Hadisler ve güvenilirliği

Konu sahibi son olarak 4400 gün önce görüldü
konunun biraz netameli göründüğünün farkındayım lakin saygı çerçevesinde her türlü tartışmanın kişiye katkı sağlayacağına inanarak hadisler hakkında fikirlerinizi sormak istiyorum.

Malumunuz sahih ve sahih olmayan hadisler mevcut. siz hangi kaynaklara başvuruyor, hangi muhaddisleri referans alıyorsunuz? yalan yanlış etrafta dolaşan hadis adı altındaki kaidelerin dine zarar verdiğini düşünüyor musunuz?

kesinlikle zarar veriyor.
cunku bunlarin yanlis yorumlanmasi ayetmis gibi insanlarin bunu algilamasi soz konusu.
ben acikcasi okuduktan sonra anlamini arastiririm zira bir kac kez ayetler ve hadislerin karistirildigini fark ettim. kurani kerimi acip okumak esasen en mantiklisi bir de su var herkes farkli yorum getiriyor.

sonucta inanc allah ve kul arasinda acikcasi belli kaynaklar disindakilerin pek gunevirligi olmadigini dusunuyorum.

Esas olarak üç hadis türü vardır:
Sahih (صحيح‎) hadîs:Ravi ve senet itibariyle kesinlikle şüphesiz gelen hadisler.
Hasen ('حسن) hadîs: Yazılışında kusur bulunan hadisler.
Zayıf (ضعيف) hadîs: Senedinde ve metninde bir illet bulunan hadisler.

Hadis, Kuran'dan sonra ikinci kaynaktır. Kuran'ın tefsirinde hadis başlıca kaynaktır. Hadis, sünnetin yaslandığı kaynaktır. İslam mezheplerinin doğuşunda hadisler farklılıklara yol açan birer fıkıh usulü kaynağı da sayılır.

Hadis İslam'da Kütüb-i sitte denilen temel hadis kitapları:

• İmam Buhari
  • Müslim
  • Ebu Davud
  • Tirmizi
  • Nesai
  • İbn Mace'nin yazdığı kitaplardır.
Buhari ve Müslim'e sahihayn denilir, Sahihleri ile meşhur iki hadis yazarıdır. Diğer dört hadis yazarının kitapları Sünendir. Diğer hadîs kitabı türleri: Cami, Müsned, Mucem, Müstedrek, Mustahrec, Cüz, Tabakat.

Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve sağlam söz söyleyin!” (Ahzab 70)

HADES e güvenilmez. 3 başlı kuçukuçusu olana güvenilir mi? Zaten diger tanrı's da sevmezdi HADES i.​

Doğruyu ve yanlışı ayırt edemeyen bu konulara kafasını yormasın. Çünkü kafası karışır. Mantık dışı olan mutlaka yalandır. Ama mantık yürütmesini bilmeyen bunu nasıl anlayacak?

Geri