Never Give Up
Üye
Şiir kitabı okumayı severim.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Teorik siyasi olmasin?Siyasi-teorik kitaplar.
Tam 10 years challenge’a konu olacak bir hatırlatma oldu.Teorik siyasi olmasin?
Ah Mazlumcum.Tam 10 years challenge’a konu olacak bir hatırlatma oldu.
2013 - Marksizm
2023 - Paranın Psikolojisi djdkdk
![]()
Yine de onsuz yapamazdım. Beni ben yapan, bugün böyle düşünmeme ve hareket etmeme sebebiyet veren en önemli yol taşlarıydı. Sadece gerçeklere de adapte olmak gerekiyor. Teori gri neticede, hayat ağacı yeşil.Ah Mazlumcum.
Hayat sartlari cetinlesince, fikirlerde de kayma yasaniyor.
Müsterih ol.
Sol öldü.
Kalan Sağ'lar bizimdir.
Yine de onsuz yapamazdım. Beni ben yapan, bugün böyle düşünmeme ve hareket etmeme sebebiyet veren en önemli yol taşlarıydı. Sadece gerçeklere de adapte olmak gerekiyor. Teori gri neticede, hayat ağacı yeşil.
Feurbach tezlerinde buna sıkça değinir kendisi. Hegel’in metaforlarını ters yüz ederken de maddi gerçeklikleri açığa çıkarır. Hala onu tutarlı ve doğru buluyorum. Bunun pratiğini devlet olarak uygulayanlar hata yaptılar. Belki bir gün daha iyi uygulayanlar çıkar. Ama bunun için de en az birkaç yüzyıl daha vakit var. Bu süre zarfında çocuğa nasıl don almam gerektiğini kapitalinde yazmamış Marx. Bu da onun eksikliği olsun : dMarx bu tutumda yine de hakli.
Ne demisti?
Insan olurunu, şuuru/bilinci yapmaz..insanin toplumda olan oluru,bilincini inşa eder.
Tarihsel materyalizme bir kandil tutuyor kendisi aciklayarak.
Analizi yapmis ama sundugu cözüm, insan dogasina aykiri.
Bknz; No Pasaran .dddd