Hahaha demokrasi öğretene bak!

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
"54 senatör, ABD Başkanı joe Biden ‘a gönderdikleri mektupta Türkiye’ye sert eleştirilerde bulunmuştu.

TÜRKİYE POLİTİKASINA YÖNELİK TAVSİYE VERDİLER
ABD Temsilciler Meclisi’nde de Demorkat ve Cumhuriyetçi partilerden 170 vekil tarafından 26 Şubat tarihinde kaleme alınan ve bugün kamuoyuna duyurulan mektupta da, ABD Başkanı Joe Biden‘ın Türkiye politikasına ilişkin tavsiyeler yer aldı.

NATO müttefiki Türkiye'nin, ABD'nin uzun süredir ortağı olduğuna vurgu yapılan mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminin ABD ile 'ilişkileri gerdiği' ifade edildi.

''DEMOKRATİK GERİLEME ENDİŞE KAYNAĞI''
Mektupta, "İkili ilişkilerimizde stratejik konular haklı olarak büyük ilgi gördü, fakat Türkiye'de meydana gelen ağır insan hakları ihlalleri ve demokratik gerileme de önemli endişe kaynağı" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de 'yargının zayıflatıldığı' ve ifade ve basın özgürlüğünün 'törpülendiği' belirtilen mektupta, 'muhalefetin baskı altında tutulduğu' kaydedildi.

Öte yandan mektubun imzacıları arasında, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Dışişleri Komisyonu Başkanı Greg Meeks ve komisyonun üst düzey Cumhuriyetçi mensubu Mike McCaul da yer aldı.

S-400 GERGİNLİĞİ HALA GÜNDEMDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada Ankara ile Washington'un ortak çıkarlarının, farklılıklarından daha ağır bastığını ve Türkiye'nin ABD ile daha iyi bir iş birliği istediğini söylemişti.

Ankara ile Washington arasındaki gerilimin ana başlıkları arasında ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) verdiği destek ve Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımı yer alıyor."
Bu tüm dünyaya Gözlerine Baka baka siz aptalsınız siz yalaka sınız demekten başka ne demektir? Hadi bakalım buna ne diyeceksiniz Özgür düşünen yansız düşünen zeki insanlar Hadi bakalım bekliyorum....!

Irak sınırında " Ölüm Yolu" denilen yerin hikayesini kaç kişi biliyor?

aklıma haydar aliyev'in suret hüseynov için çok silahı var dediği röportaj geldi.

7:16 çok mu silahı var?

sevgili kamil, çok silahı olanın çok demokrasisi oluyor.

Saddam ve ordusunun korkunç yüzü...
Hangi arğümana dayanarak bunu dedin bilemem ama o saldırıda anlaşma sonucu Yemenden çekilen 12000 civarındaki Irak askerinin Amerikan bombardımanında öldürülmesinden bahsediyorum.. Onun için o yola ölüm yolu denilmiştir. Bir o olay sonucu Batı medyasında Amerikan servisince verilen tek resim sivil Bir araçta ölen bir kişinin resmidir bir olay Saddam'ın üzerine yıkılmıştır. Kimse geri çekilen askerlerin öldürüldüğünü haber etmemiştir işte Bu demokrasi ya onlar da bize demokrasi dersi veriyor..

Hangi arğümana dayanarak bunu dedin bilemem ama o saldırıda anlaşma sonucu Yemenden çekilen 12000 civarındaki Irak askerinin Amerikan bombardımanında öldürülmesinden bahsediyorum.. Onun için o yola ölüm yolu denilmiştir. Bir o olay sonucu Batı medyasında Amerikan servisince verilen tek resim sivil Bir araçta ölen bir kişinin resmidir bir olay Saddam'ın üzerine yıkılmıştır. Kimse geri çekilen askerlerin öldürüldüğünü haber etmemiştir işte Bu demokrasi ya onlar da bize demokrasi dersi veriyor..
Bu olay bize açık ve net bir şekilde göstermiştir ki Medya özellikle Batı medyası algı operasyonları çok iyi yürütüyor hatta bunun en açık delili tersin bunun Saddam ordusunu yaptığını söylemek nereden baktığına bağlıdır.

Körfez Savaşı sırasında Saddam'ın ordusu geri çekilme süsü verip saldırdı diye hatırlıyorum ve o dönem Kuveyt'te yaşananlar bile televizyondan sansürsüz, canlı veriliyordu yani kimsenin Saddam'ın üzerine bir şey yıktığı yoktu, her şey ortadaydı. Irak ordusu da kayıplar verdi fakat korkunç katliamlar da yaptılar, bu inkar edilemez bir gerçekti.
Uzun zaman oldu fakat 'ölüm yolu' denilme sebebi Saddam'ın kurduğu pusu yüzünden diye aklımda kalmış, emin de olamıyorum.

Son düzenleme:
İşte mukayeseli tarih-gözlem tek bir kaynağa bakarak değerlendirme yapmayı ret eder. Bahsettiğim medya tuzağı en kötü olayları masumların katledilmesi olarak lanse ediyor ve bilgiyi öyle sunuyor. Peki o halde Bu mantıkla gidersek çok değil 50 yıl içinde tüm Ermeni diasporasının söylediği katliamı da bizim yaptığımızı kabul ederiz değil mi Hani bunu modernlik sayarız. Hz internet var ya Elimizin altında lütfen bir ölüm yoluna bir bakalım. Mümkünse de Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinin yayınlarına değil. Benim verdiğim bilgi meclis arşivlerinde yer alan bilgiler doğrultusunda açıklama yapan bir milletvekilinin açıklaması. Ve Bu açıklamadan sonra kimse o milletvekili hakkında yalan söylüyor diyerek bir suçlamada bulunmamıştır bilginize....

Bir arkadaşım demiş ki çok silah olan demokrasi sahip oluyor değil mi Doğrudur Sana tamamen katılıyorum bak Amerika'ya dünyanın silah konusunda Tekel sahibi olmuş ve tüm dünyaya yaptığı katliamlara rağmen insan hakları dersi veriyor demek ki öyle olmalı Değil mi?

Geri