Güzelliğiniz için tarçın kullanın

Konu sahibi son olarak 3688 gün önce görüldü
Tarçın son yıllarda özellikle cilt bakımı konusunda oldukça tercih edilir bir hale geldi. Cilt lekelerini ortadan kaldıran, akneleri tedavi edici özellikteki tarçının cilt sağlığınız için pek çok faydası bulunuyor.
Tarçının cilt için faydaları
– Ciltten ölü derinin atılmasını sağlıyor
– Düzenli kullanıldığında ciltteki sivilcelerin kısa sürede yok olmasını sağlıyor.
– Cildi nemlendirerek ferahlamasına yardımcı oluyor.
Kuru ciltlere özel tarçın maskesi
Özellikle sonbahar-kış mevsiminde kuruyan ciltlerden şikayet edenlerin yardımına da yine tarçın kürü koşuyor. 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı limon ile hazırlayacağınız kürü maske olarak cildinize uygulayarak parlak, canlı ve sağlıklı bir cilde kavuşmanız mümkün.
Dolgun dudaklara kavuşmak için tarçın
Herhangi bir plastik işlem uygulamadan daha dolgun dudaklara sahip olmak istiyorsanız da yine tarçından yardım alabilirsiniz. Hiçbir işlem uygulanmamış dudaklarınıza önce vazelin sürün ve ardından üzerine toz tarçın sürerek birkaç dakika bekleyin. Dudaklarınızda hafif karıncalanmalar hissettikten sonra bir kat daha vazelin sürün ve ardından dolgun dudaklarınıza merhaba deyin.

bal, şeker ve tarçını karıştırıp dudaklarınıza peeling yapabilirsiniz. tarçın dolgunluk verirken şeker ölü hücreleri atmaya yardımcı olur, bal da nemlendirir.
tarçın yerine kahve kullanarak da yüzünüzdeki siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.
bu da size böyle bir kıyağım olsun hadi xd

Tarcin yuz lekeleri (pigment esitsizligi) de gideriyor diye biliyorum.

Deneyeyim diyeceğim ama cilt lekem olunca denerim. Şuanlık cildimi seviyoruM :)

malzemeler :

1 yemek kaşığı süzme bal
1 yemek kaşığı tarçın

Hazırlanışı ve uygulaması:

Malzemeleri cam bir kâsede karıştırın.
Macun haline geldikten sonra sivilce yada leke olan bölgelerinize sürün.
2 saat bekleyip ılık su ile durulayın.
Havluyla kurulayın

hemen hergün vakit buldukca uygulayin. leke ve sivilcelerin azalacagini göreceksiniz. şiddetle tavsiye ederim :)

Nemlendirici ve her akşam su sabun yetiyor çok şükür.

israf ediyorsunuz oraniza buraniza suruyorsunuz hicbir degisiklik olmuyor :S tarcinli kek yapin hem karnimiz hem gozumuz doysun .p

Vayy beee Tarçın sen nelere iyi geliyormuşsun yafs :asd: ilginçmiş bayağı bir tam ihtiyacım olan birşey tavsiyelere uyup deneyeceğim ;)

Çok çirkin olunca da fayda ediyor mu ? :T:

utanmasam kaşıklayıp yerim, öyle seviyorum. annem de tam aksine hiç hoşlanmaz tarçından. tarçını nasıl sevmez hiç anlam veremiyorum.

havuçlu üzümlü tarçınlı kek var mesela ev yapımı çok severim

Geri