Haram parayla hac

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ajitasyon yapmak istemem ama bu konu konusulmadi galiba forumda. Diyanetin "haram parayla hac yapılabilir" fetvası hakkında ne diyorsunuz gençler. Ben fıkıh bilmem. Bilen aydınlatsın.

Diyanet de bizi mi trollüyor arkadaş. lskjsk
Haram para ile hac nasıl yapılır? Haram olan her şey günahken hac nasıl olacak gerçekten enteresan.

Haram parayla hac yapılmaz
Haram paranın zekatı olmaz
Kişinin önce haram paradan kurtulması gerekir
Bankanın verdiği faizde haramdır

Haca gidip gelen dahada fazla günah işliyor

Diyanete itibar etmiyorum pek bi ara da saçma fetvalar vermişti site hacklendi demişlerdi.

Haram parayı bırak izinsiz dışarda birinin ağacından meyve kopardığı için bin kere helallik isteyen insanlar gördüm ben.

Benim bildiğim hacca İnsanlar gider, hırsızlar değil.

Üff haram para ile hac yapilinca helal mi oluyor şimdi
Sinir bozan mevzular

Allah katında karapara aklamaya çalışma kafasımıdır bu.

Diyanet de bizi mi trollüyor arkadaş. lskjsk
Haram para ile hac nasıl yapılır? Haram olan her şey günahken hac nasıl olacak gerçekten enteresan.

Tamamiyle aynı fikirdeyim.. Haram parayla hacca mı gidilirmiş?.. Diyanet de iyice şaşırdı.. Çok bozdu kendini, çook..

Harami helali sizden ogrenecek degiliz ajagsgsjs
Diyanettekiler cayi azaltsinlar bence, bu gidisat hayra alamet degil xd

Wxhrğohr0coheohdphrohtjd3ojfrjp
Aman babaneyse :d

Diyanet'ten 'haram parayla hacca gidilebilir mi' açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan ‘Diyanet: Haram parayla hacca gidilebilir' başlıklı haberleri yalanlayarak tepki gösterdi.Kaynak: Diyanet'ten haram parayla Hac açıklaması
04 Haziran 2017 Pazar 21:23
Diyanet'ten 'haram parayla hacca gidilebilir mi' açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan ‘Diyanet: Haram parayla hacca gidilebilir' başlıklı haberleri yalanlayarak tepki gösterdi.

Diyanet'in resmi twitter adresinden Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı adına yapılan açıklamada, Sözcü Gazetesi ve bazı haber sitelerinde yer alan 'Diyanet: Haram parayla hacca gidilebilir' başlıklı haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Şunu bütün açıklıkla ifade edelim ki Din İşleri Yüksek Kurulu, asla Haram parayla hacca gidilebilir şeklinde bir fetva vermemiştir, veremez. Din İşleri Yüksek Kurulunun söylediği şudur: Haram parayla yapılan hac, her ne kadar biçimsel olarak yerine getirilmiş görünse de böyle bir hac dinen makbul olmaz ve haccın hedefleriyle asla bağdaşmaz." denildi.

climax ? senin dayanağın ney göstersene nerede demiş diyanet?

Sual: Haccı ertelemek olur mu? Haram para ile hacca giden, hac borcundan kurtulur mu?
CEVAP
Üzerine hac farz olan kimseye, haccı ertelemek, Şafii’de ve imameyne göre caiz, diğer üç mezhepte caiz değildir. O sene gitmez ise, günah olur. Sonraki senelerde hacca giderse, erteleme günahı af olur. O sene, hac yolunda ölürse hac sâkıt olur.

Haram para ile hacca gidenin haccı Hanbeli’de sahih olmaz, diğer üç mezhepte, günahkâr olsa da haccı sahih olur, yani hac borcundan kurtulur.

Sual: Bazı hacılar hiç iyi örnek olmuyorlar, niye böyle?
CEVAP
Ahir zamanda ibadet edenler azalacak, ibadet edenlerin de ibadetlerinde çeşitli noksanlıklar bulunacaktır. Bugün ticaret için, yankesicilik için hacca gidenler yok mudur? Dünya gittikçe bozulacaktır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir zaman gelir ki, hacca, sultanlar [devlet başkanları] gezi için, zenginler ticaret, fakirler dilenmek, din görevlileri de gösteriş için giderler.) [Hatib] dinimizislam

Unlucky bu haber herkes tarafından farklı yerlerde okundu. Yazıldı silindi. Önce hacklendik dediler şimdi de yalanlıyorlar. Bundan sonra ekran görüntüsü alacağım resmi sitelerinden. Reis bunları fircaladiysa demekki kendilerine gelmisler

Geri