Hastahaneye yatınca öleceğini sanmak

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ya bazen bademcik ameliyatı olur bilmem ne ameliyatı olur hemen ağlamalar öleceğim sanmalar NOluyor ya :)
Operasyon küçük de olsa büyükte olsa fazla dramatik hale getiriliyor ve bunu sadece Türkiye de yapıyoruz biz yapıyoruz ahahah

Hastalığın niteliğine ve belirsizliğine göre ortaya çıkan bir durumdur yoksa basit tedavilerde ya da estetik amaçlı operasyona girecek birisi için geçerli olmayacaktır.

Zor bir ameliyat öncesi ya da uzun süreli bir tedavide böyle hissedilmesi normal olsa da korku işleri daha da zorlaştıracağı için olumlu düşünmek gerekiyor.

ölüm insani heryerde yakalaya bilir
ecel gelmediyse dünyanin en agir amaliyatida olsa ölmezsin

Aa, Adana Balcalı.
Sağ giren toprakta biter.
Hele ki yaşlı maşlı bir hastanız varsa, bi' 6 gün filan göya müdahale ederler, sonra siyah torbayla kıyafetlerini verirler.
En acısı da o torbayı teslim almaktır.

Neyse, şimdi, oooof.

.) insanların hassasiyetlerini bilmek gerekir. Hele ki sağlık hastane konularında.
Yeğenim prematüre doğdu 5. Ayında Maşallah. Geçen gün hastane yatışı verdiler oksijen vermek için. Ablam hıçkıra hıçkıra ağladı mesela. Eniştemi yolladı hastaneye kendi eve geldi. Bebeği öleceğinden mi? Hayır elbette. Gücü kalmadığından, psikolojisi yetmediğinden.

Keza bende öyle. Yalnız başıma çok kez ameliyat önlükleri giydim, ağlayarak girdim birçoğuna. Öleceğimden mi? Hayır.

Bilmiyorum, yeğenimden sonra bu hastane sağlık işleri bana çok fazla hassasiyet kazandırdı. umarım kimse bunları yaşamadan daha ince düşünebilir.

Bu da küçük fasulyemiz ablaları :’))

IMG_7987.jpeg

İnsanin zayifligini ve acziyetini hissettigi iki yer vardir.Birisi Hastane,ikincisiyse Mezarliktir zannimca...Bu ikisi arasindaki dusunce gitgelleri,insan fitratindaki tevhid paradigmasina cok uygundur.Her iki mekan da varligin kaynagina kendini yerlestiren insana derin darbeler vurur.Ve kismen nerden geldim,nerdeyim vedahi nereye gidiyorum sorularini sordurur.

@yatacakyerinizyok yegeninize Masallah.Cok tatli uyuyor.İnsanin yanina kivrilasi geliyor. : )

Allah size bagislasin.İnsallah saglik durumu olabildigince iyidir.

Ben 20'lik dişimi çektirirken bile bu düşünceye kapılmıştım. Sevdiklerime de benden şu kadar saat haber alamazlarsa korktuğum şey başıma gelmiştir diye mesaj yollamıştım.: ))))))))))

Erkekler böyle ya. Babamdan biliyorum. Canları çok tatlııı…

istemsiz geriliyor insan… gayet doğal tepkiler. ben gibi fobisi olanlar için daha da zorlaşıyor bu durum :m kist ameliyatı öncesi tek başıma odada sabaha kadar ağladığımı biliyorum....

istemsiz geriliyor insan… gayet doğal tepkiler. ben gibi fobisi olanlar için daha da zorlaşıyor bu durum :m kist ameliyatı öncesi tek başıma odada sabaha kadar ağladığımı biliyorum....
Geçmiş olsun geçti mi aldılar mı kisti ?

hastaneye her gittiğim de aklıma gelen sahne;

Bence hastaneye insanlar sadece muayene olacaksa bile tek başına gitmemeli. İnsanda kötü bi hastalığı çıkacak endişesi oluyor. Basit bir ameliyat söyleseler bile içini bir korku kaplıyor ağlayası geliyor. En azından orda biriyle konuşmak iyi geliyor.

ameliyat önlüğü ve şıpıdık terlikle insan acayip savunmasız oluyor. elden ya da koldan damar yolu açılırken tansiyonum da düşer genelde. anesteziden önce iki defa bayılmışlığım var. insanın kusası, afederseniz sıçası da geliyor o an, terleyip üşümek vs. ver eteri, şenlensin ortalık hemşire.

Geri