hanımların koca gösterme merakı

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
"kociş" ifadesinin de çıkmasına neden olan hanımlara mahsus bir kekoluk türü.

instagram server'larının fuzuli ısınmasına sebep olur.

bir kişi de koltuk minderi arasında bulduğu çorabı paylaşmıyor. varsa yoksa "kocişkoyla kahvaltı keyfs"

toplumsal defolarimizdan biri
bi de bunlarin "cocuk yapan" turevleri var
yeryuzunde ureyebilen tek insan kocasi ve kendisidir
hepsinin kocasi yakisikli, cocuklari da mama kutularini okuyabilcek kadar zekidir
bir insanin sadece evlenip cocuk sahibi olmasini bu kadar cok rituele baglayan bir toplumun
bu sekilde bir ariza vermesi normal
ne yazik ki evlilik "statu" uremek ise en yuksek mertebe kadin icin bizim toplumumuzda
basari hikayelerini paylasiyolar

Ay mutlu olun kız.

Benim en cok garibime giden sosyal medya uzerinden eslerin birbirine seslenmesi veya dogumgunlerini kutlamalari. Aksam zaten gormuyor musun esini neden bunu afişe ediyorsun ki gosteristen baska bir sey degil. Isleri gucleri desinler... onu almis esi desinler, buraya goturmus esi desinler hep desinler...

Ya sadece bizim toplumumuzda değil, bütün toplumlarda evlilik başarı olarak görülen bir mevzu. #isaidyes mesela bizden çıkma bir şey değil.
Yani kendi instagramımı bir blog gibi düşünerek istediğimi paylaşıyorum, insanların kişisel paylaşımlarını da bu bakış açısıyla izliyorum ancak ben de şaşırıyor ve bazı şeyleri abartılı buluyorum.
İnanın en mutlu anlarımı fotoğraflamak o anlarda aklıma bile gelmiyor. Şu düşüncede asla olamıyorum "dur foto çekilelim de instaya koyalım" çünkü mutluyum yaf aklıma gelmiyor ki fotoğraf çekilmek.
Birazcık abartılı. Birazcık gösteriş.
Tabi ki bana ne ama arada ahkam kesmeyi severim.

bunun anne versiyonu da var. hashtag'i de #oğluş #oğluşum. toplum tarafından onaylanma, takdir edilme ihtiyacından sanırım. özellikle türk kadını sosyal medyayı özgüven eksikliğine, mutsuzluğa karşı bir savunma aracı olarak görüyor/kullanıyor. kimsenin umursamadığı hayatını kah güldüğü kah ağladığı "ama yine de yaşamaya değer" dediği bir melodram gibi aktarıyor. ama tırt yani, bi b.k olmuyor hayatında. herkes gibi yaşıyor işte.

sosyal medya kullanmıyorum hiç böyle bir derdim yok

kociş ne
tosun paşa gibi

Güzel eleştiriler var da beklentiler neydi ki bu sosyal medya aracından o kısma anlam veremedim gayet amacına hizmet ediyor olarak görüyorum çünkü.
Kişinin sürekli kendi fotoğrafini paylasmasi ve bilmem ne keyfi diye not dusmesi ile yaninda ekstradan bir insanla paylasmasi benim icin pek bir fark yaratmiyor acikcasi.

Burda herkez bursa`lı sanirim .dd konuyla hiç bir ilgim yok

images

Çeyiz gösterme duydum da koca gösterme de ne bileyim.
Şeytan kulağına kurşun!

Bunu bilmiyorum duymadım şahit olmadım ahahaass

Gayet normal bir durum,olan gösterir istediği gibi.asıl kocalarını,karılarını,nişanlılarını saklayanlardan korkun.

Kocisimnen her ne olurs olsun gurur duyardim.
Keske olsa jsks

+Merhaba takipçilerim kocamın hırrisine papyon taktım böyle daha tatlı oldu.​

Geri