Halüsinasyon

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Asıl açıklaması beynin olmayan bir şeyi oluyormuş gibi göstermesidir.

Filmlerde vs olur denilmesin.
Bire bir de vakti zamanında başıma gelmiş bir durum bir kaç defa görmüşlüğüm var. :)
O kafaları özlediğimide itiraf edeyim.

patlamali matlamali ayinlerde ortaya cikabilen durumdur. ortamlarda "halis gormek" olarak da adlandirilir. sulu olarak absenth bunu size yasatabilir, kuruya hic girmeyeyim.

Bu konu hakkında anlatacaklarım ağır gelecektir. Ben alkol, ex, kuru nedir bilmez iken başlarda kabus görmekle başladı her şey. Uykusuzluk en temel etkendir. Uyuyamazdım. Uykum geldiğinde de uyumamam gerektiğinden uyumazdım. Neyse, sonrasında lambalar açılır-kapanır, kapı çalar, pencereye taşlar atılır, silüetler evde dolaşır, sesler duyulur, evde bir şeyler devrilir v.s. başlarda bildiğin bütün sureleri okursun. Hani ateistin imanı uçak sallanıncaya kadardır derler ya! İşte o hesap. Okuyorsun anam. Mantık yoktur! Daha sonrasında alışırsın ve hayaldir dersin. Gel gör ki evde arkadaşın ya da manitan varken de olunca ve bu şahıs bu hayatındaki olanlardan haberdarsa gel de onu avut. Sanki sorun senden kaynaklı değil de o halüssinasyonlar gökten zembil ile inmiş gibi sana sarılır. Kimi çığlık atar v.s. Ben çok uzun süredir küfredip duruyorum bunlar olunca. Bir rahat verin ve defolun derim! Sanki her şey düzgün de bir onlar eksik!!!

Dr House un (House MD - Yabancı Dizi) birden çok bölümde bilinç altı yada beyninin kontrol edemediği bölümlerine ulaşmak için yolculuğa çıktı bir rota.

Uyku ilacı kullandığımda olmustu birkaç sefer.

Geri