halkımızın ağır ahraz olması

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
geçen gün osbüs ile eve dönerken bir olay vuku buldu. gençten bir hanım birey birden ağlamaya başladı, bütün osbüs noluyor filan olduk. geçtiğimiz durak ya da öncekinde inen adam tarafından taciz edilmiş. kız korkusundan ses çıkaramamış, hüngür hüngür ağlıyor. ne yapıcaz bilemedik, polisi filan arayalım mı dedik ama kız babasını aradığını söyledi ve devam etti ağlamaya.

çıktığı yere sokulası birkaç kadın da kızım hepimiz taciz edildik, unutursun boş ver filan dedi. zaten güzel kızsın cartcurt. be anasını avradını düdüklediklerim, sizce bu "normalleştirilebilecek" bir durum mu? başka biri de şey dedi, ya o dayı sürekli burada amacı taciz etmek değildir filan.

bunlar gerçekten hiçbir s*k*m hak etmiyorlar ya.

Bu gibi durumlarda erkeğe şiddete HELAL’dir anlayışını benimsiyorum.

Neden orda o an tepki vermemiş ona şaşırdım şuan. Teyzelere gelecek olursak aynı aile içinde ensest ilişkiler yaşadıkları için normalleştiriyor olabilirler. Bu tacizler yüzünden tecavüzler yüzünden bir sürü genç kızımız cinselliği sağlıklı yaşayamıyor maalesef. Aslında bu şuan ki kendini aşmışlık bu geçmişteki kalıpların dışa vurumu.
- sus kızım
- kimse sana inanmaz anlatsanda
- bizde yaşadık

Bunlar perdelemeler.

Neden orda o an tepki vermemiş ona şaşırdım şuan. Teyzelere gelecek olursak aynı aile içinde ensest ilişkiler yaşadıkları için normalleştiriyor olabilirler. Bu tacizler yüzünden tecavüzler yüzünden bir sürü genç kızımız cinselliği sağlıklı yaşayamıyor maalesef. Aslında bu şuan ki kendini aşmışlık bu geçmişteki kalıpların dışa vurumu.
- sus kızım
- kimse sana inanmaz anlatsanda
- bizde yaşadık

Bunlar perdelemeler.
Allah korusun başıma gelse ben de ses etmeyebilirim. İnsan tepkisiz kalabiliyor bazen. Ne yapacağını bilemiyor. Ani şok durumu.

Allah korusun başıma gelse ben de ses etmeyebilirim. İnsan tepkisiz kalabiliyor bazen. Ne yapacağını bilemiyor. Ani şok durumu.
Neden ses etmeyecekmişim.? İzinsiz bedenime dokunuyor ben mi utanacağım.? Ben asla sessiz kalmam ve bunu yaptığına pişman ederim. Bunu çok içselleştiremem bir bireyin izinsiz herhangi bişeyine sahip olmak istemek yada temas etmek istemek ne olursan olsun tepki vermeyi gerektirir.

Neden ses etmeyecekmişim.? İzinsiz bedenime dokunuyor ben mi utanacağım.? Ben asla sessiz kalmam ve bunu yaptığına pişman ederim. Bunu çok içselleştiremem bir bireyin izinsiz herhangi bişeyine sahip olmak istemek yada temas etmek istemek ne olursan olsun tepki vermeyi gerektirir.
Herkesin yapısı senin gibi değil işte. İstem dısı bu tepkiler de.

Ağzına sicarim, net. Fazla yakınlık durumlarında bile cemkiriyorum. Ortam kalabalık ayaklarını yutmuyoruz kusura bakmasın kimse insan art niyet olup olmadigini anlıyor. Kizcagiza üzüldüm keşke o duruma gelene kadar sesini cikartsaydi ama kizamiyorum maalesef kadınlar üzerinde baskı var bu konularda, kadın kadına dahi inanmayıp yargilayabiliyor.

O saatte, orada, bir başına… üstünde şort varken… gibi argümanlarla suçu yapanda değil, kurbanda arayan zihniyet yüzünden bugün bu noktalara gelindi ve ses çıkaramaz durum oluştu. Kadını aşağılayan, ikinci sınıf insan, ev kölesi yada şeytanın ortağı muamelesi gösteren anlayış tepemizde olduğu müddetçe bu durum değişmeyecek.

Kadının tacizi hak edecek tavırları olduğu ya da giyim tarzı nedeni ile tacize davetiye çıkarttığı yönünde bakış açısına sahip ne yazık ki çok sayıda insan var ayrıca taciz edilmek çok rahatsız edici bir durumdur ve çoğu kadında travma yaratır. Hiç alakanız olmayan birileri çeşitli bahanelerle sizi taciz etme hakkını kendinde bulabiliyor maalesef.

Bu tip insanlara karşı asla tepkisiz kalmamak gerekiyor yoksa başka insanları da aynı şekilde rahatsız ya da taciz edecek hakkı kendilerinde bulmaya devam ediyorlar.

Bilmiyorum da ben dövmeye kalkarım sanıyorum

Her kadının başına geliyor ne yazık ki... Çoğumuz hatırlamak bile istemiyoruz ancak yine de tepkisiz kalmak da çözüm değil.
Sorun şu ki o an etraftaki insanların duyarsızlığı nedeni ile karşı taraf daha da agresifleşebiliyor.

Bu güvensizlik ortamında kadınların da payı var ama.
Reddelince beni taciz etti diye iftira atan ya da isteğiyle cinsel ilişkiye girip tecavüz etti diye yayan vs. Bi çok erkeğin hayatı bitme noktasına gelebiliyor bu şekilde de. O inandı bu inanmadiyi tartışmak yersiz bu sebeple; her yer yalan ve samimiyetsizlik dolu. Kadınlar ya da erkekler kendini savunacak donanım için çabalamalı ve hayatlarına aldıkları insanlara karşı daha seçici olmalılar. Birey olarak kendi kendimize yetmeliyiz mümkün mertebe... Dünya'nın çivisi çıkmış, nasıl geri çakılır kısmını konuşmak zaman kaybı.

Korku.
İnsanı donduran şey korku.
Terörün amacı da yine korku yaymak.
Korku insana istemediğini yaptırır, veya yapmak istediğinden caydırır.
Önce korkunuzu yenin.
Yaparım, ederim, o anda lafta kalır.
Siz korkuyorsanız, onlar cesaretlenir.

Mahalleye yeni bir Köpek geldiğinde, diğerleri dikkat ile izler. Kaçarsa hepsi peşine düşer be güçleri yetiyorsa boğar.
Kaçmıyorsa, o zaman korku onları sarar. Ve yavaştan tanımak isterler. Korkutmayı denerler. Kormuyorsa sinir krizi geçirirler.
Bir de güçlüyse, yapacakları fazla bir şey kalmaz. İlla güç denemesine girmek isteyen az olur.

Gözlerinin içine sert bakın ve neler olabileceğini hiç düşünmeyin. Karşı koymaya hazır olun. O anlar ve çekilir. Siz korkarsanız, etrafınızdakiler de korkar. Korku bulaşıcı ve başkalarını da etkiler.

• Beğen
Tepkiler: ne
Korku.
İnsanı donduran şey korku.
Terörün amacı da yine korku yaymak.
Korku insana istemediğini yaptırır, veya yapmak istediğinden caydırır.
Önce korkunuzu yenin.
Yaparım, ederim, o anda lafta kalır.
Siz korkuyorsanız, onlar cesaretlenir.

Mahalleye yeni bir Köpek geldiğinde, diğerleri dikkat ile izler. Kaçarsa hepsi peşine düşer be güçleri yetiyorsa boğar.
Kaçmıyorsa, o zaman korku onları sarar. Ve yavaştan tanımak isterler. Korkutmayı denerler. Kormuyorsa sinir krizi geçirirler.
Bir de güçlüyse, yapacakları fazla bir şey kalmaz. İlla güç denemesine girmek isteyen az olur.

Gözlerinin içine sert bakın ve neler olabileceğini hiç düşünmeyin. Karşı koymaya hazır olun. O anlar ve çekilir. Siz korkarsanız, etrafınızdakiler de korkar. Korku bulaşıcı ve başkalarını da etkiler.
Harikasın karşı cinsim olarak taktir ettim seni çok güzel ifade ettin teşk ederim. Son satır ise ders verir gibi

Yaşadım gördüm. Kendim de yaşadım. İnsan alışık olmadığı her durumdan korkar. Böyle durumlara da kimse alışık değil. Suçlu hariç, o kişi için her şey artık rutin.

• Beğen
Tepkiler: ne
Geri