Hanımcılık Ne Demek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kılıbık ya da light erkek gibi diğer sıfatlarda erkeğin kontrolünden ziyade eşine olan ve korkuya dayalı biatından bahsedilirken hanımcılıkta kontrol erkek tarafında görünüyor.Erkek bu ilişkide hanımcı rolünü kadının özel işlerini veya müşterek faaliyetleri sevgi gösterilerini kendi iradesiyle alıyor ve yapıyor

ilişkiyi güzel yapan şeydir bence hanımcılık ve beycilik.. hemen hemen her ortamda “ben hanımcıyım abi, sen hanımcı olursun olmazsın beni ilgilendirmez” dedikten sonra kenara çekilirim. aslında “hanımcılık” denilen kavram erkek ortamında karşısındakine laf geçirememe, ağzının içine bakma, söz dinleme gibi çeşitli konular üzerine ele alınıyor. O yüzden eğer hanımcıyım diyorsanız sizi ortamda “kadının ağzına bakıyor lan bu, az masaya yumruğunu vur olum” gibi laflar bekleyebilir..
kadın mutluysa, mutlu etmesini bilir. Saygısını korur, özel alanına zaten karışmaz. Evet bazıları için geçerli olmasa da bu durum en azından benim için böyle. Gidemezsin, yapamazsın, edemezsin laflarından ziyade hanımcılık dediğimiz kavram tamamiyle karşındakine duyduğun saygı ve laflarına kıymet verdiğin anlamına geliyor benim için. Zaten böyle olması gerekmiyor mu? Keza o da sana karşı öyle oluyor.. tek taraflı değil bu işler yani. “Light, kılıbık, az erken ol lan, vur yumruğu masaya!” diyen beyler, şu dünyada hiç sevilip saygı görmediğini düşünüyorum. Hanımcılık kazanacak aga :)

Son düzenleme:
hanımcı dediğin dayak yememek için karısının sözünden çıkmaz ondan çok korkar
bu kelimenin de içini boşaltmayın
insan gibi yaşamak güzel anlaşmak gülüşmek sevişmek başka
hanımcı olmak başka
normal olan insan gibi yaşamak zaten
ben böyleyim hanımcıyım diyince olmuyo

Bu bir rol üstlenmektir içinin hayir dediği herşeye amacına ulaşmak adina uygulamada evet demektir ozaman tek kişi oluyorsunuz kadının beyni ile yaşayıp ölmek Aman Allahim :p

e bu kadar iyi şeydi, çocuklar duymasında selamiyi niye hor görüyodunuz.........
Efenim Selami kılıbıktı. Hanımcılıkla kılıbıklık arasında fark var. Gerçek bir hanımcı kuyruğu dik tutar. Kendini ezdirmez. Hakaret ve tartaklanmaya müsade etmez. Kaybedeceği güreşe girmez. Baştan karısının istediği davranışı sergiler ve zaten kendi kararının da bu yönde olduğunu belirtir.

Kabalığın, eşine değer vermemenin ve daha nice olumsuz özelliklerin erkeklikle özdeşleştirildiği bir coğrafyada hanımcı bakış açısına sahip olabilmek çok değerli.
Kılıbıklık ve hanımcılık ise çok ayrı kavramlar. Kılıbık bir erkeğin kendi kimliği yoktur hanımcı bir erkek ise kendi kimliğinin asimile olmasına izin vermeden huzuru ve sükuneti sağlamayı bilir.

Geri