Haber sitelerindeki ciplak kadin haberleri

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hurriyet, milliyet vb haber sitelerini actigimda, frikik verdi, filanca yeri acildi, Kardishian poposu,cinselligin doruklari,gibi mansetler goze carpiyor, Turk haberciliginde bi skinti mi var, yoksa bilincli mi yapiliyor bilmiyorum. Beden ticaretinin baska turlusu yapiliyor sanki, ornek veriyorum unlu bir kadin tutuklaniyor, en seksi fotografi hangisiyle o an onu koyuyorlar. Ben burdayim beni okumalisin diyor baska bir deyisle. Haberin icerigi ile fotograf birbirinden alakasizdir. Hayir cok umrumda degil aslinda fakat isyerinde ciddi bi haber sitesi diye actigin yerden popo bacak resimleri cikinca insan mahcup oluyor.

Keşke sadece çıplak bir resim ile kalsa. Bir de haberin altına ilgili ünlü kişinin fotogaleri linkini ekliyorlar yetmezmiş gibi. Yada bu bir kenara dursun, haber başlıklarını da bu kapsama alabiliriz. Söz gelimi "flaş" yada"şok" kelimesi içeren bir haberi tıklıyorsunuz ve karşılığında anlamsız ve içeriği boş bir haberle karşılaşıyorsunuz. Buna ekleyebileceğimiz başka bir farklı kategori de fotogaleri şeklinde yapılan haberler. Örneğin A kişisinin birkaç söylemini okumanız için fotogaleri şeklinde haber yapılıyor ve sizin o sözlere ulaşabilmeniz için 10-20 anlamsız resim tıklamanız gerekiyor gibi...

Maalesef buna "tıklama haberciliği" deniyor ve gaye de adı gibi daha fazla tıklanmak. Bu tür sitelerden mümkün olduğu kadar uzak durmak en iyisi. Zira amaç başlık ile okuyucuyu saf yerine koyup, zamanını çalmak ve daha fazla maddi kazanç sağlamak. Tabi okuyucu da ne bilsin, tıklıyor ister istemez ve hepimiz bu saçmalığa düşüyoruz. Tık haberciliği medyada son zamanlarda özellikle sergilenen bir davranış haline döndü.

Ve çıplak kadın resimlerine dair şunu da eklemek gerekiyorki amaç sadece ilgi çekmek olduğundan ve Türkiye'de de cinsellik üzerinden ilgi çekmek daha kolay olduğundan, ülkecek cinsel açlık çektiğimiz için bu da işe yarıyor.

Önceleri ilgi çekmek amacıyla yapıldığını düşünürdüm. Sonra yazılı ve görsel basında, reklamlarda, dizilerde, filmlerde, afişlerde yani ticaretin parekendeleştiği her yerde kadının bedeni öne sürüldüğünü farkettim. KAfamı kaldırıp baktığım her yerde çıplak bir kadın görüyorum nerdeyse. Bu kadını metalaştırma hareketi 20 yüzyılın 3 üncü çeyreğinden itibaren çok büyük hız kazanıp ciddi boyutlara ulaşmış durumda. İnsan fark ediyorki aslında içeriğe ilgi çekebilmek için yapılan basit bir konu değil. Aslında haber sitelerinde dahada vahim durum, taciz haberlerinde yapılan ırkçılık.

Geleneksel toplumlarda kadının yeri ayrı bir noktadadır. Ve kadın toplumu şekillendiren en önemli unsurdur. Çünkü hem anne hem eş olarak erkek egomanyasındaki toplumda kutsallaştırılmış bir konumda olmak toplumun genel ahlak ve duyarlılık seviyesini dengelemektedir. Bu yüzden geleneksel toplumlarda kadının metalaştırılması ve bu metalaştırmanın normal olarak topluma dayatılması toplumdaki değerlerin kaybına yol açmaktadır. Kadının sahip olduğu konumu düşürmek erkek egomanyasını kadının dengeleyici kontrolünden çıkarıp özgür bırakmak, toplumsal zayıflama ve duyarsızlaştırılmanın en büyük eseridir.

Bende artık görmekten bıktım yok bu frikik verdi yok şu şöyle erkeklerden hoşlanıyormuş..İlgi çekmek için neler neler yapıyorlar.Habercilik bu mu ? Üstte Acı Haber 4 Şehit! yazıyor altta kardashian frikik verdi haberi oluyor. (mesela) Cinsellikle siteye insan mı çekilir ?

Mesela milliyete girin şimdi kaslı bir sporcu var (sanırım halterci vs gibi birşey) kadın spiker röportaj yaparken hayran kalıyor kesip duruyor adamı, bu haberi o sitede 1-2 yıldır her ay mutlaka görüyorum.

13082672_1318294171531076_6854896210219019935_n.jpg

Geri