haluk bilginer

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
kendisinin tekdüze oyuncu olduğunu iddia etmenin, 21. yüzyıl türk tiyatrosuna ağır hakaret ve küfür olacağı iddiası tartışılabilir.

oyunculuğuna hayran olduğum zuhal olcay dan başka kimseyi yanına yakıştıramadığım..
zeki demirkubuzun masumiyet filminde ki o meşhur tiradı ile hafızama kazınan mükemmel şahsiyet.

İngiltere'de Türkiye'den fazla hayrana sahip olan karizmatik abi.

Lütfen dizi yapmasın diyen arkadaşın tatlı hayatı izlediğini sanmıyorum neyse, sesine, oyunculuğuna ve şu açıklamasından sonra kendisine mükemmel saygı ve sevgi beslediğim insandır;

Babam öldü ama hâlâ sahneye çıkarım **Spam/Adversiting**lığına asla inanmam. Önce insandır önemli olan, oyun değil. Ben babam ölürse sahneye filan çıkmam, Kıçımı yesin herkes.

Bir mesleği kutsallaştırmak çabası nedendir acep? Mesleği doğru dürüst icra et mek yerine, mesleklerini kutsallaştırıp, göz boyamak isteyenlere ayna tutulmuş gibi mi oldu?

Bir marangoz övünmüş müdür hiç babam öldüğünde atölyeye gidip, iki masa bir büfe zımparaladım, diye?

Bir aşçı böbürlenmiş midir anamı kaybettikten sonra mutfağa girip bir tepsi baklava açtım diye?

Oyuncu niye aynı durumu kullanarak farklı bir algı yaymak isteğindedir dersiniz?

Oyunculuk niçin kutsaldır da, inşaat işçiliği değil?

HALUK BİLGİNER

Ayrıca sesine de hastayım Haluk abinin.

[YOUTUBE]AxY1DbKlRv0[/YOUTUBE]

7 yaşımdan beri falan kendisine aşığım, ne diyebilirim ki haluk bilginer sen bu ülkenin başına gelmiş en güzel şeylerden birisin.

Bana kalırsa Türkiye'nin açık ara en iyi sanatçısı.Bir insan rol aldığı her projeye ayrı bir hava katabilir mi ? Söz konusu Haluk bilginer ise katıyor. Masumiyette ayrı bir adam , güneşinoğlunda ayrı bir adam , ezelde ayrı bir adam. çok başarılı çok.Şunu da şuraya bırakayım

[YOUTUBE]10zCe8a-uU8[/YOUTUBE]

Harika bir oyuncu ve harika bir ses. Tatlı hayat ile tanıdım Türkan Şoray ile olan dizileri. Efsane bir oyuncu

bu ülkede yaşayan aşık olduğum dört alfadan biri. :malumat: seyfi dursunoğlu, muharrem ince, lisedeki felsefe hocam ve haluk bilginer.

Adamın kalitesi birlikte olduğu hatunlardan dahi belli. Aşkın Nur Yengi ve Zuhal Olcay. Yok böyle bir kalite. Severiz çok.

geçen ekşi sözlükte bir başlık okuyorum, işte başarısız olduğu kabul edilmiş oyuncular gibi bir şeydi, buraya haluk bilginer yazan birçok kişi olmuş.
ya affınıza sığınarak sormak isterim, içinde "hande erçel" tadında bir yeteneksizin olduğu listeye haluk bilginer'i koymak ne kadar doğru? ayıp olmuyor mu ya?

Eyvah Kızım Büyüdü dizisinden tanıdım ilk.
Ne diziydi be.
Çok sağlam oyuncu.

Olurse yeri doldurulamayacak bir oyuncu, Tuncel Kurtiz, Tarik Akan, Aysen Gruda, Adile Nasit,
Savas Dincel, Halit Akcatepe ve niceleri gibi.
Bu insanlarin yerine gelebilcek kimseler yok. Cok yetenekli oyuncular olabilirler ama nedeni bu degil.
Bu ulkenin sorunu bu, eskilerin yerine koyabilcegimiz hic birsey yapamadik.
Galatasaray'in eski bir teknik direktoru vardir adini hatirlamiyorum hani su "Turkiye de her seyden biraz var,
hic birsey tam yok" diyen.
Iste tam da bu yuzden, sag kalan kalibresi yuksek insanlarin kiymeti bilinsin, nerede olurlarsa olsunlar
cok lazimlar bu ulke icin.
Haluk Bilginer de bu degerlerin basinda gelir.

Geri