Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?

Konu sahibi son olarak 2314 gün önce görüldü
Neden Nikon?
5 yıldır canon kullanıyorum ve hayatta nikon kullanmam diyorum, menüsü zor geliyor.
Nasıl başardın geçiş yapmayı

valla makineyi değiştiğimde 2 gün bildiğin depresyonda gibiydim mutsuz üzgün. Canoncuydum bende ama renkler konusunda nikon kadar başarılı olmadığını da biliyordum. Bir çılgınlık yapıp değiştirdim ilk başlarda menüsü çok karmaşık ve zor geldi 1-2 hafta kurcaladıktan sonra menü oturdu istediğim şeyi kolayca rahatca bulur oldum artık sanki canon arayüzünden menüsünden çok daha basit gibi geliyor. canon'a göre çok daha artıları var şuan benim için direk hdrı çekim modu olsun timelapse modu olsun croplu makine olmasına rağmen canonun sensöründen daha geniş bir sensöre sahip.

Nikon'u hiç beğenmiyorum ben ya. Kırmızı tonları ile pembeyi ayırt edemeyen bir teknolojisi var. Tozda, kumda, yağmurda direk olanaksız oluyor çekmek. 3100 ile sanırım 2 ay geçirdim, hiç memnun kalmadım.

şuana kadar öyle bir problemle karşılaşmadım. renk ve keskinlik ayarlarını iyi yapabilirsen bunları aşabilirsin diye düşünüyorum denemek lazım ama yine de.

kameralarınızı kırarım :D

dudullu+postas%C4%B1.jpg

valla makineyi değiştiğimde 2 gün bildiğin depresyonda gibiydim mutsuz üzgün. Canoncuydum bende ama renkler konusunda nikon kadar başarılı olmadığını da biliyordum. Bir çılgınlık yapıp değiştirdim ilk başlarda menüsü çok karmaşık ve zor geldi 1-2 hafta kurcaladıktan sonra menü oturdu istediğim şeyi kolayca rahatca bulur oldum artık sanki canon arayüzünden menüsünden çok daha basit gibi geliyor. canon'a göre çok daha artıları var şuan benim için direk hdrı çekim modu olsun timelapse modu olsun croplu makine olmasına rağmen canonun sensöründen daha geniş bir sensöre sahip.

şuana kadar öyle bir problemle karşılaşmadım. renk ve keskinlik ayarlarını iyi yapabilirsen bunları aşabilirsin diye düşünüyorum denemek lazım ama yine de.

Yok ben yine de cesaret edemem sanırım.
Param olsun 5D mark III alıcam 24-70 lens ile.

Abisi bırak, arkadaş trollüğe yeni başlamış, takılsın biraz =)

Öncelikle yeni nesil troll kelimesini sevmiyorum bunu kullanma 1
2.si şaka maksatlı yaptığım yorumları başka yere çekip kendinizce dalga geçmeye çalışmayın.
23 yaşındayım kimseye abi çekecek halim yok abisi havalarında takılma edepli yorumlar yap.
Burda abisi yazıp dışarda çoluk çocuğun dilinde dolanıyor olabilirsin .=) yapmakla felan olmuyor bu işler önce saygılı olmayı ögreniin sonra konuşuruz.

ben 24-70 lensi kullandım çok başarılı bir lens tavsiye ederim pahalı bir şens olsada.
şuan bu makineyi satabilirsem D800 almayı düşünüyorum bende 24-70 lens ile birlikte fena şeyler çıkar.

bence yakınlarında varsa nikon biraz dene derim zamanla farkı hissedersin.

ben 24-70 lensi kullandım çok başarılı bir lens tavsiye ederim pahalı bir şens olsada.
şuan bu makineyi satabilirsem D800 almayı düşünüyorum bende 24-70 lens ile birlikte fena şeyler çıkar.

bence yakınlarında varsa nikon biraz dene derim zamanla farkı hissedersin.

Var aslında inceleme fırsatı da buldum, çekim kalitesi daha iyi diyebilirim bile ama benim içime sinmesi lazım makinenin, bu konuda ananeciyim evet.

Var aslında inceleme fırsatı da buldum, çekim kalitesi daha iyi diyebilirim bile ama benim içime sinmesi lazım makinenin, bu konuda ananeciyim evet.

ozaman tabi zor oluyor :)
ilk başlarda benimde yatmamıştı kafama hiç ama ne cesaret nassıl bir cesaret bende anlamadım.

ayrıca 24-70 lens ile çekilen fotoğraflarım var forumda kapadokyada çektiğim fotoğrafların tamamı 24-70 lens ile çektim.

ozaman tabi zor oluyor :)
ilk başlarda benimde yatmamıştı kafama hiç ama ne cesaret nassıl bir cesaret bende anlamadım.

ayrıca 24-70 lens ile çekilen fotoğraflarım var forumda kapadokyada çektiğim fotoğrafların tamamı 24-70 lens ile çektim.

Kalitesini biliyorum bi kaç kez ben de çalıştım o lens ile, tabi benim değildi. Arabamı satar alırım, o derece istiyorum :D

17-40 da çok şapşik değil mi ya.

Bu arada Nikon'da güzel verim almak için bayağı üst modelleri tercih etmek lazım, paraya kıymak lazım. Bir de Nikon ve Nikon entegreli lensler genelde daha pahalı oluyor.

Canon da ise başlangıç seviyesi makineler bile amatör ihtiyacın üzerinde oluyor çoğunlukla ve lensler de Nikon uyumlulara nazaran bir nebze de olsa daha ucuz.

17-40 da çok şapşik değil mi ya.

Bu arada Nikon'da güzel verim almak için bayağı üst modelleri tercih etmek lazım, paraya kıymak lazım. Bir de Nikon ve Nikon entegreli lensler genelde daha pahalı oluyor.

Canon da ise başlangıç seviyesi makineler bile amatör ihtiyacın üzerinde oluyor çoğunlukla ve lensler de Nikon uyumlulara nazaran bir nebze de olsa daha ucuz.

17-40 , 10-18 sonra en beyazından 70-200 kalp ben.
Keşke Nat Geo'da işe başlayabilsek :d

17-40 , 10-18 sonra en beyazından 70-200 kalp ben.
Keşke Nat Geo'da işe başlayabilsek :d

Ben arkadaşlarımı, özellikle @hosgeldinharunabi yi çekerek fazlasıyla belgeselciliğe yatırım yaptım ve hazır hissediyorum kendimi. lşjsdadsa

Hocam bana bir ara öyle bir teklif geldi, kamera işinde değil tabii ki, görsel çalışma ve plan ekibiyle Nat Geo için İran, Afganistan, Ermenistan ve Hindistan'da çekim için çağırdılar lakin gidemedim. Yaramı deştin şu anda. saldka

Ben arkadaşlarımı, özellikle @hosgeldinharunabi yi çekerek fazlasıyla belgeselciliğe yatırım yaptım ve hazır hissediyorum kendimi. lşjsdadsa

Hocam bana bir ara öyle bir teklif geldi, kamera işinde değil tabii ki, görsel çalışma ve plan ekibiyle Nat Geo için İran, Afganistan, Ermenistan ve Hindistan'da çekim için çağırdılar lakin gidemedim. Yaramı deştin şu anda. saldka

Ne demek gidemedim? Böyle fırsat kaç kere gelir insanın karşısına? Valla çok kızdım şuan sana :d
Herşeyi geride bırakabilirdim sanırım.

Ne demek gidemedim? Böyle fırsat kaç kere gelir insanın karşısına? Valla çok kızdım şuan sana :d
Herşeyi geride bırakabilirdim sanırım.

Hocam üniversiteye başlamıştım kayıt ev tutma falan vardı, bir de gidecekleri tarih çok erkendi pasaportum yoktu. Çıkarmam uzun sürecekti, derdimi anlatayım dedim dönüş bile yapmadılar. saldkjas

Arpes, sen nasil ortamlarda bulunuyorsun ya :D
Kim seni nereden buluyor da boyle tekliflerde bulunuyor ;lkjlhjh
Ben bu Arpes'ten supheleniyorum arkadaslar, bir incelemeye tutalim arkadasi .p
Ayrintilariyla anlat bakim su isi .p

Arpes, sen nasil ortamlarda bulunuyorsun ya :D
Kim seni nereden buluyor da boyle tekliflerde bulunuyor ;lkjlhjh
Ben bu Arpes'ten supheleniyorum arkadaslar, bir incelemeye tutalim arkadasi .p
Ayrintilariyla anlat bakim su isi .p

Şimdi liseden bir arkadaşımın babası Anadolu Ajansında fotoğrafçı, bayağı da sayılan sevilen biri. Onu çağırmışlardı çekimler için, yanına da eleman alabilirsin demişler beni ve oğlunu alacaktı. İşte yukarıdaki sebeplerden olmadı. ljsdas

Geri