Hastanelerin Acil Bölümü Para Alıyor Mu?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
acil servisler para alıyor mu , hastane acil servisi para istedi ne yapmalıyım , hastane acil servisini nereye şikayet edebilirim , hastane acil servisi ücret alabilir mi , hastane acil servisi ücret talep edebilir mi , hastane acil servisini nereye şikayet edebilirim , özel hastane acil servisi ücret alabilir mi , özel hastane acil bölümü hangi durumlarda ücret talep edemez

Çok ciddi rahatsızlıklarınızda mesela ''yüksek ateşli havale , kalp krizi ,kaza) Bir özel hastanenin aciline gittiniz ya da götürüldünüz… Böyle bir durumda sizden herhangi bir para talep edemez.

Acil hastalar ve yoğun bakım gerektirecek hastalar için geçerli bir uygulama. Bunun dışında bütün sözleşmeli özel hastanelerde kanser hastaları, kalp hastaları, yeni doğan bebekler, yanık hastaları gibi bir dizi hastalıklarda herhangi bir ücret alamaz özel hastaneler.Peki bunun dışında acil bir durumu olmayan bir hastalığınız için gittiniz… Özel hastane Sosyal Güvenlik Kurumuna fatura ettiği miktarın yüzde 30'u ile 50'sı kadar bir ücret sizden talep edebilir.

Böyle bir durumda sizden acilde para istedikleri için önce SGK'ya (Alo 170), sonra Sağlık Bakanlığı'na (Alo 184), en sonunda da faturasız-belgesiz para tahsil etmişlerse de Maliye'ye (Alo 189) durumu bildirmeniz hastanenin ceza almasına ve bir daha aynı işlemi uygulayamamasına neden olacaktır.

kesinlikle ücret alınmıyor özellikle bunu özel hastaneler bilmeyenlere yapıyor aklınızda bulunsun ne için giderseniz gidin acilde ücret talep edilmiyor ediliyorsa tüketici haklarına sağlık bakanlığına şikayet etceğinizi söyleyin hemen kıvırıyolar

Hastanede değil eczanede ödüyorsunuz. 5 lira idi 10 olmuş. 30 lira olsa da gerçekten acil olanlar gelse.

'Ben Acilim' diyen herkese acil hasta muamelesi yapılacak diyen bir başbakan varsa başı, kıçı heryeri ağrıyan kendini acil sayar bu memlekette; sonra gerçekten biri ölür o hengamede, fatura da doktora çıkar..
Para caydırsa da bir işe yarasa bari..

Hepimiz bir gün acil vaka olup ölüp gidecez lan yanarım yanarim soyup sovana çevirecek kimse kalmayacak .

*Ben alınıyor diye biliyodum.

yalnız 2011'de oldu olay kağıt geldi 2014'de gittim ödedim. 2011'de paralı olma ihtimali ? devlet hastanesiyse devlet dolandırmış olmuyor mu :d hıı bu arada benim güvencem yokmuş o 1 aylık dilimde.

yalnız 2011'de oldu olay kağıt geldi 2014'de gittim ödedim. 2011'de paralı olma ihtimali ? devlet hastanesiyse devlet dolandırmış olmuyor mu :d hıı bu arada benim güvencem yokmuş o 1 aylık dilimde.

Eski kuralları bilmiyorum. Ama sana iyi olmuş, şu an gıcığım sana :T:

Geri