Hamsi

Konu sahibi son olarak 3724 gün önce görüldü
Sonbahar ve kış balığıdır,marmara ve karadeniz hamsisi diye ayrılır. Marmara modelinin kılçığı uzundur ve lezzetsizdir.
Mangalda yenmelidir. Önceden tuz karabiber ve sarımsak ile yoğrulur.

Ve yarın hamsi (temsili) avı var sanırım.

Minimum balık yemekleri genel olarak deniz mahsülleri bir numaradır benim için
Karadenizli komşumuzun hamsi tavası da olmasa ((:

Bugün kendisiyle yakın temasta bulunduk pek sevdik birbirimizi arkasından helva yolladım öldüğünü anlasın diye severiz rahmetliyi..

En büyük aşkı rakıdır,sevilir sayılırlar.

Sevmem. Yemem de.
Kokusu mahveder.

Akşama hamsi tava var bak yine hatırlattınız dediğim konu :honk:

Karadeniz de olmak bu gibi durumlarda ayrıcalık oluyor.

Hamsi en guzel kuzineli sobada pismekle beraber, taze ekmek arasina konulur uzerine limon ve satala turu eklenip bir de cay demlenirse tadindan yenmez. Aslinda onemli olan hamsi'nin nasil pistigi degil, nasil temizlendigidir. Temizleme olayini bi ara detayli bir sekilde anlatmak isterim vaktim olunca.

Kılçıkları temizlenmişi makbuldür.

Kılçıklarını temizlersin, iki hamsiyi birbirine yapıştırır bol mısır ununa bular tavaya dizersin. Alt üst yapa yapa pişirirsin. Yanına bol domatesli ve nar ekşili bir roka salatası yaparsın. Üff. :p

temizleme olayi incelik istiyor. oncelikle bas parmaginizi kafasinin altina hirt diye sokup kafasiyla birlikte kilcigini komple cekiyorsun. Tabir yerindeyse icini disina cikarirsin. :d

Ben temizleyemem, temizlenmiş balığın kılçığını çıkartırım sadece. :D Ben de bir not düşeyim mümkünse temizlediğiniz yer kuru bir yer olsun, bazen elinizden parça sıçrıyo suyun içine, su ağzınıza falan iğrenç bi durum. :D

Geri