Heisenberg
Altın Üye
Neden Nikon?
5 yıldır canon kullanıyorum ve hayatta nikon kullanmam diyorum, menüsü zor geliyor.
Nasıl başardın geçiş yapmayı
valla makineyi değiştiğimde 2 gün bildiğin depresyonda gibiydim mutsuz üzgün. Canoncuydum bende ama renkler konusunda nikon kadar başarılı olmadığını da biliyordum. Bir çılgınlık yapıp değiştirdim ilk başlarda menüsü çok karmaşık ve zor geldi 1-2 hafta kurcaladıktan sonra menü oturdu istediğim şeyi kolayca rahatca bulur oldum artık sanki canon arayüzünden menüsünden çok daha basit gibi geliyor. canon'a göre çok daha artıları var şuan benim için direk hdrı çekim modu olsun timelapse modu olsun croplu makine olmasına rağmen canonun sensöründen daha geniş bir sensöre sahip.
Nikon'u hiç beğenmiyorum ben ya. Kırmızı tonları ile pembeyi ayırt edemeyen bir teknolojisi var. Tozda, kumda, yağmurda direk olanaksız oluyor çekmek. 3100 ile sanırım 2 ay geçirdim, hiç memnun kalmadım.
şuana kadar öyle bir problemle karşılaşmadım. renk ve keskinlik ayarlarını iyi yapabilirsen bunları aşabilirsin diye düşünüyorum denemek lazım ama yine de.