Hadise: "Erkeğin maddi gücü yoksa 'neyine güvenip, bana yaklaşıyorsun?' derim."

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ama bu açıklama da çok çiğ değil mi? Tamamen öncelik ve ölçüt para. Maddi gücü yoksa "neyine güvenip bana yaklaşıyorsun" derim demek; maddi gücü varsa hiçbir şey olmasa da olur demekle eşdeğer. Eee bunun adı ne şimdi? Maddiyat önemli elbette ama maddiyatın gücünü vurgulamaktan ziyade maddiyatı tek kıstas görmek çok sığ, sağlıksız, verimsiz, duygudan uzak ve pragmatist bir bakış açısı kanımca.
En doğru yorum

Hadise doğru söylemiş. Paran yoksa, git başkasına takıl.

Hadise hakli diyen erkekler;
FB_IMG_1717544939899.jpg

Sene 2024 ve bu konuda forumcak bir fikir birliği oluşması oldukça sevindirici. Asalet timsali gibi ortalıkta dolanan “seviyorsam gerisi önemli değil”, “kalbi güzel olsun yeterci” tayfanın kökünü kazıdık. Realizm kazanacak. Tşk.
Hey ben varım xd önemli olan kalbiiii

Konu içerisindeki yorumları okuyunca bir şey fark ettim Hadise’nin burada bahsettiği şeyi biz denklik olarak algılıyorsak doğru Hadise haklı.

Ama taraflardan birinin hiçbir maddi gücü yok yahut diğer tarafa göre son derece sınırlı ama yine de “Ben çalışmıyorum herhangi bir kazancımın olup olmadığı önemsiz. Asalak gibi yaşıyorum zengin bir partner bulayım o da gelsin bana baksın.” şeklinde algılanıyorsa bu tamamen yanlış bir sonuç.

Yani parası olmayan erkeği annesi sevsin vs gibi yaklaşımlar hiçbir anlam ifade etmiyor ama denklikse kastedilen, başka bir anlatımla kişinin bekarken yaşadığı hayatı, kişi seviyor, bu hayatı sürdürmek istiyor ve doğal olarak da buna uygun bir partner arıyorsa bu çok doğal ve normal.

Konu içerisindeki yorumları okuyunca bir şey fark ettim Hadise’nin burada bahsettiği şeyi biz denklik olarak algılıyorsak doğru Hadise haklı.

Ama taraflardan birinin hiçbir maddi gücü yok yahut diğer tarafa göre son derece sınırlı ama yine de “Ben çalışmıyorum herhangi bir kazancımın olup olmadığı önemsiz. Asalak gibi yaşıyorum zengin bir partner bulayım o da gelsin bana baksın.” şeklinde algılanıyorsa bu tamamen yanlış bir sonuç.

Yani parası olmayan erkeği annesi sevsin vs gibi yaklaşımlar hiçbir anlam ifade etmiyor ama denklikse kastedilen, başka bir anlatımla kişinin bekarken yaşadığı hayatı, kişi seviyor, bu hayatı sürdürmek istiyor ve doğal olarak da buna uygun bir partner arıyorsa bu çok doğal ve normal.
Etrafımızda bu tarz örneklere çok fazla şahit oluyoruz ve şayet erkeğin maddi gücü, eğitim durumu v.s kadına denk değilse erkek bir şekilde bu durumu kompleks yapmaya başlıyor çünkü kadının maddi anlamda her şeye ulaşabilir olması, erkeğin de geride kalması bir süre sonra erkeği para yiyici bir konuma itiyor.

Her konuda olduğu gibi sağlıklı ilişkilerin temelinde de iki tarafın denkliği, uyumu çok önemlidir. Bu bakış açısı kimseyi maddiyatçı yapmaz ancak kadının eline bakan erkek profili her zaman itici bir görüntüdür.

Etrafımızda bu tarz örneklere çok fazla şahit oluyoruz ve şayet erkeğin maddi gücü, eğitim durumu v.s kadına denk değilse erkek bir şekilde bu durumu kompleks yapmaya başlıyor çünkü kadının maddi anlamda her şeye ulaşabilir olması, erkeğin de geride kalması bir süre sonra erkeği para yiyici bir konuma itiyor.

Her konuda olduğu gibi sağlıklı ilişkilerin temelinde de iki tarafın denkliği, uyumu çok önemlidir. Bu bakış açısı kimseyi maddiyatçı yapmaz ancak gerçek yaşamda kadının eline bakan erkek profili her zaman itici bir görüntüdür.
Değerlendirmene genel olarak katılıyorum fakat senden ayrıldığım nokta sadece şu; Ben bu durumu erkek kadın diye ikili bir ayrılma tabi tutmuyorum.

Partnerlerden herhangi biri için yaptığın değerlendirmenin geçerli olduğunu düşünüyorum çünkü nitekim erkek zengin kadın çalışmıyor olsa dahi ; erkeğin eline bakan bir kadının asla özgür olamayacağına inanıyorum özgürlüğün yolu ekonomik bağımsızlıktan geçer.

Bu ekonomik bağımsızlık da partnerler açısından denklik ile “daha” mümkün olabilir.

Diyelim ki erkek daha fazla para kazanıyor kadın kazanıyor ama erkekten çok daha az para kazanıyor bu durumda da kadın özgür olamayacak ki erkeğin ona sunmuş olduğu imkanlardan “lüksten” vazgeçme iradesini taşıyabilmemesi bir hayli zor olacak nitekim. Evet 3+1 daireye tek başına çıkabilecek ekonomik gücü olacak ama oturduğu villayı terk edebilmek iradesini ne kadar gösterebilecek muamma.

Değerlendirmene genel olarak katılıyorum fakat senden ayrıldığım nokta sadece şu; Ben bu durumu erkek kadın diye ikili bir ayrılma tabi tutmuyorum.

Partnerlerden herhangi biri için yaptığın değerlendirmenin geçerli olduğunu düşünüyorum çünkü nitekim erkek zengin kadın çalışmıyor olsa dahi ; erkeğin eline bakan bir kadının asla özgür olamayacağına inanıyorum özgürlüğün yolu ekonomik bağımsızlıktan geçer.

Bu ekonomik bağımsızlık da partnerler açısından denklik ile “daha” mümkün olabilir.

Diyelim ki erkek daha fazla para kazanıyor kadın kazanıyor ama erkekten çok daha az para kazanıyor bu durumda da kadın özgür olamayacak ki erkeğin ona sunmuş olduğu imkanlardan “lüksten” vazgeçme iradesini taşıyabilmemesi bir hayli zor olacak nitekim. Evet 3+1 daireye tek başına çıkabilecek ekonomik gücü olacak ama oturduğu villayı terk edebilmek iradesini ne kadar gösterebilecek muamma.
Elbette ve kadının maddi olarak erkeğe denk olmadığı durumda da söylediklerim kadın için geçerli olacaktır.
Denklik varsa sorun yok ya da az bir fark aşılabilir ancak uçurum varsa o ilişki eninde sonunda tıkanacaktır.

Hayatımda bu kadın kadar vizyonsuz, itici bi tip pek görmedim. Cümlenin sosyolojik bazda geçerliliğinde haklılık olabilir fakat şöhrete ve paraya doymuş,sözde Avrupa görmüş bi kadin olarak, erkekleri damızlık bir canli gibi gören ortadogulu kadınlardan hallice böyle bir açıklama yapman nereden baksan fecaat. Abi hiç mi hayata dair felsefi bi sorgulaman olmadı, hiç mi derinlere dalmadin tamam sana, sana denk olmayan,fakir deli filozof birini koluna tak diyen yok fakat kenar mahalledeki dilberin islak hayallerinden de bi tık öteye git ya.
Cinsiyet gözetmeksizin paranın önemini vurgularsin ok fakat yaşama amacına yönelik, samimi bi arayışın hiç mi olmaz? Millet şöhretten sıkılıp aya çıkıyor, ne bileyim titanik enkazını keşfe giderken öluyor falan bu hala "erkek adam dediğin"den hallice varoş varoş tespitler peşinde. Kafayı erkek ve adam tanımlaması ile bozmuş kadın iticiliği kadar az şey var bu dünyada.
Tanim: Özgürlük adı altında onuncu yıl marşını okurken külot giyebilen bi kara cahil tespiti

Aynı yaşta veya yaşınıza yakın kişilerle tamamen kafa olarak eğlenceli bir ilişki yaşamaktan sıkıldıysanız " ihihi beni çok güldürüyor ya " sizi doyurmuyorsa 55+ tekstilci istemeniz normal.Huzur bulacaksınız başarılar.

Geri