Haklı olmak mutlu olmaya yetiyor mu?

Konu sahibi son olarak 1061 gün önce görüldü
Haklı olduğunuzda bile üzülebiliyorsunuz haksız çıkmak istiyorsunuz bazı konularda ama insanlar sizi yanıltmıyor çoğu zaman. Hem ne demişler duygularını karıştırırsan hata yaparsın her zaman hislerinle hareket et. Sizce?

Haklı çıkmaktan her zaman mutlu olmuyorum hatta bazen 'keşke ben yanılıyor olsam' dediğim anlar bile oluyor fakat benim de hislerim çoğu zaman haklı çıkmama vesile olur. Olumsuz durumlarda haklı olmanın kimseye pek bir faydası olmuyor çünkü giden gitmiş oluyor. Yine de haksızlığa gelemem ve böyle bir durum yaşamak hiç istemem.
Karar alırken de daha çok mantığımı devreye sokmaya çalışırım.

Haklı çıkınca mutlu ya da mutsuz olmuyorsun. Haklıya hakkını veriyorsun.

Haksız olmak daha mutluluk verici , benim için .

Haklı olduğunuz zaman en azından vicdanen de rahat oluyorsunuz ve yapılan haksızlığa boyun eğmemek / haksızlık yapana prim vermemek elbette zorluk ile karşılaşılsa bile insana huzur veriyor.
Haksızlığa alkış tutan kim varsa er ya da geç bedelini öder, bu durumun şu ana kadar istisnasına şahit olmadım.

Son düzenleme:
Derim ki bazen.

Keske yanilsam.

yetmiyo tabii ki. ikisinin doğru orantılı olmadığını düşünüyorum. hatta bazı konularda haklı olmak çok üzüyo ve yoruyo. ulan keşke haksız olsaydım be diyebiliyo insan. ben diyom yani...

Öyle bir şey olsa,dünyanın en mutlu herifi olurdum yeğenim.

Bazi şeyler haklı olmanın içini öyle bir boşaltiyor ki hiç bişey yapamıyorsun

Haklı çıkmaktan her zaman mutlu olmuyorum hatta bazen 'keşke ben yanılıyor olsam' dediğim anlar bile oluyor fakat benim de hislerim çoğu zaman haklı çıkmama vesile olur. Olumsuz durumlarda haklı olmanın kimseye pek bir faydası olmuyor çünkü giden gitmiş oluyor. Yine de haksızlığa gelemem ve böyle bir durum yaşamak hiç istemem. Karar alırken de daha çok mantığımı devreye sokmaya çalışırım.
Haklı olduğunuz zaman en azından vicdanen de rahat oluyorsunuz ve yapılan haksızlığa boyun eğmemek / haksızlık yapana prim vermemek elbette zorluk ile karşılaşılsa bile insana huzur veriyor. Haksızlığa alkış tutan kim varsa er ya da geç bedelini öder, bu durumun şu ana kadar istisnasına şahit olmadım.

2019 ve 2022 yılında yazdıklarımı okumak mutlu etti.:)

bilmem pek umurumda da değil
haklı-haksız mutluyum
no panic no stres

mutlu olmak için
haklı olmaya çalışmak çok saçma

alakasiz birbiriyle..

mutluluk ayri bi olay
haklılık ayri bir olay

Geri