Hadisler

Konu sahibi son olarak 1725 gün önce görüldü
Sehl İbni Sa’d es-Sâidî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Eğer dünya, Allah katında sivrisineğin kanadı kadar bir değere sahip olsaydı, Allah hiçbir kâfire dünyadan bir yudum su bile içirmezdi.”

Tirmizî, Zühd 13. Ayrıca bk. İbni Mâce, Zühd 3

“Harama bakmak şeytanın oklarından zehirli bir oktur.
Kim benim korkumdan dolayı harama bakmayı terk ederse, onun kalbine tadını çokça hissedeceği bir iman veririm.”

(Taberani, Mu'cemü'l-Kebir, c. 10, s. 173)

“Harama bakmak şeytanın oklarından zehirli bir oktur.
Kim benim korkumdan dolayı harama bakmayı terk ederse, onun kalbine tadını çokça hissedeceği bir iman veririm.”

(Taberani, Mu'cemü'l-Kebir, c. 10, s. 173)

"Allahım, ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın.”

Ebû Ümâme (radıyallâhu anh) anlatıyor:
"Derdi ki: "Ey Allah'ın Resûlü! En ziyade dinlenmeye (ve kabule) mazhar olan dua hangisidir?"
"Gecenin sonunda yapılan dua ile farz namazların ardından yapılan dualardır!" diye cevap verdi."

[Tirmizî, Daavât 80]

"(Din) kardeşinle (gereksiz) tartışmaya girme, onunla (incitici biçimde) şakalaşma ve ona yerine getiremeyeceğin sözü verme."

(Tirmizî, "Birr ve Sıla",58)

"...İşlediğim günahların şerrinden sana sığınırım. Bana lutfettiğin, ni'metlerini i'tirâf ederim, günahımı da i'tirâf ederim.Beni affet çünkü günahları ancak Sen affedersin”

(Buhârî,”Deavât”, 2, 15)

Ey kalbleri çeviren Allahım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!

Tirmizi, Kader 7, (2141)

"Ey Allah’ım! Senin ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum ve kudretine sığınarak senden takdirini istiyorum ve senin sınırsız lütfundan bana ihsan etmeni istiyorum; çünkü sen, her şeye kadirsin, ben bir şeye kadir değilim. Sen bilirsin,
(Buhârî, "De'avât", 48)

Üç şey namazı tamamlar: Abdesti iyi almak,
safları düzgün yapmak, imama uymak.

Ravi: Hz. Zeyd İbni Eslem (r.a.)

'Allah'tan af ve afiyet dileyin!
Çünkü kişiye yakînden
(şeksiz imandan) sonra, afiyetten daha iyi bir şey ve*rilmemiştir.'

(Tirmizî)

“Resûlullah aleyhisselâm buyurdular ki: “Bahtiyar, fitneden kaçınan kimse ile, belâlarla karşılaşınca sabreden kimsedir. Ne mutlu ona!” Ebu Davud, Fiten 2, (4263)

'İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.''

Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16

Hadis-i Şerif : "Allah’a kavuşmayı isteyene, Allah da kavuşmak ister; Allah’a kavuşmayı istemeyene, Allah da kavuşmak istemez." Müslim, “Zikir”, 14-17

"Mü’minin durumu gıbta ve hayranlığa değer. Çünkü her hâli kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece mü’minde vardır: Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur. ”

(Müslim, "Zühd" 64)

“Kulun Rabbine en yakın olduğu hal secde halidir. İşte bu sebeple secdede çok dua etmeye bakın!”

(Müslim, "Salât", 215)

"Herhangi biriniz, ‘Rabbime kaç defa dua ettim de duamı kabul etmedi’, diyerek acele etmedikçe duası kabul edilir.”

(Buhârî, "De'avâ",t 22; Müslim, "Zikir", 90, 91)

.....

Son düzenleme:
"Kim Allah’ın rızasını talep ederek bir mescid inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder.”

(Müslim, “Mesacid”, 24)

Geri