Haksızlığa uğradıktan sonra intikam alınmalı mı ?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Haksızlığa uğradıktan sonra intikam alınmalı mı ?

'İntikam' alan kişinin kendisini de yoran bişey aslında. en iyisi 'Allah ıslah etsin' diyip cekip gitmek sanırım..

Bunu yapmak isteyen gozumee ergen gibi geliyor. Velhasil bana gore degil..

İlahi adalete inanmıyorum.
Ama intikam da almam boş kişiler için vakit ayıracak vaktim yok benim.

Allah'a havale edip cekilirim.İntikam vs pek bana göre değiller.

aslında intikam insanın icndeki yenemediği bir duygu ama intikam aldıktan sonra genelde insanlar sonuclarını yine kendi ceker bi darbede kendi kendilerine vurmus olur o yüzden bırakıp allah havale etmek en güzelidir :)

Ben yıllardır şunu biliyorum ki insanın yaptığı şey hiç bir zaman yanına kalmıyor. Eden bulur diye çokta güzel bir laf vardır çokta doğrudur. Sabırla beklediğinizde intikam almanıza bile gerek kalmıcagını zaten görürsünüz çok yaşadım

Yaptığı kötülükle, kendi haline bırakılmalı.

Çok büyük haksızlık ve nankörlük içerisindeyim.
Ama yaptığım tek şey, ALLAH'A HAVALE ETMEK..

Ben hep sonradan affederim. Ne mal olduğumu bildiğimden, biri af dilerse affedeceğimi bildiğimden başkalarını devreye sokarım. Farklı oyunlar oynarım. Sonrasında boş verir affederim. Bazı insanların insanlığından şüphem var. Belki biri ağızlarına s...çar da bir daha başkasına öyle yapmazlar diye intikamı savunmuyor değilim. Lanet olsun ki bu ben değilim. Biri yapacaktır...

çok pis intikam fikirleri geçeririm ama ilahi adalet bana kim haksızlık yaptıysa başına bin misli gelir.

iyi insan olma mücadelemiyükseltirim içime böyle fitneleri yükleyip çirkin olmak istemem.

O düşünce insanın aklına düşünce (ciddi ciddi) o öfke yine insanın kendisine zarar veriyor.

İntikam alacağım düşüncesi oluşur vicdan devreye girer ve hiç birşey yapmam,yapamam.
Yaptıklarının ayaklarına dolanacağı günü sabırla beklerim : )
Kimsenin ahı kimseye kalmıyor.

Geri