Hadsiz Sorulara Uygun Şekilde Cevap Vermenin 5 Yolu

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Taze Bilgi
Zaman zaman hepimiz kişisel alanımıza saygı duymayıp, özel hayatımız hakkında soru soran insanlarla karşılaşmışızdır. Bu durumun birçok sebebi olabilir. Ancak araştırmalara göre genellikle bu tip soruları soran kişiler size karşı düşmanlık beslerler ve sizi köşeye sıkıştırmak isterler. Bazen insanlar, sorduklarının sizi rahatsız edebileceğinin farkına varmazlar. Bu yüzden sormaya devam ederler. Rahatsız edici sorulardan sıyrılmak ve bir daha bu tip hadsiz sorulara maruz kalmamak için size bazı önerilerimiz var. İşte sorulmasını istemediğiniz soruları bir daha asla duymayacağınızdan emin olmanın 5 yolu.

1. Cevabınızı paralel bir soruya çevirin​

hadsiz sorulara
Bright Side
Medeni durumunuz veya genel olarak kişisel yaşamınız hakkındaki sorular sadece müdahaleci değil, aynı zamanda aşağılayıcıdır. Savunmaya geçip pasif-agresif bir konuşma başlatmak yerine, paralel bir soru sorabilirsiniz. Paralel bir soru dikkatleri onlara çeker ve hayatlarının düşündükleri kadar mükemmel olmadığını fark edebilirler. Örneğin size “Neden hala evli değilsin?” diyen birine “Sen neden hala evlisin?” diyerek cevap verebilirsiniz.

2. Kaba biri gibi görünseniz bile açık sözlü olmakta fayda var​

hadsiz sorulara
Bright Side
Çok net bir tonda cevap vermek bazı insanlar tarafından kabalık olarak algılanabilir. Ancak bu gerçek duygularınızı göstermenin bir yoludur. Yani, diğer kişinin çizgiyi aştığını düşünüyorsanız, onlara bunun onları ilgilendirmediğini söyleyebilirsiniz. Bu şekilde, muhtemelen gelecekte asla kişisel soru sormamayı öğreneceklerdir.

3. Neden bu bilgiye sahip olmaları gerektiğini sorun​

hadsiz
Bright Side
Kişisel meselelerinizi merak eden ve size sorular soran kişilere neden bunu bilmek istediklerini sorun. Neden sizin hakkınızda belirli bir şeyi bilmek istediklerini sormak, gerçek niyetlerini ortaya çıkarır.

4. Soruyu çerçeveleyin​

had-4.jpeg
Bright Side
Bu tavır garip bir sorudan sıyrılarak rahat bir tartışma alanına geçmek için bir “ köprü ” yaratır. Temelde iletişimi, hakkında konuşmakta sorun yaşamadığınız bir noktaya yönlendirirsiniz. Bu şekilde kendi düşüncelerinizi tüm açıklığıyla söyleyebilirsiniz. Öte yandan duygularınız hakkında başkalarıyla konuşmaya hazır değilseniz de bu yöntemi seçebilirsin. Çünkü bu şekilde, sohbeti başka bir konuya yönlendirebilirsiniz.

5. Diğer kişiyi şaka yoluyla biraz utandırın​

had-5.jpeg

Dürüst olalım, başkalarının işine burnunu sokmak isteyenler biraz utanmayı hak ediyor. Bu bir aşağılama ya da hakaret olmamalı elbette. Ancak karşınızdaki kişiye sorduğu sorunun onun haddine olmadığını da şaka yoluyla belirtebilirsiniz. Basitçe şu şekilde cevap verebilirsiniz: “Çok merak ediyorsun, değil mi?” ve ardından uzaklaşırsınız.. Bunu yaparak, konuşmanın daha ileri gitmesini engeller ve olası tatsızlıklardan kaçınırsınız.

İnsanların özel yaşamı ya da görüntüsü hakkında yorum yapmak ya da sorular sormak hiç kimsenin haddi değildir ancak kişi anlatmak ya da paylaşmak isterse belki o zaman görüş bildirilebilir.

Hadsiz soru soran ya da cümle kuran insanlara uygun bir dil ile sınırlarını bildirmezseniz devamı gelecektir.

Genelde yanlış cevap veririrm. belki sormaya bıkarlar umuduyla.

Ben sakin sakin cevap veririm, karşı taraf daha da sinirlenir.

ben insan evladıyım uzun uzun anlatırım; kimseyi yormam yıpratmam laf lafı açar zaman akıp gider.
çay da varsa şahane.

hadli hadsiz hicbir soruya cevap vermem, uygun görmem.

Kim soruyor bu soruyu? Ailemden biri, sevdigim kisiler mi? Iyi niyetle ve gercekten beni dusunerek sorulmus seylerse, anlatirim durumu.

Zaten yakinim olmayan insan da bunu niye merak etsin.

Valla Shini hanım.. sevdiklerimizde bazen hadsizleşebiliyor.. öyle olunca ben daha doğal cevap verebiliyorum tabi..

IMG_20210616_235306.jpg
gibi...

İçimden gelirse iyi konuşurum skj normalde öyle konuşmuyorum...

İstanbulda malahallenin zeki müreni derler bana...

amatör sesler diye güzide bir konumuz var haberin olsun : p

yazlık adana kışlık istanbullu musun? ben seni hiç tanımıyorum ya bağlantı kuramadım.

Kimsenin üzerine vazife olmayan sorulara cevap vermeyi tercih etmiyorum genelde ya da canım istedi öyleeeeeeeee der geçerim :)

Memelerin silikon mu ya? diye terbiyesiz bir soru gelirse, bilin ki kibrit kutusu büyüklüğündeki peynir tadında memeleri olan kıskanç bir karı tarafından sorulmuştur. Tabii kendinde olmayınca hemen silikon mu? filan.

Her yerim doğal şekerim, ama sen yaptırsan ii olr... demeliyizdir.

Kusursuzluk başa bela işte nabarsın.

Sosyal biri değilim.
Insanların içine karisinca da kimse soru sormuyor.

Geri