Hamam böceğinden nasıl kurtulurum?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Hamam böceği nasıl ölür?
Blattaria'dan nasıl kurtulurum?
Blattaria nasıl ölür?
Hamam böceklerinden kurtulma yöntemleri nasıldır?
Hamam böceklerinden nasıl kurtulurum?

s-012f4c7d324a5e5a809fb2231f68ce19b8c18a2b.jpg

Hamam böcekleri ooteka bırakarak çoğalma dediğimiz bir şekille çoğalırlar ve tek bir seferde aniden bulundukları ortamda virus gibi yayılırlar.
Mücadele şekli zordur.Öyle ki sırf bu sebepten evinden,iş yerinden taşınan bile olmuştur.
Hamam böcekleri çiğneyici ezici ağız yapısına sahip olup, kan emmezler fakat dolaştıkları yerler nedeniyle pek çok hastalığa mekanik vektörlük yaparlar.Kimi kaynaklarda Yersinia pestis'i (veba) dahi bulaştırabildiğine değinilmiştir.Bu sebeple hamam böceklerinin gezdiği eşyalar dezenfekte edilmeden asla kullanılmamalıdır.
Hamam böcekleri nişasta,şeker ihtiva eden sıvıları/besinleri çok severler.Bununla birlikte kağıt parçaları ve gıda artıklarıyla da beslenirler.Gündüzleri saklanıp geceleri aktif olurlar.
Dolayısıyla hamam böcekleri ile mücadelemizde,en çok sevdikleri besinlerden yola çıkıp yaşam döngülerini baz alarak hareket edeceğiz.

Hamam böcekleri ile mücadele ederken kullanacağımız malzemeler: Phoxim,propoxur,haşlanmış patates,toz şeker,pudra şekeri,çikolata tozu veya kakao veyahut türk kahvesi,karbonat

*Patateslerimizi haşlayıp phoxim ile harmanlayıp ya da şeker ile phoxim'i harmanlayıp hamam böceklerinin en çok dolaştığı yere serpin
*Çikolata tozu ile,ya da çamur kıvamına getirdiğiniz türk kahvesi ya da kakao ile ya da toz şeker ile propoxur'u harmanlayıp hamam böceklerinin en çok dolaştığı yerlere serpin.
*Toz şeker ile ya da pudra şekeri ile karbonatlı bileşikleri harmanlayıp hamam böceklerinin en sık dolaştıkları yerlere serpin.

İnsektisitleri ya da etkin maddeleri besinlerle harmanlarken yemek yapıyormuş ve tuz katıyormuş gibi göz kararı kullanın. (1-2 çay kaşığı)
Kullanacağınız besin miktarını (patates,kakao vb.)

Kimi kaynaklarda soğan-sarımsak karışımının da etkili olduğu söylense de, yaydıkları koku sebebiyle bilhassa ev ortamlarında tercih edilmez.

Sabırlı bir şekilde bu yöntemlerden birini uygularsak, önemli sonuçlar elde etmemiz mümkün.

Bir başka önemli anektodsa, hijyene çok önem vermeniz gerektiği.
Hamam böcekleri hijyensiz ortamlara eğilimlidir,ev ve iş yeri temizliğine çok dikkat edin.​

Hamam böceklerini hamamlardan çıkartmasaydık böyle bir sorunumuz olmazdı. Tabii dış dünya ile tanışınca tekrar hamamlara dönmek istemiyorlar doğal olarak, sonra nasıl kurtuluruz?

:lls:​

ilaçları var. her büyük temizlik yapışımızda döküyoruz mutfağın kuytu köşelerine falan, iyi oluyor. ters dönüyolar bacakları kımıl kımıl hareket ediyor ama ben o şekilde bile terliği üstüne atamıyorum birilerini çağırıp öldürtüp attırıyorum :T:

Ben bu haserat ul mahlukatlarin dogayi terk i diyar edip evlerimize yerlesmelerine deliriyorum.
Evi degistiriyorum kitinofobim var.
Her acilan bocek basliginda tuylerim diken diken, yuz ifadem limon yemise donuyor.
ve fonda ayni sesi duyuyorum.

ilaçları var. her büyük temizlik yapışımızda döküyoruz mutfağın kuytu köşelerine falan, iyi oluyor. ters dönüyolar bacakları kımıl kımıl hareket ediyor ama ben o şekilde bile terliği üstüne atamıyorum birilerini çağırıp öldürtüp attırıyorum :T:

ne kadar katilsin.

Geri