Soru Hangi koşullarda evlilik kararı alınmamalıdır?

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Aşkın en yoğun olduğu dönemde evlilik kararı almamak gerekiyor çünkü iki taraf da birbirinin tüm olumsuz yönlerini yok sayacağı ya da bilinçsizce görmezden geleceği bir dönemdedir. Aşkın etkisi azalınca da bu olumsuzluklar doğrudan göze çarpar. Kişi, her şeyden bağımsız olarak duygularından emin olduğu süreçte evlenmeye karar vermelidir yoksa sonrasında hüsran kaçınılmaz olacaktır.

Akıntıya kapılmamak, bazen baraj kurmak lazım.

Tanışıyorsun, birliktelik bir süre devam ediyor. Otomatik olarak “E biz evleniriz” hissiyatı ile evliliğe dönük akıntıya sürüklenip gidiyorsun. Aranızdaki fikir ayriliklari, tartismalar, tahammul edemediğiniz şeyler hiçbirini doğru düzgün konuşmuyorsunuz. Bu da ayrılıkları beraberinde getiriyor.

Anlık duygu boşluğu çoğu kötülüğün anasıdır,not et yeğenim.

Hatun hamileyse, kürtajı kabul etmiyorsa ve ortadan kaybolamıyorsanız geçmiş olsun. Bir yastıkta kocayın.

Evlenip ayrılan kişilerin yeni bir evlilik kararı almadan önce çok daha detaylı düşünmesi gerekiyor.

Uzatmaya lüzum yok aklı olan evlenmez, hele hele 2. defa hiç evlenmez.
Akıl yok ki.

Hiç bir koşulda evlenilmemeli.

• Alkış
Tepkiler: ne
Uzun süreli bir ilişki bittiğinde bazı kişiler aniden evlilik kararı alabiliyor, sanırım geçen süreyi kayıp olarak görüp telafi etmeye çalışıyorlar ancak tabii ki mantıklı bir karar olmayacaktır.

Böyle hiç evlenemezsiniz.

Arkadaşıma annesi "Uzaydan kız mı bulacağız sana" demişti.
Haklıymış. Evlilik, iyi ve kötü günde birbirinize arka çıkma anlamına geliyor.
Onu yapamayacaksanız evlenmeyin tabi ki.

Kusursuz kul olmaz.

Nefes almıyorsa :)

Yahu günümüzde aşk denen bir kavram var mı? En son aşklar attaya gitti. Şimdikiler cıvık Kaypak lanet bir şey.

Deli, deli oldum
Dağa, taşa sordum
Yâr oturmuş divanda
Yana yana durdum
Seni bana buldum
Vermem artık dünyada

Maddi olarak iyi konumda değilseniz evlilik zor yani.

hayat arkadaşı olacasak gel
diğerleri için evlenmem ya

Ayakları yere tam basıyorsa evlenebilir ama dikkat tam basıyorsa, el işinde geçici çalışıp geçici maaşlar alıp geçineceğini düşünüyorsa ve mutlu olacağını düşünüyorsa hiç düşünmemeli evliliği, zira aşk karın doyurmuyor.

Evlilik kararı ne la. Spontan bişi bu. Karar almak, düşünüp taşınmayı, değerlendirmeyi, ölçüp biçmeyi gerektirir. Bu kadar bilişsel eylem sonucundan evlilik çıkmaz zaten

Evlilik kararı ne la. Spontan bişi bu. Karar almak, düşünüp taşınmayı, değerlendirmeyi, ölçüp biçmeyi gerektirir. Bu kadar bilişsel eylem sonucundan evlilik çıkmaz zaten
Boşanma oranlarına bakınca tam tersi ortaya çıkıyor. Ağırlıklı olarak, evlilik sorumluluğu alamayacak kişilerin ya da yanlış seçim yapanların evlendiğini görüyoruz. Bu sorumluluğun hakkını veremeyecek kişilerin iyi düşünmesi ve ona göre adım atması, evlilikten uzak durması gerekir.

Geri