Hâla telefon dolandırıcısına ekmek çıkıyor, pess.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bir an başlığı yazarken düşündüm de belki de yaşlı insanları kandırmaları kolay olduğu için diyeceğim de Yahu daha aklı başında olan niceleri dolandırılıyor. Eb be kardeşim hiçmi televizyon izlemiyorsunuz madem gözünüzle bakıyorsunuz kulağınızla açın ya!

Sırf bu haberlerden dolayı insanın insana güveni kalmadı bırakalım dolandırıcıyı.

Ceza hukuku profesörünü dolandırdılar.

Bir çok dolandırılanın dibi yaş olduğu için dolandırılıyor bence. Mesela beni arasalar deseler ki “Adınız fetöye karıştı” gülerim. Ama dershanelerinden üniversitelerinden çıkmış biri panik olabilir.

Ceza hukuku profesörünü dolandırdılar.

Bir çok dolandırılanın dibi yaş olduğu için dolandırılıyor bence. Mesela beni arasalar deseler ki “Adınız fetöye karıştı” gülerim. Ama dershanelerinden üniversitelerinden çıkmış biri panik olabilir.
Bazen alakası olmuyor.Uç noktalarda görev yapanlar o anlık korkuyla yem oluyor, iftira bile olsa kendimi aklamam uzun zaman alacak ya da aklayamayacağım diye.

bu tarz olaylar tek bir telefon aramasıyla yapılmıyor. aynı aileyi aynı anda birbirleriyle irtibat kuramayacak şekilde meşgul ediyorlar çoğu zaman.
panelden aldıkları bilgilerle size gerçekten güvenilir bilgi verdiklerini düşündürüyorlar. bana yıllar önce bulunduğum semtin baş komiserinin adını vererek arama yaptılar.
çoğu zaman bu insanlar panik oluyor söylenenlerle.

geçen gün arkadaşımı instagram sayfası aracılığıyla 25 bin dolandırdılar, bu adam üç beş lira istesen vermeyecek adam ama baktığın zaman bu meblağda bir parayı dolandırıcılara kaptırabiliyor.
bazen basiretiniz kapanır anlamazsınız.

Bazen alakası olmuyor.Uç noktalarda görev yapanlar o anlık korkuyla yem oluyor, iftira bile olsa kendimi aklamam uzun zaman alacak ya da aklayamayacağım diye.
Evet o da var ama daha az. Huzur satın almak istiyor insanlar. Ama işte benim demek istediğim şu şimdi bana deseler ki “Sana vergi cezası çıkacak” her işimi düzgün yapmaya çalışsam da muhasebecim mi bir şeyi atladı (yaşadım) diye panik olur dolandırılabilirim. Ama biri “fetö” dese ne kadar uç bir yerde de olsam kıçımla gülerim.

Neyden çekindiğin ve çekindiğin şeydeki ıslaklığın dolandırılmanı daha da kolaylaştırıyor.

bu tarz dolandırıcılık olaylarında sürekli diyorum, ülkede dolandırılmaya müsait çok kişi var. çok büyük fırsat.
yaşlı insanları bir kenara bırakıyorum, onların başına gelen üzücü ama genç nesle üzülmüyorum. senin terörle bağlantın varmış parayı şuraya getir, takip yapacağız, ekibi çökerteceğiz diyerek kandırılan zaten salağın önde gidenidir, bunlar karşılıksız dolandırma. diğeri de karşılığını aldığın veya almak istediğin dolandırma çeşidi.
sülün osman'a ait olduğu iddia edilen bir söz var ya, “ben kimseyi dolandırmadım; beni dolandırmaya çalışanları dolandırdım'' diye, işte durum oraya çıkıyor. bir fırsat gördün, bir kazanç elde etmeye çalıştın atladın ve dolandırıldın.

Büyük konuşmamak lazım. Asla dolandırılmam diyenlerin dolandırıldığını gördüm. Bir arkadaş daha yeni dolandırılmanın eşiğinden döndü sayemde. Kadına uçak bileti bile almıştı. İptal ettirdim bileti ve foyasını gösterdim gelecek kişinin. Şimdi bana dua ediyor, ulan iyi ki beni ayıktırdınn diye. Ben bile dolandırılamam demiyorum, yine de tedbiri elden bırakmamak lazım. Çağ kötü bir çağ malesef. Alın teriyle para kazanmak yerine, çalmayı, can yakmayı tercih ediyor bazı onun bunun çocukları.

Geri