Halıdaki Lekeler Nasıl Çıkar

Konu sahibi son olarak 922 gün önce görüldü
Halıdaki Lekeler Nasıl Çıkar

halı lekesi, halı nasıl silinir, halıdaki leke nasıl çıkar

n2O3kB.jpg

Her zaman olmuyor böyle lekeler elbette. Ama o mutfak halısı yok mu mutfak halısı. Bir dili olsa da konuşsa neler anlatır neler. Başına gelmeyen kalmıyor zavallının. Evin en çile çeken eşyası olması muhtemel.

Büyük lekelerde yıkamaya yollamak en kolay çözüm aslında. Ama küçük çaplı, bölgesel lekelerde iş başa düşüyor. Ben erken farkettiğim lekelerde ilk müdahale olarak ıslak mendille siliyorum ve çoğu durumda işe yarıyor. İşe yaramayan durumlarda ise artık her yerde satılan şu renkli mikrofiber temizlik bezlerini ıslatıp bulaşık deterjanıyla köpürtüyorum ve suyunu iyice sıkıyorum.​

a0zbog.jpg

Ardından da lekeli bölgeyi bastırarak siliyorum. Bu silme işlemini tek yöne doğru değil farklı yönlere doğru, yani biraz sağa sola biraz yukarı aşağı şeklinde yapıyorum. Böylece havların arası da temizlenmiş oluyor. Özellikle yağlı lekelerde bulaşık deterjanını mutlaka kullanıyorum, sadece ıslak mendille silip bırakmıyorum.

Bu yöntemleri makine halıları için kullanıyorum. El dokuması ya da yün halılar için zararlı olabilir bu yöntem. O yüzden kenarında köşesinde denedikten sonra kullanmanızda fayda var.

Sizin de halı lekeleri için kullandığınız farklı yöntemler varsa yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin lütfen.​

Alıntıdır.​

Kusmuk cikmiyor hadi goruntu lekeler cikti
kokusu cikmiyor
Hadi oda cikti
Hatirasi cikmiyor sahsen benim yegenin benim haliya sicmasini gordukten sonra haliyi cope attim abimde sen benim kizimin bokunu ye dedi sahsen abim gibi elit bi insanin agzindan bunlari duymak hic hos degil

Kusmuk cikmiyor hadi goruntu lekeler cikti
kokusu cikmiyor
Hadi oda cikti
Hatirasi cikmiyor sahsen benim yegenin benim haliya sicmasini gordukten sonra haliyi cope attim abimde sen benim kizimin bokunu ye dedi sahsen abim gibi elit bi insanin agzindan bunlari duymak hic hos degil

Geri