Halk Etmişsiniz ..

Konu sahibi son olarak 45 gün önce görüldü
Kendimi bildim bileli duyarım o ulvi kelimeyi ; Halk ..

" Halk böyle istiyor " .. " Halkın tercihi budur " .. " Halktan iyi mi bileceksiniz?" ..
" Halkın çocuğuyuz " .. " Halk karar verdi " .. " Halk oylaması " .. " Halk Oyunları "nı yazmasam olmaz ..

Velhasılı " Halk " dediniz mi akan sular duruyor memleketimde ..
Halk çoğunluğu hiç yanılmaz, halk hep doğruyu söyler, halk ne istiyorsa o olur, halk aşağı halk yukarı vs vs ..

Aklımı bu Halk ilüzyonundan kurtarıp da bakınca ve hatırlayınca yaşananları, halk kavramının içinin boşaltılıp yerine asla tasvip edemeyeceğim çirkinlikler doldurulduğunu fark ettim ..

Fark ettim ve sıraladım aklıma geldiğince ;

" Biz halkız ve şeriat isterük " diye naralar atanların besmelenin anlamını sorsanız cevaplamayacakları aşikar iken Halk değil Halt olabilirsiniz siz ..

Kişi başına düşen milli gelirin nasıl hesaplandığını bilmeden " ekonomi iyi laa " anektodları yapıp ayın sonunu zor getiren o kafayla halk değil halt olabilirsiniz siz ..

Lafa geldi mi insani değerleri dilinizden düşürmeyip, işinize gelmeyen bir görüşte karşınızdakini etiketleme ve yaftalama kafası ile halk değil halt olabilirsiniz siz ..

İnsanların dini ya da idolojik değerleriyle dalga geçip iş kendinize geldi mi " ama saygı duymalısınız " tavırlarınızla halk değil halt olabilirsiniz siz ..

Kendilerine " cahilsiniz " denildiğinde tıpkı bir sarhoşun " ben sarhoş değilim " demesi gibi " biz cahil değiliz ulan " yırtınışınızla halk değil halt olabilirsiniz siz ..

Nifak kavramının hakikatini anlamadan sadece zekat vermekle iyi bir Müslüman olduğunuzu sanmakla halk değil halt olabilirsiniz siz ..

Cumadan cumaya gitmekle ama beş vakite gelince sıvışmakla halk değil halt olabilirsiniz siz ..

Ya da beş vakiti kılsanız bile namaz kılmakla cennetin kapısını araladığını sanıp kılmayanları cehennemlik ilan etmekle halk değil halt olabilirsiniz siz ..

Öte yandan insanların ibadetleri ile dalga geçip onları küçümseyip sanki dünyayı kendileri yaratmış gibi ve sanki çok akıllılarmış gibi etrafta dolaşanlarda, halk değil halt olabilirsiniz siz ..

Sabahtan akşama kadar aptal kutusu tvnin içinde kimlik ilüzyonuna maruz kalmakla halk değil halt olabilirsiniz siz ..

Bir gün önce onlarca insanın terör yüzünden ölümünden bir gün sonra köprü açılışından çiftetelli oynamakla halk değil halt olabilirsiniz siz ..

Daha çok sıralarım da bitmez ki bu yazı ..

Survivor ve benzeri programlarla kendilerini uyşturup tuttuğu yarışmacısını desteklemek adına diğer yarışmacı fanlarına küfürler saçan, desteklediği partiyi eleştirenlere küfürler saçan, kendi dininin dışındakilere küfürler saçan velhasılı kendi gibi olmayan kim varsa hepsine küfürler saçanlar ..
Bunlar mı oldular halkın içini dolduranlar ?!
Siz Halk değil ancak Halt olabilirsiniz ..

Bu halktan bir halt bile olmaz aslında ..

Geri