Hasan Âli Yücel ve Köy Enstitülerini Anlatan ''Yücel'in Çiçekleri''

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Hasan Âli Yücel ve Köy Enstitülerini Anlatan ''Yücel'in Çiçekleri''

1538664906_5bb629caacb59.jpg

Filmde, Cumhuriyet devrimlerinin eğitim alanındaki en önemli kurumlarından sayılan Köy Enstitiüleri'nin toplumsal değişime etkisinin anlatılıyor. Film, 1940 yılından başlayarak ülke çapında uygulanan Köy Enstitüleri projesini, yaratıcılarından, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un yaşam hikayeleri üzerinden anlatıyor.

Yücel'in Çiçekleri filminin oyuncu kadrosu:

1538665356_5bb62b8cdc13d.jpg

Mustafa Kemal Atatürk'ü Mahir Günşiray'ın canlandırdığı filmde İsmail Hakkı Tonguç’u Muhammet Uzuner, Hasan Âli Yücel'i ise filmde görünür olduğu farklı dönemlerine ait 3 farklı oyuncu canlandırdı. Hazırlık aşaması bir yıl kadar süren Belgesel- drama türündeki filmi Cengiz Özkarabekir yönetti. Filmin galası 23 Kasım Cuma günü Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak.

[YOUTUBE]cjyO40cbw-E[/YOUTUBE]

https://www.sinemia.com/sosyal/sine...ucelin-cicekleri-filminin-fragmani-yayinlandi

Bu filmi merak ediyorum cokca. Umarim guzel bir yapim olmustur

Cumhuriyet donemindeki "Egitim Ronesansi"nin "Da Vinci"si canimin ici "Hasan Ali"
hani oglu demis ya "hayatta ben en cok babami sevdim, cagin en guzel gozlu maarif mufettisi"
hayatta ben en cok onunla sevdim dunya klasiklerini, kucuk bir kiz cocugu iken :)
umarim hakki ile anlatilmistir.
Vizyonda izleme sansim yok, ama haberdar ettiginiz icin bile tesekkur ederim
Internetden mutlaka izlerim

Geri