Haklı mı çıkmaya başlıyorum?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Daha önce bir yazıda, özellikle gıda üzerine; genetiği değiştirilmiş tohumlar üzerine yazmıştım. Dikkat ettiniz mi son birkaç gündür çiftimizin mahsullerindeki Verim düşüklüğünden özellikle ayçiçek'te büyük kayıplardan bahsediliyor, tohumların nereden geldiğini biliyor musunuz:) bunun açık ve net olarak çiftçimizi soğutmak üretimden başka yerlere kanalize etmek amacıyla yapıldığı açık ve nettir. Asırlardır en verimli topraklara sahip olan Anadolu coğrafyası nasıl bir anda Başak vermeyen ürünlere sahip olabilir? Bu da çok basit hesaplarla başta kırsal bölgedeki insanları her şey çok kötüye gidiyor diyerek patlamaya hazır bir toplum yapma çabasından kaynaklanıyor. Eğer biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yerli tohum yerli üretime hızlı bir şekilde geçiş yapmaz isek maalesef bu işten zarar görürüz. Hani bir yazımda bahsetmiştim ya tam olarak güçlenmeden diklenmek saçmalıktır diye. Eksik yönlerimizi hızla tamamlamamız gerek. Çünkü şu anda dik durmanın arefesindeyiz. Şimdi bazı aklı evveller buna, bugünden yarına ama ne zaman olacak? hep eziliyoruz, fakirleşiyoruz yok oluyoruz edebiyatıyla buna hizmet etmek isteyebilirler. Gülerim sadece. Dedim ya ben olmasını istediklerini düşünürüm ve olmasını oturur keyifle izlerim. Arkadaşlar diyorum devletinize ve milletinize güvenin. Yarınlar bizimdir!

Dış güçler önümüzü kesiyor, dünya bizi kıskanıyor, ....

Ya arkadaşım, Bu üslubunu hiç sevmiyorum. Bir zahmet hiçbir fikrin yoksa sesinde aynı istikameti takip etsin..(.) Her yeri sattınız ormanları yok ettiniz diye başlarsın şimdi. İstanbul Belediyesi asırlık çınarları çatır çatır keserken sesiniz çıkmaz Neden? Çünkü hırsız sizin mahalleden değil mi Hadi işine bak işine. Ben de sizin mahallenin şarkılarını söyleyemiyorum kusura bakma Onun için şarkı sözlerimi aldırma sen sana hitap edilmiyor.

Daha önce bir yazıda, özellikle gıda üzerine; genetiği değiştirilmiş tohumlar üzerine yazmıştım. Dikkat ettiniz mi son birkaç gündür çiftimizin mahsullerindeki Verim düşüklüğünden özellikle ayçiçek'te büyük kayıplardan bahsediliyor, tohumların nereden geldiğini biliyor musunuz:) bunun açık ve net olarak çiftçimizi soğutmak üretimden başka yerlere kanalize etmek amacıyla yapıldığı açık ve nettir. Asırlardır en verimli topraklara sahip olan Anadolu coğrafyası nasıl bir anda Başak vermeyen ürünlere sahip olabilir? Bu da çok basit hesaplarla başta kırsal bölgedeki insanları her şey çok kötüye gidiyor diyerek patlamaya hazır bir toplum yapma çabasından kaynaklanıyor. Eğer biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yerli tohum yerli üretime hızlı bir şekilde geçiş yapmaz isek maalesef bu işten zarar görürüz. Hani bir yazımda bahsetmiştim ya tam olarak güçlenmeden diklenmek saçmalıktır diye. Eksik yönlerimizi hızla tamamlamamız gerek. Çünkü şu anda dik durmanın arefesindeyiz. Şimdi bazı aklı evveller buna, bugünden yarına ama ne zaman olacak? hep eziliyoruz, fakirleşiyoruz yok oluyoruz edebiyatıyla buna hizmet etmek isteyebilirler. Gülerim sadece. Dedim ya ben olmasını istediklerini düşünürüm ve olmasını oturur keyifle izlerim. Arkadaşlar diyorum devletinize ve milletinize güvenin. Yarınlar bizimdir!
İşte tam da bu dediklerinin hepsini o desteklediğin hükümet direkt veya dolaylı yoldan yapıyor. Başka hükümet gelse farklı mı olacaktı? Sanmıyorum. Sonuçta küreselcilerin elindeki partiler genellikle sınırları dışına çıkamazlar. Kıssadan hisse? Cumhuriyet rejimi ve ona bağlı kurumlardan hiçbir şey bekleme. Ne yapacaksan kendi imkanlarınla yap.

Baba Vanga getir götürünü yapar abi.
Hmmmm pardon , başkasının fikren bile ayakcılığını düşünmediğim için aklıma gelmemişti. Zaten insanın lafzı zihniyetinin takamüllerini aşikar ettiğinden olsa gerek-ki seninle aynı fikirde olmadığımı söyleyeyim, sen manasını anlayınca birkaç söz söyle. Senin adabınca cevap vermemi tercih edersen şöyle diyeyim.; .......Ve söz söyledi bal kabağı.

cem seymen baya uğraşıyordu
ne oldu bilmiyorum

Keko sanıyor ki bir kaç günlük problem…
Bak bakalım 20 yılda çiftçiye verilen desteğin geldiği noktaya, sebze, meyve, baklagil ithalatına, tohum ithalatına ne kadar artmış. Tarım arazileri nasıl iç edilmiş.
Çiftçi kardeşim hükümete güvenmeye devam :)

Ne oldu şimdi haklı çıktı mı kamil abi

alakası bile yok...... gerçeği görmek lazım...... çiftçiliği, çiftçilerin kendi bitirdi/bitiriyor....... kendilerinden sonra tarlaları sürecek, inekleri güdecek insan yok köyde...... niye..... benim çektiğimi çekmesin diyerek hepsi çocuklarını istanbula amir, memur, ceo olmaya yolladı........ ceo adam köye gelip tarla mı kazacak, inek bku mu temizleyecek....... çok beklersin kamil abi...... sen dış güçlerden devam en kolayı o lol

alakası bile yok...... gerçeği görmek lazım...... çiftçiliği, çiftçilerin kendi bitirdi/bitiriyor....... kendilerinden sonra tarlaları sürecek, inekleri güdecek insan yok köyde...... niye..... benim çektiğimi çekmesin diyerek hepsi çocuklarını istanbula amir, memur, ceo olmaya yolladı........ ceo adam köye gelip tarla mı kazacak, inek bku mu temizleyecek....... çok beklersin kamil abi...... sen dış güçlerden devam en kolayı o lol
Adam ekin ekip zarar edeceğine tarlasını satıp çocuğunu okutuyor, para kazanmadığın işi çocuğuna mı devretmek istersin?

Geri