Hakîkî müslimân nasıl olur? (3)

Konu sahibi son olarak 3471 gün önce görüldü
HAKÎKÎ MÜSLİMÂN NASIL OLUR? (3)
Herkes, kendi kusûrlarını görmeli, Allahü teâlâya karşı yapdığı kabâhatleri düşünmelidir. Allahü teâlânın, kendisine cezâ vermekde acele etmediğini, rızkını kesmediğini bilmelidir. Ananın, babanın, hükûmetin, ahkâm-ı islâmiyyeye uygun emrlerine itâ’at etmeli, ahkâm-ı islâmiyyeye uygun olmayanlara isyân etmemeli, karşı gelmemeli, fitneye sebeb olmamalıdır. [Kısacası, hakîkî müslimân, medenî, ilerici insandır. (Mektûbât-ı Ma’sûmiyye) ikinci cild, 123. cü mektûba bakınız!]
İ’tikâdı düzeltdikden ve islâmiyyetin emrlerini yapdıkdan sonra, bütün zemânları, Allahü teâlânın zikri ile geçirmelidir. Zikre büyüklerin bildirdiği gibi, devâm etmelidir. Zikre, ya’nî kalbin, Allahü teâlânın ismini, (Sıfât-ı zâtiyye)sini hâtırlamasına, anmasına mâni’ olan herşeyi, kendine düşman bilmelidir. İslâmiyyete ne kadar çok yapışılırsa, hergün beş vakt nemâz kılınırsa, Onu anmanın lezzeti artar. İslâmiyyete uymakda, gevşeklik, tenbellik artdıkca, o lezzet de azalır ve kalmaz olur. Zikrin çeşidleri vardır. Bunlardan biri, (Allahü ekber, Allahü ekber. Lâ ilâhe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber ve lillâhilhamd)dır. Buna (Tekbîr-i teşrîk) de denir. Her gün çok söylemelidir. (İstigfâr düâsı) da, fâidesi pek çok olan bir zikrdir. İslâm düşmanları, Allahü teâlânın emrlerinin, yasaklarının yok edilmesine çalışıyorlar. Müslimânlar, böyle bölücü, yıkıcı yazılar yayan gazeteleri, televizyonları evlerine sokmamalı, onların yalanlarına, iftirâlarına aldanıp da, tuzaklarına düşmemeğe çok dikkat etmelidir.

şevki abim özetlemiş
[YOUTUBE]Pa0LSUV1haw[/YOUTUBE]

Müslüman olmayanları alakadar etmeyen konuya bu kadar salça olun, sonra da şikayet edin halinizden :)

İnsanlar Kur'an'a göre temel olarak üçe ayrılır:
1) Mü'min
2) Kafir
3) Münafık(zahiren müslüman)
sahteymiş hakikiymiş geçeceksin onları.

Kuran okuyan ve ona uymaya çalışan hakiki müslümandır.

Kur'an okuyupta Bakara/ 137.ayetinin hilafına Yahudi-Hristiyanları cennete sokanları ne yapacaksın?

Benim anladığıma göre 610 yılından sonra son peygambere ve Kuran'a inanmayanlar cehenneme gidecek diye düşünüyorum. Yanlış da olabilir. Bilmediğim konulara girmiyorum. En doğrusunu Allah bilir. Sen onlara karşı tebliği görevini yaptın mı? Sen önce buna cevap ver. Yoksa onların inkar günahı da senin boyununa olur. Kendi görevlerine odaklan. Milleti yargılama, Allah'lık taslama kimseye. Cennet ya da cehennemin anahtarları senin elinde değil. Sadece Allah'tadır mutlak güç.

Hoşgörü ve sevgi ile yaklaş. İslam alemi olarak şuan durumumuz Hristiyan ya da Yahudilerden daha iyi sayılmaz. Bizde maalesef tasavvuf adı altında şeyh, evliya, keramet adı altında şirke gömülmüşüz. Önce kendimizi düzeltmemiz gerekir. İnsanlara din vaaz etmek yerine yaşantınla örnek ol sahabenin yaptığı gibi!

Lafla peynir gemisi yürümez.

Benim anladığıma göre 610 yılından sonra son peygambere ve Kuran'a inanmayanlar cehenneme gidecek diye düşünüyorum. Yanlış da olabilir. Bilmediğim konulara girmiyorum. En doğrusunu Allah bilir. Sen onlara karşı tebliği görevini yaptın mı? Sen önce buna cevap ver. Yoksa onların inkar günahı da senin boyununa olur. Kendi görevlerine odaklan. Milleti yargılama, Allah'lık taslama kimseye. Cennet ya da cehennemin anahtarları senin elinde değil. Sadece Allah'tadır mutlak güç.

Hoşgörü ve sevgi ile yaklaş. İslam alemi olarak şuan durumumuz Hristiyan ya da Yahudilerden daha iyi sayılmaz. Bizde maalesef tasavvuf adı altında şeyh, evliya, keramet adı altında şirke gömülmüşüz. Önce kendimizi düzeltmemiz gerekir. İnsanlara din vaaz etmek yerine yaşantınla örnek ol sahabenin yaptığı gibi!

Ufak bir yoklamayla kendini belli etmeye başladın. Sen beni tanımadan hakkımda hükümler vermişsin.
"Ey inananlar! Zannın çoğundan sakının..." (Hucurat/12.ayet)

İnsanlara din vaaz etmek, tebliğdir. Resulullah'ın(sav)'in asli görevidir(Maide/67.ayet), sonra da Ashab-ı Kiram ve sonrakiler ve şimdi de biz ve kıyamete kadar müslümanlar tarafından devam edecektir.
"Sizden, iyiye çağıran, doğruluğu emreden ve fenalıktan meneden bir cemaat olsun. İşte başarıya erişenler yalnız onlardır." (Al-i İmran / 104.ayet)
Taifetul Mansura.

Âh GALİP TEKİN bey, nerede o eski rahmaniyet yüklü konularınız...

Ufak bir yoklamayla kendini belli etmeye başladın. Sen beni tanımadan hakkımda hükümler vermişsin.
"Ey inananlar! Zannın çoğundan sakının..." (Hucurat/12.ayet)

m1m2m3 alıntısını yaptığım bu tipin sana zan ile ilgili ayeti paylaşıp kendisinin zandan sakınmayan ve hakkında bilgisi olmayan bir insana iftira atmaktan çekinmeyen bir yalancı olduğunu anlatmak için araya girdim ..
Bu tipki beni Müslümanlara karşı yahudi ve hristiyanları savunmakla suçlamış bunu ispat et dediğim de ise dut yemiş bülbüle dönmüştü .. Dahası attığı iftira için özür dilemesini istediğim de ben öyle düşünüyorum diye iftirasında devam etmişti ..
Bakıyorum burada da sana zan ile benim hakkımda hüküm verme demiş ..
Komik acınası derecede komik ..

Geri