Güzellik Nedir?

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Güzellik nedir ve bir şeyin güzel olduğuna nasıl karar veriyoruz?​

This_ugly_and_beautiful_world_by_elfgrlshizuka.jpg

Yok çakma sarışınları anlıyorum onları hiç sevmem. :)

Bilmiyorum ya ben kadınlar üzerinden yorum yaptım.

Genel anlamda güzeli duyu organlarımız belirler diye düşünüyorum.

Tatmak ,görmek dokunup hissetmek, duymak bunlar güzeli bulmamızda en temel faktörlerdir.

Ayrıca sarışın kadınları çok seviyorum bunu da yine yeri gelmişken belirtmek isterim. Teşekkürler :)

CASPER_VIA_M1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

''Biz romantik olduktan sonra dağlar guzellesti.'' diyor Delacroix.

Var olana bakmak ile ondaki güzelliği görmenin ve belli bir sanat algısı geliştirdikten sonraki fark edişlerin önemine dikkat çekiyor.
Sujeden Estetik Sujeye, objeden Estetik Objeye dönüşüm için aradaki bağın alımlama ile kurulabilmesi lazım ki güzellik hissedilebilsin.

Bakış açısına göre değişken manası olan bir kavramdır güzellik.

Bize göre, Kirden, Pastan, Çirkeften arınmış temiz bir Kalbin, dışa yansıması halidir. Bu haldeki her suret GÜZELDİR.

İyi olan guzeldir. Misal Anna Hanım..

Güzellik görecelidir.
Örneğin; Tanrılar çıldırmış olmalı filminde Nixau, Sandra Prinsloo ( Kate thampson ) u çıplak gördüğünde içinden, ne kadar zavallı, çok kilolu ( Buşmanlar 1,20 boyunda ve ortalama 40 kilo civarındadırlar.) çok çirkin olarak iç geçirir. İyi niyetli olduğu için ona acır ve elini kadının çıplak göğsüne koyup onu selamlamaya çalışır.
Bence görecelidir...

Görüntüde ki güzellik kişiliği barındırmaz ve sadece görüntü olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel algısını yaratan alınan haz duygusudur fakat her güzel görünen aynı zamanda doğru mudur? Sürekli değişen güzellik algısına baktığımız zaman, daha önceden beğenilen bir şeyin bugün kabul görmüyor olduğunu görürüz ki bu da güzelliğin tam bir tanımını yapmayı imkansız kılmaktadır.

Kalp güzelse insan da güzeldir, kalbi güzelleştiren de güzel ahlaktır. İnsanın kişiliğiyle, hayata karşı duruşuyla karşısındakini idrak etmesidir.

müstakbel güzel sevgilim
şu an ne yapıyor acaba

Aklima Ali Lidar'in Alengerli Şiirinden mizralar geldi;

...Ben seni severim belki de Rabbim buna hazir degil
Herseyin güzelini sever o ideal birliktelikler ister
Seninle benim yan yana oturacagimiz cekyata
Ne ilahi adelet sigar ne de diyalektik
Icime cöreklenmis sig bir sigir var benim...

Sonucta kendimiz belirliyoruz güzeli cirkini.Güzellik her zaman ideal mi?
3 saniye gibi kisa bir sürede..

Bir ara insanlara altın orana sahipseniz güzel-yakışıklı yoksa çirkinsiniz dayatması da yapmışlardı. Bu arada "90 60 90" ölçülerini de Aristo'nun bulmuş olduğunu yakın zamanda öğrendim.

"Matematikçilere göre yüz güzelliği, gözlerin dudaklar ve kulaklara olan uzaklığı ile doğrudan bağlantılı." Alıntı

Estetik cerrahi sektörü de bu sayede gerçek amacının dışına çıkıp her geçen gün büyüyor.

Son düzenleme:
Baktığımızda olumlu duygu ya da düşünce oluşturuyorsa güzeldir.. Yani güzelliğin benden ötürü diyebiliriz karşıdakine

Güzellik görecelidir.

Geri