Hadisler

Konu sahibi son olarak 1726 gün önce görüldü
"Ey Allahım! Ey Rabbimiz! Bize dünyada iyilik,güzellik ve nimet ver, ahirette de iyilik, güzellik ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru.”

(Buhârî, "De’avat", 55)

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed
(Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
Ümmetim, 73 fırkaya ayrılacaktır.
Bunlardan 72’si, Cehenneme gidecek,
yalnız bir fırka kurtulacaktır.
Cehennemden kurtulacak olan tek fırka,
benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir.

Tirmizi, İbni Mace

"Müslüman, elinden ve dilinden kimsenin zarar görmediği kimsedir!"
Hadis-i şerif

"Allahım! Cehenneme götüren fitneden, Cehennemin azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım.”

(Ebu Dâvûd, “Vitr”, 32)

"Müslüman, dilinden ve elinden müslümanların zarar görmediği kimsedir. Muhâcir ise, Allah'ın yasakladığı şeylerden uzak duran kimsedir. "

(Buhârî, "Îmân", 4–5, "Rikâk", 26; Müslim, "Îmân", 64–65)

"Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir. "

(Tirmizî, "Îmân", 12)

"Müslümanın müslüman üzerindeki beş hakkı vardır. Bunlar; selam almak, hastayı ziyaret etmek, cenazeye iştirak etmek, davete icabet etmek, aksırana yerhamükâllah (Allah sana rahmetiyle sağlık ve afiyet versin.) demektir.

(İbn Mâce, "Cenâiz", 1)

"Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi ne kadar çok isterdim."

(Buhârî, "Cihad", 7 )

"Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: "Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yanyanayız" buyurmuştur.

(Buhârî, "Talâk", 25, "Edeb", 24; Müslim, "Zühd", 42)

"Rabbini zikreden ile zikretmeyen, diri ile ölüye benzer"

(Buhârî, "Deavât", 66)

"Ramazandan sonra oruçların en faziletlisi, Allah'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece kılınan namzdır."

(Müslim, "Sıyâm", 202)

"...İki kişi arasında adâletle hükmetmen sadakadır…"

"...Gelip geçenlere eziyet veren şeyleri yoldan gidermen de sadakadır…"

Buhârî

“Doğru sözlü ve güvenilir tüccar (ahirette) peygamberler, sıddîkler ve şehitlerle beraber bulunacaktır”

(Tirmizî, "Büyû"; 4; İbn Mâce; "Ticârât", 1)

"Mümin, (ona buna) dil uzatan (kınayan), lanetleyen ve çirkin sözler söyleyen kimse değildir"

(Tirmizî, "Birr", 48)

Mümin, bir delikten iki defa sokulmaz. (Mümin, iki defa aynı yanılgıya düşmez) "

(Buhârî, "Edeb", 83; Müslim, "Zühd", 63)

İbni Abbas'tan (r.a.) rivayetle:
Size verdiği nimetlerin çokluğu sebebiyle Allah'ı sevin. Allah uğruna sevgi sebebiyle beni sevin. Ben kendilerini sevdiğim için de Ehl-i Beytimi sevin.

Camiu's-Sagir 139- [1:177, Hadîs No: 224]

"Mümin, ne insanları karalayan, ne lanet eden, ne kaba ve kötü sözlü, ne de hayâsızdır."

(Tirmizî,"Birr",48)

"Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet etmede ve birbirlerine şefkat göstermede tek bir beden gibidir. O bedenin bir organı acı çektiği zaman, bedenin diğer organları da uykusuz kalıp acı çekerler."

( Müslim,"Birr",66)

“Cennete girecek bir kısım insanlar vardır ki, onların kalpleri kuş kalbi gibi (rakîk ve tevekkül üzere)dir.” (Müslim, Cennet 27)

Geri