Hangi İbadet Sizi Zorlar ?

Konu sahibi son olarak 49 gün önce görüldü

En çok hangi ibadeti yaparken zorlanırsınız ..?

• Namaz

Kullanılan: 3 30.0%
  • Zekat / Sadaka

Kullanılan: 0 0.0%
  • Oruç

Kullanılan: 5 50.0%
  • Tefekkür

Kullanılan: 1 10.0%
  • Kuran okumak / anlamak

Kullanılan: 1 10.0%
  • Diğer

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
Zalimin karşısına dikilmek en zoru...

Bilgi - İnanç - Eylem

Bu yoruma şapka çıkarılmaz da ne yapılır ? Üstad İslam dünyası ''Zalimin ve zulmün karşısında dikilme'' eylemini de bir ibadet olarak göremedikçe iki yakası bir araya gelmez, ki nitekim gelmiyor da.

Kur'an ın en büyük düşman olarak tanıttığı şeyin ''Zulüm'' olduğunu idrak etmeleri için emredilen ilk ve en büyük ibadet ''okumak'' bile zor geliyor. Diğerleri kolay olsa ne olur :)

Bu yoruma şapka çıkarılmaz da ne yapılır ? Üstad İslam dünyası ''Zalimin ve zulmün karşısında dikilme'' eylemini de bir ibadet olarak göremedikçe iki yakası bir araya gelmez, ki nitekim gelmiyor da.

Kur'an ın en büyük düşman olarak tanıttığı şeyin ''Zulüm'' olduğunu idrak etmeleri için emredilen ilk ve en büyük ibadet ''okumak'' bile zor geliyor. Diğerleri kolay olsa ne olur :)
Üstad kısacık 6 yıllık islami hayatım ve İslam coğrafyasında yaptığım seyahatler bana şunu gösterdi...
Mazlumların kanı Zalimlerin kılıçlarına galebe çalmaktadır...
Onurları ve özgürlükleri için Zalimin karşısına dikilenlerin önünde şapka çıkarmak gerek...

Bilgi - İnanç - Eylem

Kur'an-ı Kerim'i 11 yaşında öğrendim,tecvidli olarak okumayı 14 yaşında.Hiç zor değildir.Zor diye umut kesmesinler.
Fakat mealini de araştırmalı insan.Çünkü amacı rehber olma.Salt arapçasını sevap için okumaktan ziyade.

Beni en zorlayan oruç,sigara içen biri olarak.

Namaz ve oruç, bedensel olarak zayıfım çünkü.

Kur'an-ı Kerim'i 11 yaşında öğrendim,tecvidli olarak okumayı 14 yaşında.Hiç zor değildir.Zor diye umut kesmesinler.
Fakat mealini de araştırmalı insan.Çünkü amacı rehber olma.Salt arapçasını sevap için okumaktan ziyade.

Beni en zorlayan oruç,sigara içen biri olarak.
Maşallah dostum bunu bilmiyordum.

Hiçbiri zorlamıyor, sadece kuranı tecvidli okuyamıyorum,düz okuyorum.

Onceden oructu ama Allah sabrini veriyor ya. Bu aralar namaz zorluyor bikiyor insan yer yer Allah affetsin /:

Ibadette bedeni,zihni zorlamak zaten dogru degil.Gücünün yettigi kadar,dilinin döndüğü kadarı kafi.Üsenmek ile bedeni yormak ayri şeyler yeter ki seytan vesvese olmasın sukur ki zorlandigim olmadı.

Yani aslında hepsi. Zorlanıyorum ki sürekliliği sağlayamıyorum.

Meselam, Müyeddep hanımı hiçbir ibadet zorlamaz çünkü itikati çok yüksektir.

Geri