Halkın sağlığı mı ülkenin ekonomisi mi?

Konu sahibi son olarak 795 gün önce görüldü
Halkın sağlığı mı ülkenin ekonomisi mi?”

Feridun Ağabey, değişik yerlerden "Pandemi bitmedi sürüyor" başlıklı açıklamalar yapılarak maske takılmasına hatta bakanlığın önlemleri sıklaştırması için çağrılar yapılmaya başlandığını okuyor duyuyoruz. Ben bu çağrıları sağlık adına yapılmış iyi niyetli çağrı olarak görmüyorum.
Bu "maskeli" çağrıların, yeniden toparlanmaya başlayan ekonomimizi hedef aldığını düşünüyorum. Bu dünyanın ekonomik krizden çıkmaya çaba sarf ettiği bir süreçte yeniden esnafı, lokantacıyı, kahveciyi, toptancıyı, tedarikçiyi krize sokma amacı taşıdığını düşünüyorum. Güya halk sağlığını koruma bahanesi ile halkın sosyal ve ekonomik sağlığının tehdit edilmekte olduğunu düşünüyorum. Küresel ölçekte yaşanan enflasyonun arkasında da aslında maske ile başlayan ve kapatmalarla devam eden zorba tedbir yatmakta değil midir? Devletimizin bütün bu art niyetli girişimlere rağmen bunlara kulak asmadan yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çalışacağız, üreteceğiz, tarlamızda fabrikamızda olacağız, kıtlığa ve krize fırsat vermeyeceğiz. Gıda krizi ve kıtlık telafisi güç ve imkânsız bir kırılmayı getirir. Tabii ki bakanlığımız sağlığımızla ilgili tedbirleri alsın ve almaktadır ama art niyetli kampanyalara ve baskılara fırsat verilmesin. Saygılarımla.
Bir kunduracı esnafı

Geri