmiyor bulabilirsem yazarım mep biliyordur yada harddisk hata ayıklama programı vardı harddisc yada ramden kaytiyornaklanan hatalrı buluyor düzeltiyor du ve hatanın neyden kaynaklı olduğunu söylüyordu.

Memtest'i diyorsun,işe yarayabilir leader tarat bakalım bu programı indirip,kart ve ram'i kontrol etsin sorunun oradan olup olmadığını anlarsın.

Mavi ekrandan kurtulmak istiyorsan

"Anti crash" indirip çalıştır gerisine karışma :)

(Resimli Anlatım) AntiCrash Repairer

screen1.gif

screen2.gif

screen3.gif

screen4.gif

Geri