Güzele Bakmak Sevaptır

Konu sahibi son olarak 639 gün önce görüldü
O.nasil bir sevapmis bizde faydanalim

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Güzele bakmak mı?
Güzel bakmak mı?
Tüm mesele buydu :d

çok anlamsız geliyor bu söz
hertürlü bakış var

Goz kirpmadan ve hic gormemis gibi bakanlar da bu sevdaya dahil mi?

Rabbim ne güzel yaratmış Allah sahibine bağışlasın dersek belki :D

hergün kendime bakmakla büyük sevap işliyorum ego tavan yapayım biraz:xsd

Büyük ihtimalle zamanla asimile olmuş bir cümledir. Güzel bakmanın hikmetinden bahsediliyor olsa gerek =)

Bakan bakıyor işte :D
Bir söz daha var :D
Bknz; Az daha kalsaymış kız dudaklar olarak doğcakmış gib :asd:

Bencede sevaptır : ) hatta dönüp dönüp bakıyorum ..

photo.jpg

Deyyus olmak
Sual:
(Karımın, kızımın istediği erkekle beraber olmasına karşı çıkmam, hattâ kendim yardımcı olurum) demenin dindeki yeri nedir?
CEVAP
Karısının, kızının, mahrem kadın akrabasının, başka erkeklerle düşüp kalkmasına göz yuman, onları kıskanmayan erkeğe deyyus denir. Üç hadis-i şerif meali şöyledir:
(Allahü teâlâ, Cenneti yaratınca, “Deyyus senin kokunu bile duyamaz” buyurdu.) [Deylemi]

(Deyyusa Cennete girmek haramdır.)
[Nesai, İ. Ahmed, Taberani]

(Yakınını kıskanmak iman alametidir. Deyyusluk ise münafıklık alametidir.) [Beyhekî]
[Her büyük günah gibi, bu günaha da tevbe edilir ve bir daha işlenmezse affolur.]

Deyyusa, pezevenk de denir. (İslam Ahlakı)

Pezevengedümbük, kodoş, kavat da denir. (TDK)

Bakanda güzel bakacak,maşallah diyecektir ha zaar:)

Güzele bakmak sevaptır değil güzel bakmak sevaptır. bkz; burada her gördüğün güzele milletin karısına kızına bak sevap işle denmiyor, güzel bak yani fitne fesat veyahut kıskançlık gibi duygulardan arınarak bak buna nazaran da güzel gör anlamında. Kısaca"güzel" kelimesinin anlamı burada fiziksel değil. Güzele (iyiye) bak, bir şeyler kap, evet. (Kapabilirsen ne mutlu.)

Geri