Hadi bunu da açıklayın ateistler

A
  • Kullanıcı Aggressive
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Beyler her şeyde sizi rahatsız ediyorlar biliyorum ama sevabına bunu da açıklar mısınız?

304823_410851802304540_1103277872_n.jpg

Ateist olmadığımdan dolayı açıklamayacağım. :T:

Sadece oran orantı bilgimizi konuşturmamız yeter. :p

Sanırım haftalarca uğraşmıştım cevabını bulmak için, internette zaten açıklanmış, hevesim kaçtı. :/

Burada yorumlarda açıklamaya çalışmışlar. Benim üstün geometri bilgim açıklamaya yetmez işte, beceremem. : ((

Saatlerdir şekle bakıyorum.
Bir kere her bir parçayı tek tek düşündüğümüz zaman , koyuş şeklini değiştirdiğimizde o boşluğun oluşması normal.
ama asıl açıklamam bu değil. Bu göz yanılması Kırmızı üçgenlere baktığınız zaman boyalı kutu sayısı eşit ama ikisi aynı şekil değiller. 2. üçgende kırmızı ve yeşil olan yerin çizgisine baktığın zaman (bir de yukarıya bak) direk eğimsel bir çizgi olmadığını görüyoruz.

Ateist değilim ama kendimce bi açıklama yaptım kabul olmaz mı :(

Saatlerdir şekle bakıyorum.
Bir kere her bir parçayı tek tek düşündüğümüz zaman , koyuş şeklini değiştirdiğimizde o boşluğun oluşması normal.
ama asıl açıklamam bu değil. Bu göz yanılması Kırmızı üçgenlere baktığınız zaman boyalı kutu sayısı eşit ama ikisi aynı şekil değiller. 2. üçgende kırmızı ve yeşil olan yerin çizgisine baktığın zaman (bir de yukarıya bak) direk eğimsel bir çizgi olmadığını görüyoruz.

Ateist değilim ama kendimce bi açıklama yaptım kabul olmaz mı :(

Bunu açıklayamazsanız ateist olacağım artık yeter :(

Bunu açıklayamazsanız ateist olacağım artık yeter :(

olm göz yanılması dedik ya :D
elianın linke baktım da bir
yahu pisagor ölmüş gitmiş. hesaplamanın anlamı yok geçelim

:zuha::zuha:

edit: bak kız hesaplamış kırık doğru çıkıyormuş ben de eğimsel şekil yok demiştim ben kazandım hadi imana gel :p

ücgenler bir kere uymuyor olcumleri ucgen olabilmesi için kenarlar eşit olmalıdır fakat eşit olmadıgı için bu boşluk olusuyor dikkatlı sayarsanız kareleri ortada gorebılırsınız

Aggressive , ilk üçgenin sol alt köşesini orijin kabul ederek doğru denklemi yaz. Sonra da kırmızı üçgenin üst köşesini yani (3,8) noktasını denkleme yaz, sağlamıyor sanki.
Benim netteki çözümlerden anladığım bu. :/

Edit: Sağ alt yazmışım ya, sol alt olacak o. Yön duygum sapıttı. :/

olm göz yanılması dedik ya :D
elianın linke baktım da bir
yahu pisagor ölmüş gitmiş. hesaplamanın anlamı yok geçelim

:zuha::zuha:

edit: bak kız hesaplamış kırık doğru çıkıyormuş ben de eğimsel şekil yok demiştim ben kazandım hadi imana gel :p

aynen göz yanılması ucgenler uyduruk baktıgında anlasılıyor.

Geri