hangi bilim adamı olmak isterdin?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü

Hangi bilim adamı olmak isterdin?

• Albert Einstein

Kullanılan: 2 33.3%
  • Graham Bell

Kullanılan: 0 0.0%
  • Galileo Galilei

Kullanılan: 1 16.7%
  • Diğer(bltnz)

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6
:) Tubitak'in ayirdigi butceye dair bir bilgin var mi? Su an kac proje desteklediklerine dair? Yanlis anlasilmasin, ne egitimi ne Tubitak'i destekliyorum.
Sadece istatiksel bilgilerle konusalim istiyorum.

elestiri iyidir ama nasil duzeltilecegine dair de dusunmek uygulamak gerekir. Elestiriyi hakli olarak getiriyorsunuz da oneriniz ne onu anlayamiyorum. :)

Koyverelim gitsin o vakit, nasilsa devlet de berbat durumda. Degisecegi de yok, biz mi kurtaracagiz zaten dunyayi diyelim :p
Hocam yanlış anladınız tübitak gençler için büyük destekler veriyor dediniz ya ona dedim ben. Yok öyle bir şey. Artık domuz resmi basmak bile yasak tübitakta. Örümcek kafaların projelerini destekliyorlar. Ona siz proje diyorsanız onu bilemem.

Hocam yanlış anladınız tübitak gençler için büyük destekler veriyor dediniz ya ona dedim ben. Yok öyle bir şey. Artık domuz resmi basmak bile yasak tübitakta. Örümcek kafaların projelerini destekliyorlar. Ona siz proje diyorsanız onu bilemem.

Ya kusura bakmayin lutfen, hic desteklenmis bir proje okudunuz mu?
Benim Hacettepede, odtude, bilkentte, bogazicinde Tubitak tarafindan desteklenmis projelere sahip hocalarim, tanidiklarim var. Hicbiri de AKP yanlisi degil, gayet bilimsel acidan da yeterli kisiler, cogu yurt disinda belirli sure egitim almis. Bu su demek degildir tabi ki, haketmeyen hic mi proje yoktu. Muhakkak vardir. eger hicbir bilimsel ozelligi bulunmayan projeye kisilere verildiyse, bunu veri olarak soylersiniz. Sadece kulaktan dolma bilgilerle, konusmayi seven bir insan degilim.

Sunu dersiniz kabul ederim, artik kaliteli projeye verilen yatirim azalmistir (burada da kanit gostermeniz gerekir) Uslubunuza hic deginmeyecegim bile. .

hayaller okuldan gelmemeli. Bunu anladığım gün okulu bıraktım. Benim Dalım edebiyat. okul okumadan, köşe yazarlığı yaptım, bir kaç kitapta yazılarım paylaşıldı ama şuan bir şey olmuyor. Neden? Çünkü diplomam yok. Bir sınav sistemimiz var. Başarılı olsan bile o gün iki saatte yüksek puan alamazsan , başarılı olamıyor sun ve hayallerin az daha dibe vuruyor. Bu yanlış. Insanlar çocuklarını robotlaştırdılar. Okul okul okul.. ders ders dera.. ve okulda zerre eğitim yok.
Türkiye de eğitim sistemi olmayınca , ailelerin beyin sistemi de gercekleş miyor. Evet düşüncelerin de haklısın , katılıyorum ama Türkiye de imkansız gözüküyor. Diploman olmadı mı olmuyor. Ve pahalı bir sistemimiz var. Bu sefer insanlara her şey zor geliyor.

Ben edebiyat alanina baya uzagim, o yuzden bilmedigim bir konuda yorum yapmak istemem.

Bilim dallarinda ise verilen teknik egitim bence Turkiyedeki iyi universitelerde gayet iyi duzeyde, ama sorgulama kisminda cok buyuk eksiklikler var. Ben bu surecin uzun bir surec oldugunun farkindayim, ama bizim neslimizin bunu degistirecegine inaniyorum, inanmak istiyorum :) Demeye calistigim sadece buydu, cok zor da olsa cabaladiktan sonra degistirebilirix, belki biz goremeyiz ama gelecek nesillere daha olumlu daha az sorunlu daha basarili bir Turkiye birakabiliriz :)

Ben edebiyat alanina baya uzagim, o yuzden bilmedigim bir konuda yorum yapmak istemem.

Bilim dallarinda ise verilen teknik egitim bence Turkiyedeki iyi universitelerde gayet iyi duzeyde, ama sorgulama kisminda cok buyuk eksiklikler var. Ben bu surecin uzun bir surec oldugunun farkindayim, ama bizim neslimizin bunu degistirecegine inaniyorum, inanmak istiyorum :) Demeye calistigim sadece buydu, cok zor da olsa cabaladiktan sonra degistirebilirix, belki biz goremeyiz ama gelecek nesillere daha olumlu daha az sorunlu daha basarili bir Turkiye birakabiliriz :)

Bak, mesela benim arkadaşım, itü'de uzay Bilimleri okuyor. Ve Türkiye de eğitim goremeyecekleri için seneye devamını yurtdışında yapacaklar. Neden Türkiye de yok? Çünkü a dan z ye eksiğiz. Ama inşallah duzeltebilinir her şey :)

Bak, mesela benim arkadaşım, itü'de uzay Bilimleri okuyor. Ve Türkiye de eğitim goremeyecekleri için seneye devamını yurtdışında yapacaklar. Neden Türkiye de yok? Çünkü a dan z ye eksiğiz. Ama inşallah duzeltebilinir her şey :)

Cok guzel bir firsat, kesinlikle yurt disina da cikmali bence. Farkli deneyimleri olur, oradaki sistemi de gormus olur.

Dedigim gibi en buyuk eksikligimiz hala daha bu alanlara yeterli onemin verilmemesi. Umarim hukumete/devlete yeterli baski yapilip, bu alanlara verilen yatirimlar artirilabilinir. Is imkanlari acilir.

Bir de yeni alanlarda alt yapinin olusmasi zaman aliyor, ki diger alanlarda bile oturtulamadi hala. Ama yurt disindaki kisiler geri donus yapmak istiyor. Onlarla birlikte eksiklikler kapatilabilinir (tabi ki iyi planlama yapilabilirse) Bu konuda cok yeteneksiz ulkemiz malesef :(

Ya kusura bakmayin lutfen, hic desteklenmis bir proje okudunuz mu?
Benim Hacettepede, odtude, bilkentte, bogazicinde Tubitak tarafindan desteklenmis projelere sahip hocalarim, tanidiklarim var. Hicbiri de AKP yanlisi degil, gayet bilimsel acidan da yeterli kisiler, cogu yurt disinda belirli sure egitim almis. Bu su demek degildir tabi ki, haketmeyen hic mi proje yoktu. Muhakkak vardir. eger hicbir bilimsel ozelligi bulunmayan projeye kisilere verildiyse, bunu veri olarak soylersiniz. Sadece kulaktan dolma bilgilerle, konusmayi seven bir insan degilim.

Sunu dersiniz kabul ederim, artik kaliteli projeye verilen yatirim azalmistir (burada da kanit gostermeniz gerekir) Uslubunuza hic deginmeyecegim bile. .

Sizin gündemden haberiniz yok sanırım özet geçeyim ben bi. Bahsettiğiniz kurum Başbakanın ses kayıtlarına montaj diyen bir kurum: TBTAK: Babakanın ses kaytlar montaj - Hrriyet GNDEM

Ayrıca şöyle bir kurum bilimi ne derece savunabilir:
U3THWUY.jpg

Nazar projesi beni çok duygulandırmıştı açıkçası: 'Nazar değmesi' ispatlandı! - TEKNOLOJİ Haberleri

En çok hoşuma giden şu ama: Cumhuriyet Gazetesi - Hayvanat bahçesi müdürü TÜBİTAK'a atandı!

Yavaş yavaş akp tekeline giren ve siyasallaşan bu kuruma siz şimdi güvenebiliyor musunuz?

Tesla diyecektim ki demişler. Hayat hikayesi beni çok etkilemişti.
EdizHun olurum bende. :T:

Sizin gündemden haberiniz yok sanırım özet geçeyim ben bi. Bahsettiğiniz kurum Başbakanın ses kayıtlarına montaj diyen bir kurum:

Ayrıca şöyle bir kurum bilimi ne derece savunabilir:

Nazar projesi beni çok duygulandırmıştı açıkçası:

En çok hoşuma giden şu ama:

Yavaş yavaş akp tekeline giren ve siyasallaşan bu kuruma siz şimdi güvenebiliyor musunuz?

Ben herhangi bir noktada bu kuruma guvendigimi soylemis miyim? :) Tabi ki Tubitak'in tamamen bagimsiz bir kurum olmasi ve sadece bilimsel calismalara destek vermesi gerekiyor.

Sadece soylediginiz cumleyeydi cevabim. "Örümcek kafaların projelerini destekliyorlar." Bu cumleniz Tubitak'tan projeleri kabul alan herkesin orumcek kafali oldugunu dusundurtuyor, ben de durum boyle degil demek istedim.

Neyse, tamamen demeye calistigim tum olumsuzluklara ragmen, bu ulkenin bilim adami da yetistirebilecegi, cok iyi muhendisler ve sanatcilar da yetistirebilecegini dair olan umidimdi.

Vazgectim, bizden bi nane olmaz, hersey berbat, koyverelim gitsin :p

Ben herhangi bir noktada bu kuruma guvendigimi soylemis miyim? :) Tabi ki Tubitak'in tamamen bagimsiz bir kurum olmasi ve sadece bilimsel calismalara destek vermesi gerekiyor.

Sadece soylediginiz cumleyeydi cevabim. "Örümcek kafaların projelerini destekliyorlar." Bu cumleniz Tubitak'tan projeleri kabul alan herkesin orumcek kafali oldugunu dusundurtuyor, ben de durum boyle degil demek istedim.

Neyse, tamamen demeye calistigim tum olumsuzluklara ragmen, bu ulkenin bilim adami da yetistirebilecegi, cok iyi muhendisler ve sanatcilar da yetistirebilecegini dair olan umidimdi.

Vazgectim, bizden bi nane olmaz, hersey berbat, koyverelim gitsin :p
Sadece kulaktan dolma bilgilerle, konusmayi seven bir insan degilim.

Bunu dediniz ben de size kanıt sundum, cümleleriniz tübitaka çok güvendiğinizi gösteriyordu evet. Bundan sonra kulaktan dolma bilgilere değil de haberlere bakarsanız daha sağlıklı bilgiler elde edersiniz, saygılarımla.

birileri olmak yerine birşeyleri keşfetmeyi hatta becermeyi isterdim var bikaç icadım her seferinde patlıyo yer altı 2 metreden fazlasını göstereni yaptığım zaman bilim adamı değil ama zengin olacağıma yüksek olasılıkla inanıyorum

Bir daha düşündüm de Büyük Hilmi olmak istiyom ben. :T:

Bunu dediniz ben de size kanıt sundum, cümleleriniz tübitaka çok güvendiğinizi gösteriyordu evet. Bundan sonra kulaktan dolma bilgilere değil de haberlere bakarsanız daha sağlıklı bilgiler elde edersiniz, saygılarımla.

Hayir, cumlelerim tubitaka cok guvendigimi gostermiyordu, siz oyle algiladiniz.
Cunku AKP yanlisi oldugumu sandiniz, oyle olmadigimi da belirttim.

Benim anlatmaya calistigim tum olumsuzluklara ragmen, bu ulkenin bilim adami da yetistirebilecegi, cok iyi muhendisler ve sanatcilar da yetistirebilecegine dair olan umidimdi. Herhangi bir siyasi gorus kesinlikle yok bunun icinde.

Ama, Turklerden adam cikmaz tarzi dusuncelerden vazgecmemiz gerektigiydi, uzerimize dusenleri yapip (daha da fazlasini belki) devlet uzerinde de baski olusturup, bu kurumlarin bagimsizligini saglamak da bu gorevlerin icerisinde.

Daha fazla uzatmayacagim bu durumu, yanlis anlasilmalar olusmus olabilir yazi dilinden kaynaklanan.

Benim yazdiklarimin ana fikri buydu, lutfen cok rica ediyorum, cimbizla bir noktayi cekip, buyuk resmi gormenize engel olmasin bu durumlar. Cunku hepimiz ayni seyi istiyoruz.
AKP-CHP kavgasindan ziyade, biz bu surecte neler yapabiliriz, genclerimize nasil yardimci olabiliriz onlari dusunelim, sorunlara cozumler bulalim, sorunun kendisi olmayalim :) Saygilar :)

Ay ne bilim siz böyle birden sorunca.

İcatları icolmayan bilim adamı" olabilirdim. Ayrılsak da Beraberiz karakteri olan Feridun gibi, yırttık abicim yırttık diye elimde taslaklarla zengin yatırımcının kapısına gider, aşırı üst düzey icat fikirlerim bu vizyonsuz herif tarafından "mehh" denilerek reddedilir ve icatlarım icolmadan rafa kalkardı.

Kendi bildiğimi okumayı sevdiğim için tekrar kendim olmak istiyorum her daim :))))

Geri