hala

Konu sahibi son olarak 303 gün önce görüldü
izmir'de bir köyde yaşayan, geçimini evlere temizliğe giderek sağlamaya çalışan, annesini babasını kaybetmiş, yalnız bir transeksüelin hikayesi. önceleri köylülerin ağır tepkisiyle karşılaştığı için, bir gün dayanamayıp köy kahvesinde köy sakinlerine ağır bir nutuk çekmiş. o gün bugündür köylüler kendisini benimsemişler, ailelerinden bir üye gibi görenler var. keşke tüm transeksüel ve eşcinsellere bakış açımız, bu küçük köyün sakinlerininki gibi olsa. izlediğimde hem mutlu olduğum, hem de üzüldüğüm bi belgesel oldu. çevremdeki herkese izletmeye çalışıyorum, sizinle de paylaşmak istedim:

[YOUTUBE]B7bTAWrd9f0[/YOUTUBE]

Yapanların eline sağlık. Görüldüğü üzre bir yaratılış meselesi ve kimseye zararı olmayınca düzgün bir hayat yaşamak isteyince bir şekilde kendini kabullendirebilmiş. Allah halaya ve bu durumda olan herkese sabır versin.

Bir çoğunun öldürüldüğü,hor görüldüğü,dışlandığı bu ülkede ne mutlu insanı insandan ayırmayanlara.
Sevgi ile ilgili düşünceleri ve yansıtamadığı dertleri ile ilgili de ''Gel bir de dört duvar arasında gör'' demesi ne kadar acıtıcı.
Sen ne mükemmel bir insansın ve iyi ki de varsın.

Cinsel kimliğinden önce iyi insan olarak verdiği savaşı başarabilmiş ve kendisini köylülere sevdirmiş. Evleri temizlemeye gidiyorum, yumurta satıyorum çalışıyorum diyor ve arkasında kimsesi yok.Tek başına var olma mücadelesi veren ,hala olarak kabul ettiren ne olduğunu bilen birisi.

Açk yürekli olmak saygı duydurur.

buna benzer istanbulda çöpçülük ve kağıt toplayıcılık yaparak yaşamını sürdüren aziz ayşe var. bir yönetmen de -adını unuttum- kendisini keşfine dair bi belgeselimsi film çekmiş, röportaj vardı ama bulamadım, film fragmanını ekliyorum.

[YOUTUBE]beCoh-EEEp0[/YOUTUBE]
https://youtu.be/beCoh-EEEp0

Hani maneviyatımdan kuşku duysam; bu türler için tanrının üretim hatası diyeceğim insan aklımla haşa. Erkek bedenine sıkışmış bir kadın. Yaradan yardımcısı olsun.

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri