kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Daha önce bir yazıda, özellikle gıda üzerine; genetiği değiştirilmiş tohumlar üzerine yazmıştım. Dikkat ettiniz mi son birkaç gündür çiftimizin mahsullerindeki Verim düşüklüğünden özellikle ayçiçek'te büyük kayıplardan bahsediliyor, tohumların nereden geldiğini biliyor musunuz
bunun açık ve net olarak çiftçimizi soğutmak üretimden başka yerlere kanalize etmek amacıyla yapıldığı açık ve nettir. Asırlardır en verimli topraklara sahip olan Anadolu coğrafyası nasıl bir anda Başak vermeyen ürünlere sahip olabilir? Bu da çok basit hesaplarla başta kırsal bölgedeki insanları her şey çok kötüye gidiyor diyerek patlamaya hazır bir toplum yapma çabasından kaynaklanıyor. Eğer biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yerli tohum yerli üretime hızlı bir şekilde geçiş yapmaz isek maalesef bu işten zarar görürüz. Hani bir yazımda bahsetmiştim ya tam olarak güçlenmeden diklenmek saçmalıktır diye. Eksik yönlerimizi hızla tamamlamamız gerek. Çünkü şu anda dik durmanın arefesindeyiz. Şimdi bazı aklı evveller buna, bugünden yarına ama ne zaman olacak? hep eziliyoruz, fakirleşiyoruz yok oluyoruz edebiyatıyla buna hizmet etmek isteyebilirler. Gülerim sadece. Dedim ya ben olmasını istediklerini düşünürüm ve olmasını oturur keyifle izlerim. Arkadaşlar diyorum devletinize ve milletinize güvenin. Yarınlar bizimdir!