Çok güzel, hoş diyorsunuz. "Zamanında biz de yaptık," ama bir sürü kavga, dövüş, stres... Şimdi diyeceksiniz ki, "E, olacak, siz yöneticisiniz, idare edeceksiniz," falan da Siz de biliyorsunuz ki insanlarla uğraşmak zor. Hele ki farklı insan kitleleriyle uğraşmak ayrı bir zor ve yıpratıcı. Bu bende öyle bir pişmanlık hissi uyandırdı ki... Kendi kendime, "Ben ne yapıyorum ya? Neden bu uğraşım?" diye sordum. İnsanlar eğlensin diye turnuva düzenliyorum, üstüne bir de ödül olarak para veriyorum ama yemediğim hakaret, çıkmayan kavga kalmadı.
Forumda ayrıştırma olmasın, herkes özgürce takılsın, diktatör olmayayım dedim. İsteyen, kurallara uyarak eğlensin istedim. Ama bu sefer de "Deli kıza cilve yap demişler" misali, herkes öyle bir hâle soktu ki... Küfürler havada uçuşuyor. Birini uyarıyorsun, "Öyleydi de böyleydi de," oluyor. Bana "Sen basiretsizsin," diyenler mi dersin, "Sen bize hesap vereceksin," diyenler mi... Konuşulup duruyor.
Forumda sert yönetici almak istedim. E, adamın da ayarı yok! Her zaman da takip edemiyorsun, elinde sopayla zabıta gibi dolaştı. Bu sefer de "Oooo, siz ondan daha beter çıktınız, o bile bu kadar değildi, böyle olmaz, şöyle olur," diyenler çıktı.
"Forum yöneticileri bölündü," denildi. Ona da el attım, oturduk, konuştuk. Bir şeyler dedik ki "Vay efendim, öyle olurlar mı, böyle olurlar mı..." Tehditler havada uçuştu.
"Aha, forumu serbest bıraktım," dedim. Zaten az kişiyiz, 3-5 tane de yeteri kadar yönetici var, hallederler dedim. Şimdi de "E, rapor ediyoruz da bakılmıyor. Bilmem nerede anında bakılıyordu, şu zaman da böyleydi. Geldim, gördüm, forum bitmiş. Böyle miydi buralar?" diyorsunuz.
Tabii ki tüm fikirlere her zaman saygım oldu, dinledim. Kendim de hak verdiklerim oldu, olmadı ama pek de ses etmedim. Buradaki herkes biliyor, Allah var, yapıcı olmaya çalıştım. Adaletli olayım diye, haklı olarak küfür ettiğim için, forumun sahibi olmama rağmen ban yedim. Ki ban haklıydı, olması gerekendi. Zoruma gitti ama olsun.
Kısacası herkesi memnun etmek zor. Şimdi de "Bırakın böyle kalsın," diyenler var. Sevgili Aze gibi "Forum çok durgun," diyenler var. Var da var... Ama bende çözüm bitti, ağalar. Vallahi bitti! Kafam durgun... Hem reel hayatım, hem sağlık sorunlarım, hem iş hayatım... Zaten berbat bir yaşantım var. Tabii bu kimseyi ilgilendirmez de diyebilirsiniz. "Bırak ya da sat, gitsin," vs. de diyebilirsiniz ama o iş öyle olmuyor, güzel insanlar.
Tekrar diyorum, "Bu işi yapabilirim, üyelerin istediği gibi yönetirim, ekip kurarım," diyen varsa buyursun gelsin. Vallahi, billahi yetkiyi de veririm, Owner yaparım, gözümde değil. Ama Allah şahit, ben o kadar çok usandım ki anlatamam. Mücadele ettim, düşündüm, tartıştım, kavgalar verdim. Orta yollar bulunsun diye mabadımı yırttım ama bende kafa bu kadar, potansiyelim de bu.
Ayrıca tek bu forum yok. Bundan ayrı dört tane forumun da karmaşası var. Dışarıdan çok basit görünüyor ama insanlarla uğraşmak, hele ki sanal ortamda, daha zor. Adam post atıyor, "Canım, cicim, o kankam, şöylesin, böylesin, kralsın," hoop, adamla kavga ediyor. "Postumu sil," tamam, siliyorsun. Ondan sonra diğeri geliyor, "E, ben de şu şu şu konularda şunları yazdım, onu da sil," tamam diyorsun, onu da siliyorsun. Biri abuk sabuk bir şey yazıyor, biri alıyor, CİMER'e atıyor. Gecenin körü evine polis ekibi gelip arıyor. "Hele sen bir aşağı gel, aslan parçası," diyor. "Şu site senin mi?" "E, benim." "İyi, yarın gel de ifade ver." Ne konuyu yazan benim, ne postu atan benim ama bu forumlar yüzünden beş kez polise ifadeye gittiğimi bilirim!
E, site benim, ben uğraşacağım tabii, buna bir şey dediğim yok. Ama benim de mücadelem bir yere kadar, güzel insanlar. Kör değilim, forumun durumunu ben de görüyorum. Eşek değilim, bir şeyler olsun istiyorum ama nere elimi atsam, "O olmaz, bu olmaz, şu olmaz, o olursa biz olmaz." En son dedim ki, "Yönetim bu, forum da bu, hacı, takılın."
AMA VARSA YAPACAK OLAN, EKİBİ KURARIM, TOPARLARIM DİYECEK OLAN, BEN OKEYİM.
Ha, bu arada şu anki ekipten, özellikle HarunAbi'den çok memnunum ve kafam çok rahat. Çünkü istediğim gibi, adaletli, kural neyse o. A ise A, B ise B gidiyor. Bu da insanın karakteriyle alakalı. Ben de yöneticilik yaptığımda onun gibiydim, herkesi de kendim gibi bildim. Çok adam getirdim, götürdüm, bir HarunAbi'ye denk geldim. Kendi gitmek istemediği sürece bırakmam. Kendi gitmek isterse de kaçırır, işkence eder, güzellikle geri döndürürüm.
SAYGILAR.