hangi bilim adamı olmak isterdin?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü

Hangi bilim adamı olmak isterdin?

• Albert Einstein

Kullanılan: 2 33.3%
  • Graham Bell

Kullanılan: 0 0.0%
  • Galileo Galilei

Kullanılan: 1 16.7%
  • Diğer(bltnz)

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6
Bilim adamı ya da bilim insanı, evrene ilişkin olgulara ve değişkenlere yönelik bilimsel veri elde etme yöntemlerini kullanarak sistematik bir şekilde bilgi elde etmeye çalışan kişidir. Daha sınırlı anlamda ise bilimsel yöntem kullanan bir bireydir. Kişi bilimin bir veya birden fazla alanında uzman olabilir. Bilim insanları; fiziksel, matematiksel ve sosyal alanlar da dâhil olmak üzere bilimin tüm alanlarında araştırmalar yaparlar.

Carl Friedrich Gauss ve Muhyiddin Pîrî Bey (Pîrî Reis). Her haritacının sevdiği ve sövdüğü kişidir Gauss. Pîrî Reis zaten adı üstünde haritacıların reisidir :)

Bu halimle bile kendime katlanamiyorum düşünmekten kafayı yiyorum zaten.

Kendim bilim adamı olmak isterdim.Her hangi biri değil
Bilmem kaç bin fırın ekmek yemek lazım tabi.
Zor bir ideal :T:

Hiç Türk yok lan. Çünkü zamanında 4 tane bilim adamı olan gençleri öldürdüler.

İyiyim ben böyle.

Nerden cikardin olmadigini :) Tabiki var. Buradaki kisiler kadar unlu olmamis olabilirler, ama ozellikle yeni nesilde cok parlak insanlar var.

Illaki vardır , lakin isimlerde olmaması üzücü, o konudan baktım ben. Türkiye de başarılı olan insanlar hep öldürülür. Zamanında en iyi 4 tane bilim adamı gençler öldürüldü, sırf ilerlememek adına.

Illaki vardır , lakin isimlerde olmaması üzücü, o konudan baktım ben. Türkiye de başarılı olan insanlar hep öldürülür. Zamanında en iyi 4 tane bilim adamı gençler öldürüldü, sırf ilerlememek adına.

Hak veriyorum. Bizim ulkede hala daha bilimin onemi malesef tam kavranamadi, ama bu algi yavas yavas degismeye basladi. Kastettigin kisileri bilmiyorum, bu yuzden yorum yapamayacagim.

Yine de ben umutluyum, cok yetenekli ve zeki insanlarimiz var. Toplum olarak bu konudaki isteklerimizin arkasinda durdugumuzda, devlet politikasinin da degisecegini dusunuyorum. Tubitak bu konuda buyuk para kaynagi ayirmaya basladi.

Bir de bence en buyuk eksikligimiz negatifligimiz. Cocuklarimiza buyuk hayaller kurmalarini ve bu hayallerin arkasindan kosmalarini ogrettigimizde, cok daha hizli degisebilecegiz :)

Hak veriyorum. Bizim ulkede hala daha bilimin onemi malesef tam kavranamadi, ama bu algi yavas yavas degismeye basladi. Kastettigin kisileri bilmiyorum, bu yuzden yorum yapamayacagim.

Yine de ben umutluyum, cok yetenekli ve zeki insanlarimiz var. Toplum olarak bu konudaki isteklerimizin arkasinda durdugumuzda, devlet politikasinin da degisecegini dusunuyorum. Tubitak bu konuda buyuk para kaynagi ayirmaya basladi.

Bir de bence en buyuk eksikligimiz negatifligimiz. Cocuklarimiza buyuk hayaller kurmalarini ve bu hayallerin arkasindan kosmalarini ogrettigimizde, cok daha hizli degisebilecegiz :)

Çok fazla zeki, başarılı insanlarımız, gençlerimiz var. Ama eğitim sistemimiz o kadar berbat ki, ele alinamiyor maalesef. Yoksa neyimiz eksik? Aksine fazlamiz var hepsinden. Çünkü başarılı insanlarımız var ama bunu dile getiremiyorlar. Çocuklar ben bilim adamı olacağım dediklerind e dalga geçen çevre ve ebeveyinler var. Beyin değişmiyor yoksa gerçekten de başarılı nesle sahibiz. Ama işte eğitim sistemi berbat olduğu sürece, hayallerini gerçekleştiren nadir insanlar var.

Çok fazla zeki, başarılı insanlarımız, gençlerimiz var. Ama eğitim sistemimiz o kadar berbat ki, ele alinamiyor maalesef. Yoksa neyimiz eksik? Aksine fazlamiz var hepsinden. Çünkü başarılı insanlarımız var ama bunu dile getiremiyorlar. Çocuklar ben bilim adamı olacağım dediklerind e dalga geçen çevre ve ebeveyinler var. Beyin değişmiyor yoksa gerçekten de başarılı nesle sahibiz. Ama işte eğitim sistemi berbat olduğu sürece, hayallerini gerçekleştiren nadir insanlar var.

Tam da bundan bahsediyorum aslinda :) Egitim sistemini ayri bir zaman, ayri bir yerde tartismamiz gerek kesinlikle. Ama neden kendimizi boyle sinirlandirdigimizi anlayabilmis degilim. Egitim sistemi kotu olabilir ( ki buna yuzde yuz katilmiyorum), ama hersey egitimle sinirli degil ki. Egitim sistemi kotuyse, aileler cocuklara arastirmayi sorgulamayi anlatsin. Aile yapamiyorsa arkadaslar, onlar yapamiyorsa Turkiye'de bu noktalardan gecip, belirli yerlere gelmis insanlar. İnternet var, nasil verimli kullanabileceklerine on ayak olalim. Herseyi devletten bekliyoruz, ama artik bizim de belirli sorumlulugu almamiz gerekmiyor mu? Algimizi degistirelim, en azindan sorgulamayi ogretelim, yapilabileceklerine inanalim, sonra da elimizden gelen herseyi yapalim :) Negatif olmamiz hicbirseyi degistirmeyecek.

Hocam tubitak artık besmeleyle başlıyor işe. Bilim şifresi değil de kuran şifresi çözmeye başladılar. Eskidendi o çok eskiden.

Tam da bundan bahsediyorum aslinda :) Egitim sistemini ayri bir zaman, ayri bir yerde tartismamiz gerek kesinlikle. Ama neden kendimizi boyle sinirlandirdigimizi anlayabilmis degilim. Egitim sistemi kotu olabilir ( ki buna yuzde yuz katilmiyorum), ama hersey egitimle sinirli degil ki. Egitim sistemi kotuyse, aileler cocuklara arastirmayi sorgulamayi anlatsin. Aile yapamiyorsa arkadaslar, onlar yapamiyorsa Turkiye'de bu noktalardan gecip, belirli yerlere gelmis insanlar. İnternet var, nasil verimli kullanabileceklerine on ayak olalim. Herseyi devletten bekliyoruz, ama artik bizim de belirli sorumlulugu almamiz gerekmiyor mu? Algimizi degistirelim, en azindan sorgulamayi ogretelim, yapilabileceklerine inanalim, sonra da elimizden gelen herseyi yapalim :) Negatif olmamiz hicbirseyi degistirmeyecek.

hayaller okuldan gelmemeli. Bunu anladığım gün okulu bıraktım. Benim Dalım edebiyat. okul okumadan, köşe yazarlığı yaptım, bir kaç kitapta yazılarım paylaşıldı ama şuan bir şey olmuyor. Neden? Çünkü diplomam yok. Bir sınav sistemimiz var. Başarılı olsan bile o gün iki saatte yüksek puan alamazsan , başarılı olamıyor sun ve hayallerin az daha dibe vuruyor. Bu yanlış. Insanlar çocuklarını robotlaştırdılar. Okul okul okul.. ders ders dera.. ve okulda zerre eğitim yok.
Türkiye de eğitim sistemi olmayınca , ailelerin beyin sistemi de gercekleş miyor. Evet düşüncelerin de haklısın , katılıyorum ama Türkiye de imkansız gözüküyor. Diploman olmadı mı olmuyor. Ve pahalı bir sistemimiz var. Bu sefer insanlara her şey zor geliyor.

Hocam tubitak artık besmeleyle başlıyor işe. Bilim şifresi değil de kuran şifresi çözmeye başladılar. Eskidendi o çok eskiden.

:) Tubitak'in ayirdigi butceye dair bir bilgin var mi? Su an kac proje desteklediklerine dair? Yanlis anlasilmasin, ne egitimi ne Tubitak'i destekliyorum.
Sadece istatiksel bilgilerle konusalim istiyorum.

elestiri iyidir ama nasil duzeltilecegine dair de dusunmek uygulamak gerekir. Elestiriyi hakli olarak getiriyorsunuz da oneriniz ne onu anlayamiyorum. :)

Koyverelim gitsin o vakit, nasilsa devlet de berbat durumda. Degisecegi de yok, biz mi kurtaracagiz zaten dunyayi diyelim :p

Geri