Haber Hamas, Gazze'den İsrail'in güneyindeki bazı bölgelere dönük operasyon başlattı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
IMG_0305.jpegHamas, Gazze'den İsrail'in güneyindeki bazı bölgelere dönük operasyon başlattı. Operasyonu duyuran Hamas komutanı, Filistinlilere 'her yerde savaşa katılma' çağrısı yaptı.
DIŞ HABERLER
07.10.2023

Hamas birlikleri, Gazze'den İsrail'in güneyindeki bazı bölgelere saldırı başlattı. Bölgeye Gazze'den silahlı gruplar girerken, Hamas komutanı Muhammed Deif, saldırıyı üstlenen bir açıklama yaptı.
Hamas medyasına konuşan Deif, İsrail'e dönük operasyon başlatıldığını duyururken, Filistinlilere her yerde savaşa katılma çağrısı yaptı.
"Bugün, yeryüzündeki son işgale son vermek için en büyük savaşın günü" diyen Deif, İsrail'e yönelik 5 bin roketin atıldığını açıkladı.
İsrailli acil durum hizmetlerinin aktardığına göre, saldırılarda bir İsrailli kadın hayatını kaybetti. Operasyonun başlamasının ardından Kudüs dahil olmak üzere İsrail genelinde sirenler çalmaya başladı.
İsrail medyası, Hamas askerlerinin, İsrail'in güneyindeki Sderot kentinde yoldan geçenlere ateş ettiğini öne sürdü. Olaylara ilişki sosyal medyada görüntüler yayınlanmaya başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İsrail ordusu, Gazze çevresinde yaşayanlara evde kalma çağrısı yaptı. İsrail ordusu, aynı zamanda Gazze'ye dönük ayrı bir taarruz başlatıldığını ifade etti.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisi de, konuya ilişkin ilerleyen saatlerde üst düzet güvenlik yetkilileriyle toplantı gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bölgede yaşayanlar, İsrail'in güneyindeki Han Yunus kentinde silahlı çatışmaların yaşandığını ve Hamas birliklerinin bölgede kayda değer bir ilerleme sağladığını aktardı

İsrail ambulans hizmetleri de, ülkenin güneyine çok sayıda ambulans sevk edildiğini bildirdi.

soL haber

israil karşılık verince sesler çıkmaya başlayacak. bizi karıştırmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar. bizim derdimiz bize yetiyor.

Hamas resmen salak bir örgüt kafa çalışmıyor, tek yaptıkları Filistin halkına zarar vermek. Şeriatcı geri zekalılardan da başka bir şey beklemek akıl dışı.

israil karşılık verince sesler çıkmaya başlayacak. bizi karıştırmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar. bizim derdimiz bize yetiyor.
Bizi karıştırmazlar, bizimkisi akıllı, oy için medya önünde biraz bağırır kem küm der ama kapalı kapılar arkasında İsrail ile el sıkışır. Salaklar da heyecana gelip reis büyük lider diye sevinirler.

sivillere yönelik saldırı videoları düşmüş sosyal medyaya. filistin'in tarih sahnesinden silinmesini izleyebiliriz.

Hamas bir terör örgütüdür. Yıllarca bizim medyamızın pompaladığı haberlerde idf’nin sözde zulmünü görüyoruz. Biz peki Suriye’den kendi topraklarımıza, hedef gözetmeksizin, yerleşim yerleri dahil, bir saat içinde 5000 roket atılsaydı ne yapardık?

sivillere yönelik saldırı videoları düşmüş sosyal medyaya. filistin'in tarih sahnesinden silinmesini izleyebiliriz.
Byebye filistin. Yaptıkları tüm saldırılar sivillere de yönelikti şu ana kadar zaten, bu sefer bir de kara harekatı yapmışlar kendi çaplarında

İsrail'in bu teröristlerin yaşattıklarını aynı teröristlere fazlasıyla yaşatmasını canı gönülden diliyorum. Dedeleri emperyalistlere kucak dansı yapanların torunları bugün yine aynı emperyal güçlerin güdümünde çocuk, sivil demeden insanları katlediyor. Yarın İsrail karşılık verdiğinde de kendi çocuklarını en ön cepheye sürüp sözde İsrail ile mücadele edecekler. Aşağılık, haysiyetsiz teröristler. İsrail halkı bizim dostumuzdur, kardeşimizdir. Bizim Filistinlilere karşı bir minnet borcumuz veya vefa gösterecek bir durumumuz yok zira Filistinliler buldukları her fırsatta Türkleri katletmekten geri durmamış, emperyalistlerin kuklalılığını yapmaktan, emperyalistlerin fedaisi olmaktan kaçınmamış bir millet. Türkiye'nin bu meselede artık ortaya net bir tavır koyması ve bölgedeki huzurun sağlanması için taraf olması gerek. Ucuz Kudüs edebiyatı ve her fırsatta terör eylemi yapmalarına, alenen Türk düşmanlıklarına rağmen Hamas gibi terör oluşumlarını kucaklamayı bırakmalıyız. Radikal dincilik bu dünyanın başındaki en büyük bela ve bizim o radikal dincilikle mücadelede İsrail'in yanında olmamız gerek aksi halde biz de bugün ülkemizde cirit atan aynı radikal dincilerle uğraşmak zorunda kalırız.

Yeni gelişme : İsrail resmi olarak savaş ilan etti.

Kefenimizi giydik diyen trollerin de Filistin’e gitmesini diliyorum. Hükümet medyası açısından durum vahim. Ya yıllardır demagojisini yaptıkları Filistin/Mescidi aksa goygoyuna devam edecek, bu terör saldırısına ses etmeyecek yada başta enerji alanı olmak üzere milyarlarca dolarlık iş yapmayı görüştükleri İsrail’in göstereceği tepkiye sessiz kalacak. Bakalım, ne kadar yanar dönerler.

Kefenimizi giydik diyen trollerin de Filistin’e gitmesini diliyorum. Hükümet medyası açısından durum vahim. Ya yıllardır demagojisini yaptıkları Filistin/Mescidi aksa goygoyuna devam edecek, bu terör saldırısını lanetleyecek yada başta enerji alanı olmak üzere milyarlarca dolarlık iş yapmayı görüştükleri İsrail’in göstereceği tepkiye sessiz kalacak. Bakalım, ne kadar yanar dönerler.
Savaş kötü, yazık oldu, iki tarafı da sukunete davet ediyoruz.. bla bla bla orta yolcu

Bu arada İran için de çanlar çalıyor… merhaba yeni mülteciler

bunların barış içinde yaşayacağını düşünmek ütopya zaten...... bir tarafın haritadan silinmesi lazım......

Görünen o ki saldırının finansörü İran. Azerbaycan'ın Ermenilere karşı kazandıkları Güney Azerbaycan ile ilgili iştahı her geçen gün arttırıyordu. İran'ın sersefil hali de bu iştahı perçinliyordu. Rusya ve Çin'in gölgesi olmasa nalları çoktan dikmişti İran. İsrail'e bu şekilde doğrudan saldırmaları hem de Rusya bu denli perişanken saldırmaları gerçekten enteresan. Bakalım İsrail cepheyi nereye kadar genişletecek?

Savaş kötü, yazık oldu, iki tarafı da sukunete davet ediyoruz.. bla bla bla orta yolcu

Bu arada İran için de çanlar çalıyor… merhaba yeni mülteciler
Çıkan görüntüler fena. Öldürdükleri sivillerin cesetlerini yerlerde sürüklüyorlar. Yarın İsrail uçaklarla hepsini bombalayınca “katliam”, hebele hübele taglarla kamuoyu oluşacak. Siyasal islamcıların önemli bir ekmek kapısı bu mesele.

Esas mesele benim için şu; Filistin’in üzerinden silindir gibi geçecekler. Bunu biliyoruz. Dolayısıyla bu işten kim karlı çıkıyor bakmak lazım. Zira güçlü bir istihbarat ağına sahip bir ülkenin böylesine büyük bir saldırıyı öngörememiş olması bana tutarlı gelmiyor.

Zaten yillardir Filistini somuruyorlat. Zaman gectikce isgal edip kendi topraklarina katti serefsizler. Filistin halki malesef bu savasda yanliz. UAE bile Israile kapilarini acti.. 3x maas + cocuklarina en iyi egitim yasam vs...
Hep dedim yine diyecegim; Araplar kendi icinde boluk; kendi icinde ... hic bir arap ulkesi kalkipda bi aciklama bile yapmadi kaldiki bas kaldirip Filistinlere yardim edecekler...

NY da bile yahudiler birbirine zit dusup Israili protesto edebiliyor. Insan haklarinin cignedildigini dile getiriyor. Arap prensleride o ingiliz clubu benim bu ingiliz topragi benim diyip guclu gucune guc katiriyor. Dunya Filistini unuttu. Tek unutulan ulkede filistin degil malesef.

Benim kalbim yuregim FILISTINLE.

FREEE PALESTINE

şu olayı bile savunabiliyor.

Çıkan görüntüler fena. Öldürdükleri sivillerin cesetlerini yerlerde sürüklüyorlar. Yarın İsrail uçaklarla hepsini bombalayınca “katliam”, hebele hübele taglarla kamuoyu oluşacak. Siyasal islamcıların önemli bir ekmek kapısı bu mesele.

Esas mesele benim için şu; Filistin’in üzerinden silindir gibi geçecekler. Bunu biliyoruz. Dolayısıyla bu işten kim karlı çıkıyor bakmak lazım. Zira güçlü bir istihbarat ağına sahip bir ülkenin böylesine büyük bir saldırıyı öngörememiş olması bana tutarlı gelmiyor.
No Pasarancim..sence Hamas in Israil e saldiri düzenlemesine ne kadar gücü var?
Bu cesareti nereden aliyor?
Halkin acliktan kirildigi bir bölgedesin,hicbir dis ticaret ic ticaret yapabilme imkanin yok.Abluka altindasin.
Bunlarin derdi, Israile savas acmak mi olurdu sence?
Hamasin kurulus nedenleri de saibeli.
Sokaklarda cesetlerin sürüklenmesinin gösterilmesi, hangi duygulari kirbaclayacak acaba israil halkinda?
Aylarca süren protestolar bir anda susabilir.Gücler ayriligi'n hararetli bir tartisma konusu oldugu bu günlerde, Israil halki isterse güc bir kisinin elinde olsun,yeter ki bu teröristler imha edilsin diyebilir mi?Diyebilir.
Türkiye icin sundugun tezleri burada da sunabilirsin.

Öte yandan...güvenilir devletlerin,bu tür saldirilara karsi, kendini müdafa etme konusunda tamamen devletin arkasinda oldugumu belirtmek isterim.

No Pasarancim..sence Hamas in Israil e saldiri düzenlemesine ne kadar gücü var?
Bu cesareti nereden aliyor?
Halkin acliktan kirildigi bir bölgedesin,hicbir dis ticaret ic ticaret yapabilme imkanin yok.Abluka altindasin.
Bunlarin derdi, Israile savas acmak mi olurdu sence?
Hamasin kurulus nedenleri de saibeli.
Sokaklarda cesetlerin sürüklenmesinin gösterilmesi, hangi duygulari kirbaclayacak acaba israil halkinda?
Aylarca süren protestolar bir anda susabilir.Gücler ayriligi'n hararetli bir tartisma konusu oldugu bu günlerde, Israil halki isterse güc bir kisinin elinde olsun,yeter ki bu teröristler imha edilsin diyebilir mi?Diyebilir.
Türkiye icin sundugun tezleri burada da sunabilirsin.

Öte yandan...güvenilir devletlerin,bu tür saldirilara karsi, kendini müdafa etme konusunda tamamen devletin arkasinda oldugumu belirtmek isterim.
Coğrafya kaderdir Süreyya’cım. Bugünü değil, bugüne kadar gelinen sürece bakmaya çalışıyorum sadece. Filistinlilerin “vatan” söylemini sulandıran, ona din misyonu yükleyen siyasal islamcılardı. Suud’uyla, vahabiliğiyle, ihvanıyla, akp’siyle hep beraber bugün bu noktaya getirdi. Seküler olanlar tasfiye edildi ve geriye bu barbarlar kaldı. İsrail’in işgaline ses etmeyen, senelerce işbirliği yapan Arapların savunmadığı bir yeri ben niye savunayım. Bu tutumumun doğru olduğu anlamına gelmiyor, kabul ediyorum, sadece umurumda değil.

Haydaaa her yeni gune bir savasla uyanmak nasil bir kabus.

Geri