Hadisler

Konu sahibi son olarak 1735 gün önce görüldü
“De ki; size sâde bir tek öğüt vereceğim: Allah için ikişer ikişer, birer birer kalkıp (huzurunda) durun, sonra iyi düşünün!”

{Sebe’, 34 / 46}

Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrası için çalışandır. Âciz kişi de, nefsini duygularına tâbi kılan ve Allah’tan dileklerde bulunup duran (bunu yeterli gören) dır”

(Tirmizî, Kıyâmet 25)

Ölümsüz ve daima diri olan Allah’a güvenip sığın

{Furkân, 25 / 58}

Allah’ım! Sana teslim oldum, ben sana inandım, sana dayandım. Yüzümü gönlümü sana çevirdim, senin yardımınla düşmanlara karşı mücâdele ettim.

Allah’ım! Beni saptırmandan yine sana, senin büyüklüğüne sığınırım, -ki senden başka ilah yoktur-. Ölmeyecek diri yalnız sensin. Cinler ve insanlar ise, hep ölümlüdürler!”

(Müslim, Zikir 67

Her canlı, ölümü tadar. Bir deneme olarak sizi hayırla da, şerle de imtihan ederiz. Ve siz, ancak bize döndürüleceksiniz.”

(Enbiyâ, 35)

Duaların sonunda söylenen Âmin! mü'min kullarının dili üzerinde Âlemlerin Rabbinin mührüdür.

Hadis-i Şerif - Camiü's Sağir

"Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim."

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Cennet ve cehennem gözlerimin önüne serilip bana gösterildi. Hayır ve şer açısından bugün gibisini görmedim. Eğer sizler benim bildiklerimi bilseydiniz, az güler çok ağlardınız.”

(Müslim, Fezâil 134)

"Beş vakit namaz, birinizin kapısı önünde akan ve içinde her gün beş kere yıkandığı suyu bol bir nehir gibidir."

(Müslim, "Mesâcid", 284)

"Bir hastayı ziyaret ettiğinde, ondan senin için dua etmesini iste. Zira onun duası, meleklerin duası gibidir."

(İbn Mâce, "Cenâiz", 1)

"Bir kulun Allah'ın rızasını gözeterek öfkesini yenmesinden, Allah katında sevabı daha büyük bir davranış yoktur."

(İbn Mâce, "Zühd",18)

"Bir mü'minin öldürülmesi, Allah katında dünyanın yok olmasından daha büyük (bir günah)tır."

(Nesâî, "Tahrîm", 2)

"Bir müslümanın, din kardeşini üç gün üç geceden fazla terkedip küs durması helâl değildir: İki müslüman karşılaşırlar biri bir tarafa öteki öbür tarafa döner. Halbuki o ikisinin en iyisi önce selâm verendir."

(Buhârî, "Edeb", 62;Müslim, "Birr", 23, 25, 26)

"Bir topluluk Allah'ı zikretmek üzere bir araya gelirse melekler onların etrafını sarar; Allah'ın rahmeti onları kaplar; üzerlerine sekînet iner ve Allah Teâlâ onları yanında bulunanlara över. "

(Müslim, "Zikir", 39, 38)

"Bir kul günaha girerim korkusuyla, yapılması sakıncalı olmayan bazı şeylerden bile uzak durmadıkça, müttakîler derecesine çıkamaz. "

(Tirmizî, "Kıyâmet", 19)

"...Güzel söz sadakadır..."

(Buhârî, "Edeb", 34)

"…Allah'a inandım de, sonra da dosdoğru ol!"

(Müslim, "İman", 162)

"…Her Müslümanın bir başka Müslümana kanı, malı ve ırzı (şeref ve namusu) haramdır."

(Müslim, "Birr ve sıla", 32)

"Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve görevi sağlam ve iyi yapmasından hoşnut olur."

(Taberânî)

"Allah, yedi sınıf insanı hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde (arşının) gölgesinde gölgelendirecektir.

Buharî,

Geri