Halkımız zamları neden protesto etmiyor?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
akp bugüne değin izlediği politikalar, yaptığı zulümler, ekonomiyi batırarak herkesi yoksulluğa mahkum etmesinden dolayı halkın önemli bir kesimini korkutarak bastırmışsa da, kendisine yönelik biriken öfkeyi bastıramadı...

her protesto gösterisinin "gezi" gibi ülke geneline yayılıp iktidarının tehlikeye girme riski olduğundan en ufak bir eylemi derhal bastırmak istiyor, zira başka şansı yok.

ülkemizde protesto kültürü ögrenci ve sendikal hareketlercde 80'darbesine kadar yerleşmiş olsa da, sonrasında bir şekilde söküp atıldı. sözü çok fazla uzatmadan protesto, itaatsizlik eylemleri, demokrasinin esaslarındandır deniliyor, peki siz ne düşünüyorsunuz?
ve nasıl bir yol/yöntem izlenebilir?

Bursada 2700 servisci benzin motorin zamlarini protesto etmek için kontak kapatacak inşallah diğer büyük şehirlerde de devamı gelir, yoksa bu zamların ardi arkası kesilmeyecek.

Yıllarca inşaa ettikleri Korku cumhuriyetinin meyvelerini alıyor akp. gezi olaylarıyla başladı, sosyal medyada yazılanlardan dolayı açılan hakaret davalarının 100 binlere ulaşmasıyla devam etti. mizah dergilerindeki karikatürlere bile dava açtı.
bunun tek nedeni budur.
daha iyi anlaşılması içinse aşağıdaki karikatürü bırakıyorum .

004082E4-6DEA-4A4E-904B-39D2D555AEAE.jpeg

korkunun salmış olduğu ''ya biz mi kurtarcaz ülkeyi/sen mi kurtaracaksın ülkeyi'' anlayışının sonucu bu tepkisizlik. gezi olayları son dönemlerde hepimizin tanık olduğu en büyük kitlesel hareketti. başlangıcında bu kadar büyüyeceği tahmin edilemezken, bir kıvılcımla aslında neler olabileceğini ve neler yapabileceğimizi anlamamıza yardımcı oldu. tabii yaşanan ölümler, davalar ve daha dün osman kavala ile ilgili ağırlaştırılmış müebbet talep edilmesi gibi durumlar bu tarz protesto ve eylemlere karşı halkı geriye itti. korku politikaları, tehdit, gazetecilerin tutuklanması, haksızlığa uğrayanların çaresizliği, bir tweetle kapına dayanılması, gezi sonrası seçimlerde patlayan bombalar, ölen yüzlerce insan, yasaklanan festivaller, gösteriler ve daha birçok olayı gördükçe sindik. evet ölümüne öfkeliyiz, çok sinirliyiz ama adım atmaktan korkuyoruz. adım atmayı geç arkadaş ortamında bile konuşmaktan tedirgin olduğumuz bir dönem yaşıyoruz. halk fakirleştikçe fakirleşiyor, bir yandan da zenginleştikçe zenginleşenlerin gücü artıyor. gücün altında ezilen ve o güçten gelen paraya ihtiyacı olanlar şükredip mecburen yoluna devam ediyor. nasıl bir kıvılcım bizi yeniden ateşler bilmiyorum. daha neyin olması gerek bilmiyorum ama o kıvılcımı bekleyenlerin bu ülkeden nefret edenler olmadığını çok iyi biliyorum. şu durumda ülkede şükredebileceğimiz hiçbir şey yok. birinin ağzına sıçarsın da sonra pişkin pişkin ''naptım yaa'' dersin ya, şu an bize de bu yapılıyor. zamları protesto etmek evine giren üç kuruşu da kaybetmek demek. gözünü karartabilecek durumda değil kimse. hepimiz izliyoruz.

Bursada 2700 servisci benzin motorin zamlarini protesto etmek için kontak kapatacak inşallah diğer büyük şehirlerde de devamı gelir, yoksa bu zamların ardi arkası kesilmeyecek.
Burada da sozde yarin herkes kontak kapatacak. Ama yok yani kimse kontak kapatmaz. Abime sordum "Yok olum manyak misin? Annemi kim alacak oradan?" Dedi. :)

Ulan bu konuya girmeye çalışıyorum, birden kendimi "forumun burnu en güzeli" konusunda buluyorum.. bu da mı AKP'nin oyunu! Telefon yenileme zamanı gelmiş sanırım ama bu ekonomik şartlarda telefona verilecek her kuruş beni üzer..
Halk zamnlara neden ses çıkarmıyor, çünkü üç kuruşa benzin almak için sıraya giriyor ve bunu kazanç olarak görüyor, ama sevgili hükümet alamayan kişileri üzmemek için ertesi gün bir daha zam yapıyor.. öyle koca yürekli hükümet :)
Çok üzücü durumda ülkenin hâli, herhangi bir şey değişecek gibi de görünmüyor. Yazacak çok şey var da yürek tüketmeye gerek yok.

sistem öyle kurulu ki...... herkes bi şekilde o noktaya bağlı....... adam protestoya kalkacak olsa xx milletvekili, xx tarikat torpiliyle işe soktuğu oğlu-kızının ayağını kaydıracaklar mesela....... niye protesto etsin.......

Yoksulluk alım gücü gibi şeyler önceden çok hissedilmiyordu, zar zor bi çözüm buluyorlardı insanlar.

Ancak pandeminin ülkemize gelmesi, diğer ülkelerin vatandaşına yardım edip bizdekilerin iban istemesi gibi şeyler olunca halkın az da olsa bi kısmı isyan etmeye başladı.

Maalesef ruhunu satmış, köleliği kabullenmiş bi kısım ülkemiz cehennemin ortasında olmasına rağmen hala tapınmaya devam ediyor.

Bazı insanlar korkuyor ama pandemi gelince açlık artınca insanlar az da olsa ses etmeye başladı, biraz olsun gözleri açıldı milletin. Bu zamlar, ekonomik güçlükler biraz daha devam ederse Halkın Gözündeki IŞIK ortaya o zaman çıkacak.

Süreç gerektiren bi olay bizim ülkemizdekilerin kendi hakkını savunması olayı, zamanla akıllanıp kendi haklarını savunacaklar.

Korkuyor insanlar.. İşinden olmaktan korkuyor ailesine zarar gelmesinden, gözaltına alınmaktan yıllardır mobbing yapılıyor insanlara. Demokrasinin olmadığı yerde demokratik haklar protesto, eylem miting suç sayıldığı için... Kendi aleyhlerine olan herkesi fetocu diye mimledikleri için.

İnsanların o kadar eli kolu dili bağlandığı için kimin sesi çıksa içeri alındığı için dişiyle tırnağıyla hakkıyla alın teriyle kazandığı şeylerden olmamak için “geççek” bu günler elbette “geççek” deyip sandığa gideceğimiz günü bekliyor.

"acliktan oluyoruz ama imanli bir sekil de diger tarafa gidicez"
olm bir topluma yerlestirilebilecek en iyi çip lan

Millette para var anladim ben aycicek yagi marketlerde bulamadim internetten iki tane 1 lt siparis verdim

Yorumlarda da belirtildiği üzere, korku ile sinmiş bir toplum var artık ve zamlarla mücadele etmenin yolunu; zam haberi gelince o ürünü stoklamak sanmaya başladılar. Elindeki stok bitince yine çok daha zamlı alacağını ya idrak edemiyor ya da düşünmek istemiyor.

çıkın meydana sanki önünüze duran var. ne istedinizde yapmadık ne istedinizde vermedik :p

Geri